Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Čelovka Petzl Tikka XP

Diskusná téma K článku: Čelovka Petzl Tikka XP

Už takmer rok používam čelovku Tikka XP s vysokosietivou LED diódou od známej francúzskej firmy Petzl. Počas tejto doby som mal možnosť vyskúšať v ju rôznych podmienkach, ďalšie sa mi podarilo nasimulovať, prípadne som čerpal zo skúseností iných. Svoje poznatky prinášam v nasledujúcom článku.

MatusM

Vdaka za recenziu, tak tie nahradne diely su fakt plusom. Skoda, ze zas na 3 baterky, radil by som to k minusom:( A testy nemaju chybu::))

Bachmanturner

velmi dobra recenzia, uz dlhsie rozmyslam nad kupou novej celovky a teraz viem co si kupim. sprchovanie s celovkou musi byt dost uchylne:)

Vorec

JJ, XP je bomba, teda aspoň čo sa čelovky týka :)) Som jej šťastným majiteľom síce len zopár týždňov, ale úplnááá krááása...

Lucki

3 baterky nie su minus, ked vies o obchode kde predavaju baterky na kusy...

Ondro_RK

Tiež som si Tikku XP nedávno kúpil a som veľmi spokojný. Osobne som sa rozhodoval medzi Black Diamond Spot a Tikkou XP. No keď som čelovku Spot držal v predajni v rukách, pôsobil na mňa dosť krehko - najmä zúbkovanie, ktoré dovoľuje natáčanie čelovky. Tikka XP to má vyriešené lepšie a celkovo na mňa pôsobila robustnejšie.
Na stránke:
(po kliknutí vľavo na Video - Boost Mode)
en.petzl.com/…/LampesProduits…
si môžete pozrieť aj ako funguje širokouhlá šošovka aj boost - teda posilovač výkonu.
Info pre majiteľov čeloviek PETZL: tento rok firma ako novinku uviedla na trh transportné púzdra pre rad TIKKA a ZIPKA. No v predajniach som sa na to pýtal, ale o tom ani nevedeli (napr. Alphasport v ZA).Pričom díler pre Slovensko to vo svojom cenníku má:
meander.sk/indexs.html

Hlavicka

Tikka je super mam Taktical,som turista a polovnik ta celovecka vydrzi takmer vsetko.Doporucujem

Lucki

tie puzdra maju v treklande v auparku... teda mali ked som tam bol ci este maju neviem...

Lubo

Je to puzdro dolezite?
Kamos ma uplne starucku Tikku a nikdy s k nej nespraval v rukavickach, no fici v pohode. Rovnako je na tom moja PrincetonTec Aurora. Prezila uz hrozne veci a nie a nie sa pokazit alebo rozbit.

Mišo G

Ahoj chlapi! Aj ja sa zamýšlam nad kúpou čelovky-močno aj konkrétne tohoto modelu. V nejakých recenziách som sa dočítal že jej svetelný sa dá zúžiť, resp. rozšíriť pomocou sklíčka. Je to pravda? Nieje to nešikovné meniť sklíčka počas nočnej turistiky?

Ondro_RK

Mišo G veď si pozri link čo som dal nižšie, no pre Teba ešte raz :-)
en.petzl.com/…/LampesProduits…
túto stránku, keď si natiahneš, na nej klikni na ľavej strane na: Video - Wide Angle. Keď na to klikneš načíta Ti okno a spustí sa video, teda tam uvidíš, ako to funguje :-)

Mišo G

Ondro RK: Ten link som si už pozeral, ale video mi jednak nejde -lebo nemám niečo nainštalované a nechce sa mi to tam inštalovať a mňa hlavne zaujímali praktické skúsenosti s touto čelovkou t.j. či sa fakt dá svetelný lúč meniť za pomoci ,,sklíčok" a či práca so sklíčkami nieje ,,v teréne" skôr otrava.

Bikemartin

Miso G: svetelny luc sa meni ´sklickom´, ktore je sucastou celovky. Jednoducho sa vysunie.

Doplnim este, ze Tikka XP svieti aj na baterky, ktore uz nepotiahnu MP3 prehravac, je fakt usporna. Svieti aj v 6000 m n.m. ;-)

Skoda, ze nema zamok proti nahodnemu zapnutiu napr. pocas transportu v batohu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum