Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Rychlebskými horami na bežkách I.

Diskusná téma K článku: Rychlebskými horami na bežkách I.

Paprsek je turisticky veľmi obľúbenou chatou v Rychlebských horách v susedstve Hrubého Jeseníku, v jednom z najopustenejších pohorí v Českej republike. Chata samotná však rozhodne nezíva prázdnotou a je populárnym cieľom turistov, bežkárov aj lyžiarov brázdiacich svahy poniže Paprsku. Neposkytuje len ubytovanie a niečo dobré do žalúdka, ale jej prevádzkovateľ tiež upravuje vyše 30 kilometrov bežkárskych trás v okolí s poetickými názvami ako Pralinka či Pohádka. Paprsek je tak verný svojmu heslu „Paprsek lyžařům“.

Vrana

Vdaka za inspirativne clanky. Snad buduca zima bude bohatsia na sneh ...

J1tka

Ďakujem za prečítanie i za reakcie.

O borůvkových knedlíkoch som sa dozvedela až od adushky, takže my sme si na Paprsku pochutnávali na polievkach, ktoré padli výborne. Žiaľ, počas našej návštevy už po upravovaných bežeckých trasách z Ramzovej a Horní Lipové nebolo ani chýru ani slychu a namiesto nich sa na mnohých miestach vynímala suchá tráva. Použiteľné množstvo snehu bolo až od Petříkova vyššie.

S robbiem ale súhlasím, tiež som z Petříkova mala pocit "raja bežeckého lyžovania" :) a tiež odporúčam!

Adushka

Honza, na boruvkove knedliky som upozornovala aspon ja v Jitkinom prvom clanku, robia ich tam naozaj vyborne! :)

Robbie

Velmi rád vidím článek o Paprsku. Osobně považuju okolí Paprsku jako ráj běžeckého lyžování na Moravě. Škoda, že jste měli smůlu na počasí, a tak to z článku asi až tak nevyzní. Ale spousta upravovaných tras (podle majitele chaty 54 km), poměrně vysoká nadmořská výška, kde však ještě roste les, který alespoň částečně ochraňuje proti větru, a terén s malým převýšením dělá výbornou kombinaci. A navíc mimo hlavní magistrálu z Petříkova na Paprsek zde jezdí i málo lidí a člověk si tak může vychutnávat krásnou přírodu. Rozhodně doporučuju k návštěvě:)

Honza286

jedno doplnění - na Paprsek se dá po upravovaných běžkařských trasách dostat přímo od vlaku z Ramzové a Horní Lipové, kde jsou i větší parkoviště. A v článku mi chybí upozornění na proslulé borůvkové knedlíky na Paprsku (druhou takto proslavenou lokalitou je chata na Šeráku).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma