Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Túlačka Cerovou vrchovinou

Diskusná téma K článku: Túlačka Cerovou vrchovinou

Už minulý rok som si sľúbil, že na Cerovú vrchovinu si musím nájsť čas. Keďže sa to vlani nepodarilo pre nepriazeň počasia, tak sme využili prvé pekné dni tohto roku a vyrazili. Zámerne sme volili trochu inú trasu, než je na Hikingu už popísaná. Ako to dopadlo, pozrite sami.

Tono

Boro, Boro - k tvojim vandrom sa vzdy rád vraciam!

Martin knor

Vdaka. Dufal som v to. Na jar som bol SV od Rimavskej Soboty a tam to vypadalo pekne. Takze si tam najblizsiu jar spravim dvojdnovy vylet. Uz sa na to tesim. Zatial som bol v Cerovej vrchovine na 2 vandrovkach, zakazdym po 3 dni, a pacilo sa mi tam.

Lesoň

Zdravím, v lete som išiel z Fiľakova do Rimavskej Soboty a bol som milo prekvapený, veľmi pekná krajina. Trochu džungle okolo Veľkého Bučňa + bludenie, ale minimum výrubov, pekne lesy, duby, lúky... Super!

Svatopluk Štěpánek

Pre: Martin Knor
Z V. Búčňa na Fiľakovo je to troška pomlátené, ináč vcelku zachované. Vyslovene pekné lesy sú od Konrádoviec na ch. pod V. Búčňom.
Nikde nie sú stopy po ťažkej technike.

Martin knor

Svatopluk, ako to tam vypada s lesmi? Tiez sa tam vo velkom tazi, alebo je to lepsie? Rozmyslam, ze by som siel na jar na vandrovku do Cerovej vrchoviny. V Levocskych vrchoch som bol tento rok iba 1 den, ale presla ma na ne chut.

Svatopluk Štěpánek

Iba dodatok: priateľskí zhovorčliví Rómovia v Konrádovciach a Bulharoch.
Ja česky, oni napoli slovensky a maďarsky a všeci sme mali radosť, že sa môžeme spolu pozhovárať.

Svatopluk Štěpánek

Cerová vrchovina je zabudnutejšia zo zabudnutých oblastí, ale stojí za to.
Otrava sú iba dlhé úseky po hradských: z R. Soboty na Kurinec, Fiľakova do Bulhár, Hodejova do Čierrneho Potoku.

Funttomas

Ahoj Boro,
škoda, že pri fotkách nie sú uvedené popisy. Lebo potom strácajú informačnú hodnotu a nie každý vie, čo znázorňujú.

Vlado

Cerová vrchovina patrí v posledných rokoch medzi moje obľúbené lokality,no vidím,že aj tak tu objavím vždy niečo nové - viď Borov článok.Šíd -Bučeň som prešiel vlani,značkovanie je tu fakt otrasné,ja som dopadol horšie lebo na Bučeň som sa nakoniec po strate značkovaného chodníka dostal len zásahom nejakej vyššej sily.Ďalej som to neprešiel no mám v pláne úsek Hajnáčka-Gem.Dechtáre-Širkovce,takže popis trasy ma inšpiroval.Výstup na agáč je síce trochu nepríjemný ale pohľady z neho stoja za to.A Šomoška-Mačacia to je moja srdcovka o tom je zbytočné sa rozpisovať.Takže vidím,že nielen mňa lákajú menej známe, dalo by sa povedať "neturistické" lokality.Článok je dobrou inšpiráciou aj pre ostatných turistov aby zavítali aj niekde inde okrem klasických lokalít.

Tono

Boro, velka skoda, ze ste nemali dobre pocasie pod Ragacom. Vystup a vyhlad z jeho vrcholu je velmi interesantny. Pod vrcholom je sopecny komin, celkom slusne hlboky.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma