Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Čelovka Petzl Tikka XP

Diskusná téma K článku: Čelovka Petzl Tikka XP

Už takmer rok používam čelovku Tikka XP s vysokosietivou LED diódou od známej francúzskej firmy Petzl. Počas tejto doby som mal možnosť vyskúšať v ju rôznych podmienkach, ďalšie sa mi podarilo nasimulovať, prípadne som čerpal zo skúseností iných. Svoje poznatky prinášam v nasledujúcom článku.

Peter61

Petzl forever and ever.

kabel na lenser H7 mam opraveny, uz ju mozem nosit iba spolu som zaloznou petzl Elite+

Peter61

Zlaty Petzl.

Lenser H7 mi po 3 rokoch odisla vecer pred vystupom na Grossgl. Esteze v maji je dost svetla. Na chate som si svietil kurblickosolarnym svietidielkom a na kopec sme vyrazali za sera.
Uz budem nosit dajaku rezervu, ako e+Lite a pod.

Rast

Nitecore su aj celovky aj baterky.

Tommy545

Ty Nitecore, to jsou jen svítilnyy, nebo si je můžu předělat nějak na popruh? Videa na youtube se mi k nim zatím hodně líbily...

Lubo

PaliT ... vsak to je len trochu zapatlana Tikka XP, so what?

PaliT

Prekvapuje má, že nikto nespomína čelovku Petzl TacTikka XP. Mám ju už pár rokov a zatiaľ som nevidel na trhu nič, čomu by som dal prednosť.

Jiku2

Lubo
Tak RXPcko uz je doma. Prekvapilo me, jak rychle se poprve nabilo. Za 2 hod.bylo hotovo. Vecer ho otestuji.

Lubo

Nejde o to. Poradi si ... len na bielej stene su reakcie cidla na osvetlenie dost ocividne. Namieris na tmavy koberec, rozsvieti sa poriadne, zdvihnes hlavu na bielu stenu, pohasne. Takyto extrem v prirode nie je, takze zmena intezity svietenia nie je tak citelna.

Jiku2

Lubo
jojo, o tom softwaru jsem si cetl. otazka je, jak bych ho pochopil:)diky za pomoc. jeste dotaz k te "haluzi" pri zhasnutej izbe? neporadil si s absolutni tmou?

Lubo

Ano, mam ju nabitu. V navode je, ze po vybaleni najprv cez USB nabit do plna. Je tam indikator + samo sa vypne nabijanie, ked je to hotovo. Klasika ako pri mobile.
Ako sa chrani neviem, predpokladam vsak ze nejako hej. V rezime staleho svietenia (reactive lightning vypnuty) je regulovany vykon, tesne pred koncom, trochu zasignalizuje a potom prejde to extremne setriaceho rezimu a potom uplne vypne.
Vraj existuje nejaky Petzl softver, ktorym sa cez USB da z pocitaca nastavit ako sa ma celovka v akom rezime chovat. Neskusal som, je to v navode napisane.

Jiku2

Lubo
jeste prosim k te TIKKA R+
uz si ji zkousel nabit nebo byla ve fazi vybiti? je na ni nejaky indikator stavu baterie? a jak se vlastne chrani pred uplnym vybitim a prebitim? pri vybiti baterie je utlum svetla pozvolny do uplne nuly nebo je tam nejaka regulace pro stejnou svitivost? a jak sviti pri Max autonomy?

Rast

no to zrovna k veci nie je, ale tak dobre teda

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum