Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Užanský NP – polonina Čeremcha v zime

Waldek

V októbri 2010 som išiel z dedinky Ustrzyki Gorne, kde je veľká stanica hraničnej polície, po modrej značke do Wolostego po asfaltke. Tri krát okolo mňa prešli na aute a tvárili sa ako by nič. Keď som prišiel na horný koniec Wolosatego, už sa pomaly stmievalo, už tam stáli, zastavili ma, a kontrolovali doklady. Povedal som im, že idem na Tarnicu, chcel som prespat v jednom prístrešku, nepustili ma ďalej, hoci to bolo na značke. Prespal som v prístrešku v dedine a keď som ráno, po tme varil kávu, oheň a svetlo baterky urobili svoje a už boli zase pri mne, či mi nebola zima, srandičky, a tak. Vedeli, že idem na Tarnicu, hoci to boli iní ako večer. Zase mi kontrolovali doklady a popriali šťastnú cestu. Toho roku sa tam vrátim, zo sedla pod Tarnicou ide krásny chodníček (červená značka) cez Krzemien, Halicz a sedlo Bukowska späť do Wolosatego.

Robbie

FunTTomas: Tak jsem ten svůj přehled hraničních přechodů konečně aktualizoval. Díky za opravu!

Vladopresov

FunTTomas- pohraniciari po vrcholoch urcite nechodia. kontroluju ludi v obciach v polsku, a ukrajinsky sa zdriavaju niegde u cesty a sedla. takze na kincszyk bukowsky urcite nikoho nestretnem,ani na sedle beskid-a nemozu mi nic urobit,kedze nelegalne UA hranicu neprekrocim. doklady hraju hlavnu rolu.

Jjano

Vlado, brzdi. Iba Ti pripomeniem, ako si začal túto diskusiu: "Neviete niegdo nahodou,ci sa z wolosate moze ist po asfaltke bez nejakeho povolenia NP biescszady na sedlo beskid hranicu PL/UA. vdaka za radu chistam sa tam." A keď Ti na Tvoju vlastnú žiadosť zopár ľudí poradí, tak Ty im vynadáš a pourážaš ich. Naozaj úroveň...

Vladopresov

FunTTomas- urcite ma neodradis ani nikto iny,dost ludi mi potvrdilo ze sa na sedlo beskid dostali bez problemov,aj na kincik bukowsky-videl som fotky na google earth-ako sa tam fotili.

Axel

Ale paaaani. Vladovi sa znova po roku od jeho posledneho vyrazneho posobenia na hikingu podarilo rozprudit nikam neveducu debatu o zivote chrusta...
Vsetkym zucastnenym ale prajem vela zazitkov na horach a dobre svetlo na lov fotografii. HOWGH

FunTTomas

vlado: to je síce pekný plán, ale čo to má spoločné so Schengenom a pasom, ktorými sa tu stále oháňaš? Čo si napísal je len plánovanie cesty a nemá nič spoločné s tým, čo si tu doteraz riešil o pohybe v NP. Pripomínam, že na Kinčik Bukovský sa nesmie ísť z Poľska, lebo tam nevedie TZT a je to pohyb mimo chodníkov v NP (na pokutu) rovnako ako sedlo Beskid. Keď ťa tam chytia poľskí strážcovia alebo pohraničiari, tak ti ani 3 pasy a 4 mapy nepomôžu. Ako sa rozhodneš je tvoja vec.

Vladopresov

FunTTomas- Za 1. nerob sa ze si sam jediny kto vkrocil na uzemie NP Biescszady. Ja som tam bol raz,v biecszadoy na kremenci hranici troch statov,a welka rawka. A v maji idem hrebenovku biescszad,a beskid nisky takze pojdem cez wolosate. pojdem aj na kincszyk bukowsky. Za 2. pas budem potrebovat lebo idem,pred polskom na ukrajinu, pojdem cez prechod hranicny Ubla.hrebenovku KARPAT-a pikuj 1408m, polonina rowna 1485m, hoverlu 2063m. ceremchu.

FunTTomas

vlado: svoju úroveň si vyjadril predchádzajúcim príspevkom, keďže ti došli argumenty tak prechádzaš na osobné útoky. Tiež mám platný pas (no a čo?) a bol som 10x na Ukrajine, z Poľska, Slovenska, Maďarska i Rumunska, takže asi viem viac o hraniciach ako ty, čo si nebol ani na hornom konci Wolosate, z ktorého vidieť rovnako Tarnicu ako od sedla Beskid, čiže tam nič viac neuvidíš. Nepotrebujem ísť na Beskid, keď tam nič zaujímavé nie je. A nikde som nepísal, že pohraničiari stoja pri asfaltke. To si napísal ty. Opravím ťa, že hraničiari sú len priamo na hranici. Tí sa pohybujú vo veľkom pohraničnom pásme, kde kontrolujú pohyb osôb vrátane podozrivého pohybu v nočných hodinách. Je mi šumafuk, či tam pôjdeš, ale odporúčam ti zobrať si karimatku, spacák a zabivakovať priamo v prístrešku na Beskide. :-)PS Schengen: a načo ti asi tak bude pas, keď sa budeš pohybovať v schengenskom priestore? Úplne nanič. :-D

Vladopresov

FunTTomas -to si vazne tak blby alebo sa len robis? ja mam platny pas a nemam sa coho bat. ja tam mozem ist,sedlo beskid. ludia uz na sedle beskid boli okrem teba,len ty nevies ako sa tam dostat? inak hraniciari sa zdrziavaju na hraniciach nestoja u asfaltky frontu na turistov!zase si ukazal blbostou ze o schengenu vies hovno aj o hraniciaroch ich pohybe! ps. napadny by som bol na ukrajinskej strane sedla,a viem ze hraniciari su len priamo na hranici.

FunTTomas

vlado: bavím sa. Pokračuj ďalej. Mal by si vyraziť z Wolosate už od 2.00 h nočnej, to budeš tak nápadný, že so 100 % istotou ťa zastaví hliadka straže graničnej a otočí na päte. V noci chodia na akcie len prevádzači a práve večer, v noci a nadránom je najviac hliadok v teréne a na cestách...

Vladopresov

ludia pochopte ze pohraniciarom ide o hranicu-a nie nejaky biosfericku zonu. ak by chceli tak nikoho na tu asfaltku gde je udajny zakaz vstupu nepustia, a stazia to tam nonstop. ja tam pojdem vcasne rano 4:30h rano a pochibujem ze o takom case nekoho potkam. to budu bomba fotky-aj z ukrajiny!

Alexander

Tomas: sklamem ta, mam len take utrzkovite vedomosti o tom, sem-tam na roznych miestach zachytene, na nejaky suhrnnejsi lepsi (a hlavne podrobnejsi) clanok si nespominam. Ak by som na nieco prisiel, dam vediet.

FunTTomas

vladopresov: veriť 100 % mape je ako veriť 100 % navigácii v aute... Treba pozerať aj na značky popri ceste, viď panoramio.com/photo/40212840. To, že vedie cez sedlo cesta neznamená, že nie je na území NP, lebo NP vyhlásili neskôr ako vznikla cesta. A existencia cesty nie je kritériom či územie, ktorým vedie komunikácia v NP bude alebo nebude súčasťou biosférickej rezervácie. Pobavil si ma.

Alexander: vedel by si o nejakom zaujímavom a podrobnejšom článku o akcii Visla (mimo wikipedie)?

Alexander

Sona: ten zoznam usekov neprejdenych s GPS som si vsimol nedavno, urcite sa spojim v blizkej buducnosti s prislusnymi ludmi a pomozem v tomto, lebo niektore useky su z mojho okolia. Nemam sice vlastne GPS, ale tak poziciam si ho od kolegov na tento ucel.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum