Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Donovaly – útulňa Ďurková pod Chabencom

Diskusná téma K článku: Donovaly – útulňa Ďurková pod Chabencom

Prechod hrebeňa Nízkych Tatier z Donovál po útulňu Ďurková pod Chabencom, cez známe vrcholy ako Prašivá, Veľká Chochuľa, Košarisko, Latiborská a Zámostská hoľa. Náročná celodenná túra s nádhernými výhľadmi a všetkým, čo k vysokohorskej turistike patrí. Pocity šťastia, únavy, zimy, boj s vlastnou psychikou a pohodlnosťou. Zážitok, ktorý sa do srdca horala zapíše navždy. Počas tejto túry sa mi podarilo dokonale splynúť s horami a nájsť večne hľadaný pokoj v duši.

Svatopluk Štěpánek

Nostalgia. Mal som podobný výlet s podobným počasím koncom októbra. Iba som začal na Zvolene, nad Donovalmi a skončil na Zámostnej holi, v tej dobe, pred okolo 25 rokmi, tam ešte bol zvyšok koliby.
Bola to súčasť 4 a 1/2 dňového výletu Blatnica - Šumiac.

Peter61

Ked tu citam "boj s vlastnou psychikou" "hrebeni s nechutným zostupom do Hiadeľského sedla a ešte nechutnejšíim výstupom na Prašivú", asim vezmem statiku a urobím lanovy traverz :-)

Udavac

kurnik sopa :) vy urobite aj z nizkych tatier nanga parbat...

Peter ty nosis na hrebenovky lano ???
v nizkych tatrach ???

ja zasnem XD

uz sa necudujem tym "citlivym a premudretym" prispevkom okolo incidentu na durkovej ;)

sice to je vo vedlajsom chlieviku, podla vyhlaseni o chatach si zjavne bol na chatach "virtualne" lebo na rakuskych a nemeckych chatach je celkom zivo :)
dokonca som zazil dalsi den gratis za zasluzeny "gitarovy vecer"
a na zamke si si bol asi iba dat cestou na terynku pivo a polievku, lebo tam sa tiez zije :)

holt otecko ma ucil aby som nesuperil nikdy s veternymi mlynmi, ale uz mi nedalo len tak citat tieto mudrosti...

chcete menit svet, zacnite od seba

horam zdar a dalej nereagujem, lebo to nema zmysel

;)

Peter61

Urpinner, Kozi chrbat by sa dal aj zlanit ( ak netrafis na traverz)

Urpinner

Ja ja som túto trasu (necelú) absolvoval pred 2 rokmi v rámci prechodu Staré hory - Čertovica z Donovalov sme vyrážali neskoro až okolo 10-11? nakoľko sa nám nechcelo vyliezť zo spacáku :) ale aj tak sme v pohodičke do západu slnka prišli až niekam na zámostskú hoľu kde sme prebivakovali. Podotýkam že sme boli nabalený na 4 dni a Kozí chrbát sme prešli po hrebeni s nechutným zostupom do Hiadeľského sedla a ešte nechutnejšíim výstupom na Prašivú :)

MatusM

Ad 345: Diskusie na SME spoplatnili tromi eurami, loseri sa presúvajú na iné fóra, ako vidno :o(

Vďaka za pekne napísaný článok, Miro.

34534535

príspevok zmazaný pre nesúlad s pravidlami HIKING.SK

Sakuliksam

Po tejto udalosti(http://tvoje.noviny.sk/tvojenoviny-clanky/03-05-2011/tvojenoviny-opiti-muzi-dobodali-zenu.html) by bolo na mieste, keby sa majitelia, teda KST zamyslel nad vymenou chatara a jeho personalu.
Kedze sa tu jedna o to, ze chata nesluzi jemu a jeho opiaskym partiam z radov decidivistov, ale slusnym ludom a turistom.
Co sa tyka pristupu, tak spal som tam a podobne ako kamarati, tak ani to mozem zhrnut slovami ako neochota, arogancia zdieranie navstevnikov. Chatar nesluzi ludom, ale mal som ten pocit, ze ludia co tam prisli sluzili \"legendarnemu kralovi z Durkovej\" chatarovi Durovi!!!
Je to smutne, lebo ked clovek pride z Chaty M.R.Stefanika, tak je to ako z vrucneho domova do basy, kde si rad, ze si vobec spis, ci uz na stole alebo kde, hlavne, ze das tych 7 eur. Pristup k ludom -100 bodov.

Adamus

nem dobre spomienky :-/ menili sa ,,chatari" nad ranom. Spal som pod schodami na stole a kolegovia na lavickach. No more.

Piso

Tak tomu sa hovorí fotky. Je možné dostať sa k vačším rozlíšeniam? pjosim, pjosim. Hneď to nahodim ako wallpaperovky. :-)
pisosip@inmail.sk

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma