Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na Kozí kameň

Diskusná téma K článku: Na Kozí kameň

Kozie chrbty sa rozprestierajú na území od Kráľovej Lehoty pri sútoku Bieleho a Čierneho Váhu až po Jánovce pri Poprade. Ich susedmi sú Vysoké a Nízke Tatry, čo znižuje ich "prirodzenú autoritu". Najvyšší vrch Kozí kameň dosahuje 1255 m. V čase sezónnych uzáverov tatranských chodníkov som sa rozhodol toto pohorie bližšie preskúmať.

Peter61

Tak, tak. Keby len ta oblacnost nebola, boli sme "vedľa" na Krížovej.

Eribre

Ahojte a horám zdar! :) Dnes som šiel na Kozí kameň a to je 12.10.2014 a o zlom značení nemôžem vôbec povedať. Krásne značené, dá sa dostať bez problémov, bez polomu. Dal som to na biku. Krásna túra a krásne výhľady z vrcholu!

Mikok

pekne si to napísal, až na to, že na druhej strane rieky Poprad vo Svite nie je rómska osada, ale chovateľská stanica, kde miestni obyvatelia, keďže nemajú, kde chovať svoje zvieratá. si to najskôr skontroluj a nezavádzaj.

MisoM

Ak potrebujes pomoct s pridanim foto tak napis na moj mail :), ak sa to tykalo teda galerie tu na hiking.sk

Benji

tak ahojte Kozi kamen po dlhej dobe opet.ludia to je nadhera.pečiatku ešte nevratil ale dobra duša porobila značky ake take no su tam.neviem či tu nechodi nik z KST.NEVIEM DAT FOTTO.pomoc

Vilo hruz

Ahojte po troch mesiacoch som bol opet hore.Na Kozi kamen sme išli ja a Slavka po lesnej neznačenej ceste smerom na Stefanikova horaren,Tvrda,kota 894.6,smer Tomačova dolina na hrebeni sme narazili na modru tur. značku dali sme sa do prava na Kozi kamen samozrejme všetko s mapou č.123a znalostou terenu. Benji

Benji

ahojte prave som sa vratil .Svit-Lop.Dolina-Tabličky a spat.trasa ako vždy nadherna.Samozrejme po kalamite v hornych partiach bez značenia ale to sa neda pretože osobne s kamarátom sme to parkrat skusili.

Neil

Ľudia, vďaka výrubu je z Kozieho kameňa teraz neuveriteľný výhľad! Na celé Tatry, Západné Tatry, Liptov, Chočské vrchy, čosi nádherné! Značkovanie asi od polovice nula - treba pokračovať stále doprava od miesta, kde končí a cesta sa rozdvojuje a na prvom sedle doľava, tam zasa značka nastupuje. Pozor na medvede.

Piso

Malá poznámka. Priamo z vrcholu Kozieho kameňa výhľad nie je. Treba ísť asi 10-15 metrov po takom hrebienku smerom SV a po ľavej ruke sa odkryjú krásne výhľady smerom na Šuňavu a Tatry.

TATRAN

moja prva tura :) asi pred 15 rokmi ? :) pekne menej zname miesta...oplati sa ich poznat. a Smrecianske sedlo - Martaluzka....to je najkrajsi usek vobec na Slovensku..pre mna :)

Tono

Dobry clanok o malo znamom pohori. Ja som tam bol pred kalamitou, takze moje spomienky na kraj by boli asi uz neaktualne. Len jedna vec. Pred kalamitou bolo znacenie celkom vporiadku, ale asi dodnes nebolo obnovene. Ako pise Peter, s mapou sa to urcite bude dat bezproblemou prejst. Hlavne, ked tu mame, sice nechcene, ale pekne vyhlady vdaka kalamite.
Nad Kvetnicou sa nachadza vrch Zamcisko, kde bol (alebo este je?) v case mojej navstevy pekny vyhlad. Vedie tam zelena znacka. Okrem vyhladu(??? - vie niekto potvrdit, ci tam je alebo uz zarastol) tam najdete nielen pomerne velke prav. hradisko, ale aj malu pevnost z 15. stor. Odporucam trochu narocnejsiu turu Sp. Teplica - Kozi kamen - s. Tablicky - Vikarovce - zelena - s. Madejovo - Smrecinske sedlo - modra - Martaluzka (s moznostou vystupu na Kr. holu a spat) Martaluzka - zlta x zelena - Smrecinske sedlo - cervena - Vernar. Je to krajinarsky aj vzhladovo, podla mna jedna z TOP tras u nas!

Daulagiri

Pekný článoček, už rozumiem čo si myslel tým že v piatok uvidím výhľad z Kozieho kameňa :-)
Chystám sa tento kút niekedy navštíviť no ešte neviem kedy, ale ako som čítal určite to stojí za to. Čo sa týka značenia tak sa mám asi na čo tešiť, no na druhej strane mám rád temné smrekové lesy, aj keď mám malý strach z macíkov :-(
Takže dík za pripomenutie tohto málo známeho kúta.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov