Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Užanský NP – polonina Čeremcha v zime

Diskusná téma K článku: Užanský NP – polonina Čeremcha v zime

Výstup na poloninu Čeremcha síce nepatrí medzi náročné túry, ani vrchol nedosahuje závratných výšok, ale návštevníka odmení vynikajúcim výhľadom do diaľav. V lete je to mierne náročná poldenná túra, no v zime počítajte s dlhším a hlavne náročnejším výstupom v závislosti od výšky snehovej pokrývky.

Vladopresov

marcel.c/ chcem ti len visvetlit ze pre 2kroky za hranicou ta honit nebudu. a chodia tam rano vecer. a na kyncsziku bukowsky razitko do pasu nepotrebujem,lebo budem na polskej strane-v schengenu. nebudem na ukrajinskej strane. viac zo zazitkov napisem ak sa vratim-aj s fotkami. ps. viem co je nelegalne a hranicnikom ide o doklady a zalezi gde sa nachadzas a gde ich potrebujes!

Marcel.c

Nuz, podla pisomneho prejavu som ta odhadol na 15-16 rokov, ospravedlnujem sa.
Preco neboli na Kremenci (pardon, kremenci) pohraniciari skutocne netusim, skus adresovat otazku na nich.
Som velmi rad, ze mas pas aj doklady (asi preukaz poistenca alebo dokonca Europsky preukaz zdravotneho poistenia, oba ti budu na UA asi malo platne). Aspon ti budu mat kde udriet peciatku "neziaduci".
A mas pravdu, viem figu o pohybe a hranicnikoch UA, PL, ale to asi aj ty.
A podla rozkazu sa teda strapnujem dalej...

Vladopresov

marcelc.- co tu furt melies o base?me je 28rokov, a nemusim pisat sloh tuna. inak preco ak si tak chytry neboli na kremenci pohraniciari bol som 2kroky na UA nelegalne-poviem ti to lebo mam pravdu. opakujem sedlo beskyd nieje hranicny prechod,a za 2kroky na ukrajine ta nezavru-mam doklady,aj pas-a kincsyzk bukowsky je v schengene! vies velku figu o pohybe a hranicnikoch UA,PL. strapnuj sa dalej

Marcel.c

predchadzajuci prispevok bol, samozrejme, adresovany pre vladopresov (medzicasom zmazany)

Marcel.c

Tvoj pravopis a stylistika prezradza tvoje intelektove moznosti. Ak si este ziakom zakladnej skoly, usilovne sa uc. Ak si uz zakladnu skolu vychodil v nizsom rocniku, pomoci uz asi niet.
Inak, v tej base na vojne zamykali o 05:00 rano bidlo k stene a brali deky, takze si zober so sebou aj teple oblecenie, aby si neprechladol :)

Ježo

Jaj, vladopresov, doufam, ze napises report z tury.

Jak jsem psal v prvnim prispevku, my meli (nedobrovolny) ozbrojeny doprovod (do chvile, nez se vse vyjasnilo) i pres to, ze jsme byli nahlaseni u pohranicniku. A to jsme byli nejakych 500m od cary.

Marcel.c

svata prostota...
este len vyrazis a uz budu o tebe vediet a hore si po teba pridu uz naisto.
Potom napis, ako bolo v ukrajinskej base. Ak je to podobne ako byvalo v base na vojne, tak to nebude ziadny Hilton :)

Vladopresov

FunTTomas- to si vazne mislis ze na sedle beskid hranici bude niekto o 4:00rano hliadkovat. si uvedom ze to nieje hranicny prechod!hranica neni strazena nonstop. urobim si fotky aj 2krokmi v ukrajine a pojdem. aj ked potkam hranicnu straz mozu max. ma vitlacit z hranice odviest. na kincszyk bukowsky budem o 8:00h rano a tiez tam nikoho nestretnem. ak sa vratim napisem ti o tom.

Waldek

na sedlo Bukowska vedie po asfaltovej ceste aj červená značka ...

Vladopresov

FunTTomas- mam knizneho sprievodcu ukrajinske karpaty-a tam pisu ze ukrajinsky pohraniciari chodia kontrolovat hranicu,ale len rano a vecer. ja tam budem cez den,tak pochybujem ze niekoho stretnem na kincszyk bukowsky. inak sa opitam na ukrajine hranicnej straze ci staci nahlasenie na pohyb po neznacenych trasach,vraj musia oni vidat papier-priepustku. a na sedo beskid pojdem skoro rano 4:00h. urcite sa tam dostanem. vdaka za rady.

FunTTomas

vlado: okrem toho, že na Bukovské sedlo vedie asfaltová cesta, ktorú používajú pohraničiari na kontrolu hrebeňa Bukovskej poloniny, už viac nemusím písať a vyjadrovať sa k tvojim myšlienkam. Je to strata času.

Robbie: tak som pol vety vyhodil z článku, keďže si to fajn opravil u teba. A rado sa stalo.

Tomi

vladopresov: Neviem, prečo si myslíš, že poľskí pohraničiari po vrcholoch nechodia. Poslednú jeseň som išiel z Wolosate na Halicz a pri stúpaní na Rozsypaniec som videl, ako na sedlo Bukowska prišli pohraničiari a ďalekohľadom sledovali okolie. Taktiež som videl pohraničiarov v plnej poľnej v kopcoch pri bývalej osade Hulskie a kontrolovali ma potom v Zatwarnici (čo je už kusisko vo vnútrozemí). A takisto chodia na štvorkolkách po hrebeni na slovensko-poľskej hranici.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov