Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Drienok (Drieňok) - zimný výstup

Diskusná téma K článku: Drienok (Drieňok) - zimný výstup

Po zdolaní vrcholov vo forme skúšok z takej i onakej geografie prišiel čas povenovať sa krajine aj inak, ako teoreticky. Skvelé počasie a túžba prebádať niektoré z doteraz ešte nenavštívených zákutí Veľkej Fatry nenechali nič na náhodu. Bratov návrh vybrať sa práve na tento vyhliadkový vrchol, ktorý je súčasťou Bralnej Fatry, som prijala s nadšením.

Svatopluk Štěpánek

Dobrý večer Zuzana,
Pekná túra, ten traverz zo sedla Drieňka na Malý Rakytov stojí za to, šiel som 25/11/19. Sneh nebol, ale hŕby a hŕby lístia a pod ním nebol vidieť ani chodník, ani šmyklavé korene stromov - postup bol naozaj veľmi opatrný.
Brat Čech Lenon o tom istom písal v diskuzii pod článkom Tona Zahradníka.
FunTomas, po ceste zo s. pod Drieňkom na Malý Rakytov je tých bizarne pokrútených stromv stále dosť.

Merhorn

A k tym znackam, mmm jedine co si pamatam, ze pri prvom vystupe nebolo uplne idealne zaznacene, tak to bolo po odboceni z blatnickej ako sa ide dolinkou a na konci sa dolava odbocuje do strmeho zliabku hore, tak ta odbocka. Ale ani ta nebola zle zaznacena, len nie tak dobre ako ine useky :) Inak aj vdaka vyraznym chodnikom bezproblemove.

Merhorn

Zatial zakazdym na drienku som mal veterne pocasie. Je to pekny kopcek, naozaj ma cim prekvapit ale viac sa mi paci ostra. Aj tym, ze ju vzdy idem spolu s tlstou ale aj sama o sebe ma pre mna svoje caro. Mozno by to chcelo vzdy si dat naraz tlstu-ostru-drienok aby clovek o nom takto nemusel premyslat :)

Fangorn

....tak ono samotné smerovníky v okolí drienka a blízkych dolínách (rakytovská, žarnovická) sú fajn, horšie je to už so značkami po ceste a cez diviaky a rakšu. v diviakoch je myslím iba smerovník pri vlakovej stanici a potom pár po stĺpoch popri ceste. Našťastie drienok vidno hneď od začiatku, takže stačí ísť rovno za nosom (vrcholom) takže vyslovene blúdiť by nemal nikto :)

Alexander

Priam telepatia - minule som sa zoznámil na dovolenke tiež s jedným bývalým miestnym (žijúcim už dlho na východe), po návrate domov som sa pozrel na mapu okolia, jednoznačne ma zaujal práve Drienok, a zrazu článok práve o ňom. A tak už určite ďalší budúci cieľ...

MisoM

hmm tak znacenie som nejako moc nevnimal ani len na par klucovych miestach :), smerovniky boli celkom zachovale, ale ked sme sli my tak sme nesli az na Raksu, takze tam to moze byt urcite aj ako pises.

keby niekoho zaujimal aktualny stav tak par foto mam aj tu :) hory.mmsoft.sk/index.php?page…

Fangorn

hneď ma to napadlo keď som videl tento článok :))) Keďže pochádzam z Tur.Teplíc tak ako malý chalan som to tam mal vždy na skok. a bol to asi moj 1. naozaj výstup v živote a už si ani nespomínam koľkokrát som tam hore už bol. A článok napísaný veľmi pekne. Značenie v Rakši je hrozné, to je fakt, keďže som miestny tak mi to nevadí ale pre tých čo nepoznajú cestu to musím byť hrozné, vačšinou si to všetci za Rakšou hodia priamou trasou krížom cez lúku kde skor či neskor skočia v bažinách ktoré sa tam držia po vačšinu roka

MisoM

:) ale tak pekna akcia, pekny kopcek, aj ked to slapanie do blatnice uz bol iny level turistiky :)))

Merhorn

Akaho nahoda, ze sme si to dali na Drienok, taka mala skupinka :) Sli sme z Blatnice, klasika hore, traverz s mojimi zjazdenymi semislilckami bol pomerne oku lahodiaci ale dalo sa. Nazad sme sli do mosoviec a z nich takmer peso nazad k autu v blatnici, nebyt nasho zachrancu s big up na konci udu... :)

FunTTomas

Veľmi pekná výstupová trasa je aj od Čremošného od horárne Žarnovica. Stupák v Rožkovej doline je skutočne poriadny a taktiež traverz Rakytovov. Drieňok je najkrajší na jar, keď je zakvitnutý horcami a prvosienkami. Škoda, že už nestojí neskutočne dokrútený suchár pod vrcholom hiking.sk/…/velka_fatra_drien….

Štefan Lehocký

Výstup na Drienok som absolvoval v letnej aj v zimnej podobe.Nádherne výhľady stoja za výstup na Drienok.Držte sa v pohode.3164

Sona

No ved uz zimne aj pomaly dochadzaju. Este Jitkin bezecky serial a veru pomaly koncime so snehom aj u nas.

Bean

Ludia nepiste uz zimne clanky, bo trudno mi, ked pozeram z okna :-(

Peter Straka

Drienok skutočne nedosahuje popularitu Ostrej a Tlstej, možno aj tým, že z Turčianskej kotliny sa javí ako zalesnený kopec. Svoj skalný zub však vytŕča práve do vnútrozemia Fatry a práve pohľad týmto smerom je dominantný a svojou hĺbkou zatieni výhľady z navštevovanejších kopcov Bralnej Fatry. Traverz úbočím Malého Rakytova poteší svojou divokosťou každého zálesáka.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma