Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Čelovka Petzl Tikka XP

Rast

tak ale to sme sa potom nepochopili, pretoze tu sa nehovori o hypermarketovych celovkach za 10Euro,ale o zavedenych znackach ako Fenix, NItecore a podobne, ktore stoja priblizne rovnako ako Petzl, ale dosvit maju 300-500lm, co je neporovnatelne viac, ako dosvit sucanych bludickovych LED od Petzlu.

Peter61

dnes 11:00 rast :
sorry, nepamanam , dajaka kategoria 10 € ci ako.
Ani neviem, kolko z tych 6 bolo daco "znackove" a co "hypermarketove".

Rast

A ktora bola ta nespolahliva celovka? Mozes upresnit to skore?

Peter61

@ 09:39 zasadna otazka : pouzitie a kriteria vyberu.

Ja za brak povazujem veci, ktore zlyhavaju.
Ked nas svojho casu po patracke vysadila lanovka na Furri, tak aj ta hodina zostupu po asfaltke do Zermattu stacila na preverenie batereik a spolahlivosti celoviek . Skore 3/9 bolo blbe.
Hmotnost je zaujimava pri baleni - vid ranny link na turu cez Nemecky reb./zostup Medene lavky 2011

Rast

Tiez to moc nechapem, preco Petzl ako kedysi jednicka v celovkach nepouziva v sucanosti led s vyssim dosvitom, vsak su to bludicky, a je to pravda, nie ze nie

Martin_š

A prave preto som napisal,ze by som uz nekupil celovku od Petzlu.Ked uz aj lacné celovky maju lepsi dosvit.Predovsetkým mi ide o svietenie a vydrz a nebudem sa tu hrat na daku gramaž.Naco mi je lahka celovka ked mam napr,zle zvolenu obuv tazku ako fras.Ale to je uz dalsia debata.

Rast

Tak tymi terminmi ze Petz zaspal dobu a bludicky sa mysli to, ze Petzl ako kedysi jednicka v celovkach nepouziva moderne Cree led diody, dosvit oproti inym vyrobcom je dost maly - vid Nitecore, Fenix, atd. Je to si myslim skoda.

Peter61

Asi som zaspal dobu aj ja, ked citam tieto "Petzl zaspal dobu ", "bludicky " a pod.
Je mi jasne, ze doba Petzl Zoom je uz davno prec, pred 12 rokmi som dokonca aj cosi napisal (pre pobavenie, vtedy fakt bol dosvit tak 10 m):
svts.sk/index.php?a=102
Odvtedy sa kukam aj na to, co nosia profesionali a ludia, co chodia (lezu ) na vysoke hory. Nie popisy z netu, kopirovane dookola. Ciste z nostalgie som si kupil za 1400 SK druhu Petzl Duo 5 LED.
Ale "pobavim" sa vzdy, najma ked ludia celovky nemaju ... : "Dvaja nezodpovedníci, samozrejme, čelovky nemajú".... svts.sk/index.php?a=623
A ked daktori vyrobcovia k celovke dodavaju uz pri nakupe take a take nahradne diely, je to iba obchodná taktika, aby sa ukazal lepsi ako firma, u ktorej sa ND objednavaju, alebo je to naozaj potreba ? Napr. u varicov na tekute palivo beriem ako samozrejmost, ale u celoviek ? Neviem.

Stanley.sk

Tak neviem.. porovnavam svietivost a vydrz u zebry a xp2:
1)zebra: 50lm/7,5h, neviem ci konstantne dava 50lm..
2)xp2: 55lm/17h, postupne klesa alebo 48lm/4,5h konstante..

U xp2 my vyhovuje jednoduchost "prepinania" sirky svetelneho kuzela zo sirokeho na uzky a naopak.. neviem ako je na tom napr. zebra..

Ixo

tak ale nejaka premrstena cena mi to nepride, vsak H7 tiez stala okolo 1500 Kc alebo podobne, Tikka tiez okolo 1300 Kc kedysi, teraz mozno 1000Kc, takze cena az taka premrstena asi nie je, ktovie, ako sa osvedci, test zatial nie je

Vladeno

Cena zodpovedá výkonu. Ale i výkon cene. Dobrý lampáš. :-)

Rast

Co vravite na toto? Mne sa to pozdava
eurolamp.cz/nitecore-hc50-cel…
Podla mna Petzl zaspal dobu a svietivost v dnesnej dobe sa podoba uz spominanym bludickam. Oproti inym LED s tymito celovkami nie je nic vidno.

Nostro66

Ja osobne som fanusikom celoviek Zebralight.
Napr. zebralight.com/H52w-AA-Headla…
Hlinikove puzdro - takmer neznicitelna celovka, kruzkove tesnenie na zavite zabezpeci perfektnu vodeodolnost (v baleni nahradne kruzky), regulovany konstatny vykon, 80g vratane baterie u modelu H52w pri 280lm. A k tomu pouzitelna ako bezna bateria so sponou na opasok. Pettz Tikka nie je ani v jednom parametri lepsia, co je bohuzial trosku smutne, na to aku dlhu dobu Petzl celovky robi. Proste zaspali dobu a konkurencia ich prevalcovala...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum