Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Straty a nálezy na hrebeni Veľkej Fatry

Gabrielab.bb

Ak niekto našiel medzi Kráľovou Studňou a Krížnou čelenku žlto-červeno-čiernu,mala som ju rada :-( Stratila som ju minulú nedeľu 29.7.2012. Ďakujeeeeem! :*

PatoBB

Zdravim, ak by nahodou niekto nasiel na juznom svahu Lisky (VF) obal na sneznice INOOK - sedy s ciernou sietovinou na zips, nech mi da vediet (ak vididte moj e-mail), pripadne necha v krcme v Tureckej. Stratil som ho pred tyzdnom v sobotu pocas silneho vetra. Vcera sa mi ho tam nepodarilo najst, ani nizsie nad lesom, lebo tam bol odtrh laviny. Odmena ista. Dakujem pekne.

Pabloo

Idealizmus, Alpinizmus, Moralita, Entuziazmus, Solidarita

Robo verseghy

No tej moj student si s mojim najdenim narobil riadne starosti, naozaj. Ale uz mam medzi papiermi aj cerstvy preukaz KST - takze uz to bude lahsie. A k tym citatom len podotykam, ze v tom mojom pribehu vobec neslo o ziadne kradnutie ani klamanie a to ani keby mi to nevratili.

Lubo

Neprehanaj, vsimol som si to prave v tvojom prispevku a preto som nan reagoval. Keby bol podpisany ktokolvek iny, bolo by to rovnake. Tento priestor ma svoje pravidla, ktore sa snazime v redakcii aj aplikovat. Prave vdaka nim toto forum nevyzera ako online krcma ako mnohe servery...

Tashidele

To Lubo: Prečo si podobne ako na môj príspevok nereagoval aj na príspevok od "KarolM" o Masarykovi? Sú tu teda prispievatelia "rovní" a "rovnejší" alebo ako to je? Či si mám myslieť o Tebe to, čo tu už bolo v rôznych rubrikách veľakrát napísané...? Snáď nie. Ja som sa určite venoval, venujem a snáď aj budem naďalej venovať kopcom. Politiku určite neťahám na kopce a ani sa ňou nezaoberám. Občas síce zareagujem na niekoho riadky. Ale mi občas Tvoje myšlienkové pochody pripadajú trochu osobitné..., prípadne jednostranné. V mojom mene Ti prajem takisto pochopenie. Verím, že tu nebudeme polemizovať svojimi "pravdami" a rubrika sa nezvrhne na nič neriešiacu diskusiu ako sa to tu dosť často stáva.

Lubo

Tashidele,
v zmysle pravidiel sa prosim zdrz diskusie s politickym resp. narodnostnym podtom.
V mene redakcie dakujem za pochopenie a prajem len tie pozitivne zazitky nie len v horach.

Tashidele

Zaujímavý príbeh sólového turistu so šťastným koncom. Mne pred rokom v MHD v Bratislave (našťastie to nie sú hory) ukradli peňaženku so všetkými dokladmi. O zážitku na polícii písať radšej nebudem. Ale určite ten strážmajster, čo spisoval zápis, patril do skupiny, ktorú predvčerom na tlačovke nazval ich policajný prezident deb..... . Našťastie ešte večer mi volal neznámy chlapík, že našiel moju peňaženku. Odkiaľ ale zohnal moje telefónne číslo je mi záhadou (určite ho v peňaženke nenosím) - zrejme je to tak ako napísal Peter61. Na druhý deň mi ju odovzdal (samozrejme bez väčšej sumy peňazí - za tú by ste si kúpili napríklad snežnice), ale bol som aspoň rád, že mám všetky platobné karty a osobné doklady. Aj to potešilo, že sa našiel niekto zodpovedný (pokojne mohla peňaženka skončiť v kontajneri).
Iný prípad z hôr - asi pred dvomi rokmi som spal na Chate pod Chlebom. V izbe (Magura) bola ubytovaná pätica českých mladíkov. Ráno po ich odchode som zistil, že mi zmizli slnečné okuliare Julbo. Z chaty som odchádzal ako posledný turista, personál chaty o ničom nevedel, nikto nič nenašiel. Takže po horách okrem normálnych ľudí chodia aj pekní "hajzlíci". Aký mám mať názor na turistov z Česka? Určite len ten najlepší. Chlapci príďte opäť a nabudúce poskytnem napríklad mačky alebo paličky. Pre istotu budem nosiť dvoje. Dúfam, že ten dotyčný si tie okuliare užíva a machruje, že ich "levně" kúpil niekde na Slovensku.

To KarolM: Tvoj citát Masaryka "Nelhát a nekrást", síce komunisti za dlhé roky pošliapali. Čo však s týmto citátom urobila táto z roku 1989 "poprevratová" zmes tzv. slušne povedané "politikov" všetkých farieb? Je potrebné merať rovnakým metrom. Komunisti v porovnaní s tým, čo je tu teraz boli diletanti. Komunistom to trvalo 40 rokov. Tejto garnitúre len pár rokov. Takže je potrebné zvažovať ako a kde nejaký citát použiť.

JarinoM

No,krásne sa to skončilo. Mne sa pred pár týždňami stalo niečo oveľa horšie,stratil som kovovú ploskačku aj s obsahom :). A tiež sa našli poctiví nálezcovia a vrátili mi ju. Dokonca z nej ani neodpili..

Peter61

Problém pre nálezcu dokladov etc.môže byť nájsť tel.č. majiteľa, ak dotyčný má napríklad kreditnú kartu, nie program. My sme mali šťastie, že sme po pár telefonátoch operátorom a "do doliny" nakoniec identifikovali majiteľa podľa foto na dokladoch.
Podobny problem ako strata dokladov je pre motoritov strata TEČ. Vybavovacky noveho a moznost zneuzitia toho kusu plechu da dobre nervy.
U oboch pripadov nahlasenie nalezu policii je standartny postup, ale treba ratat so spisovanim zapisnice - takze 15 minut casu. Tel.cilso majitela policia neda, ale nalezcovo cislo majitelovi da. Odo mna policajti prisli prevziat najdenu TEČ k zastavke TEŽ. O hodinu mi volal neznamy vyteseny chlap, isiel si z LM do Smokovca po svoju TEČ.

Rudo

Poznám ten pocit, Robo. Šli sme celá rodinka, deti ešte celkom malé, autom do Dediniek, odparkovali a absolvovali túru Nálekpkov vodopád, Zajfy, Stratenská píla, Dedinky a keď sme prišli k autu, nemal som od neho kľúče. Druhé boli vo Zvolene. Okamžite som rodinu vyslal do hotela a vydal sa "po stopách všetkých zastávok" počas túry, bolo už neskoro, čumel som všade, prehrabával trávu atď. Keď som to celé bez úspechu obehol a vrátil sa, manž. už kľúče mala a "hostila" nálezcov. Nádherný pocit. Pozn: je to iné keď si sám ako keď si zodpovedný za celú famíliu... Pozn2: keby som ich šiel hore usadiť a posedel 5 min. s nimi, nemusel som si odbehnúť tú túru 2hý krát (mobily ešte neboli) :D

Vladimir50

To robo verseghy: Možno som tou svojou poznámkou trošku provokoval, ale z vlastnej praxe veľmi dobre viem aké dôležité je vedieť sa dohodnúť so súdružkami manželkami prípadne súdružkami priateľkami o výletoch spolu, prípadne individuálne.
Veď aj mne dobre padne keď si priateľka urobí raz za čas výlet bezo mňa. Môžem v kľude konečne poupratovať, oprať, navariť a prípadne aj požehliť, aby sme zase mohli ísť niekde spolu, alebo zase ja individuálne.
A klrčmár sa prečo čudoval? Však ste dúfam urobili útratu...

Boro

No nechcem vám kaziť ilúzie, ale aj na horách stretnete blbca, zlodeja a hajzla. Ja poznám prípady ukradnutia foťákov,peňaženiek ba dokonca i lyžiarskych topánok pri zimnom prechode Velkej Fatry. ( účastník si potom požičal od kuriča gumenné čižmy a na nich prešiel hrebeň).A tak ma takáto správa o to viac poteší.

KarolM

To bikemartin. Ja som počul Masaryka hovoriť: “Nelhát, nebát se a nekrást!” : ))

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov