Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cez Myrafälle k tiesňave Steinwandklamm

Diskusná téma K článku: Cez Myrafälle k tiesňave Steinwandklamm

Turistika s deťmi má svoje úskalia. Nestačí im pohyb na zdravom vzduchu, absolvovanie monotónnych úsekov najmä do kopca chápu ako trest. Na západnom konci Slovenska nie je veľa možností na pestrú túru podľa detského vnímania. Blízkosť rakúskych Álp poskytuje zopár možností, ako zaujať potomka. Najčastejším cieľom výletov je Hohe Wand. Len kúsok ďalej na západ leží obec Muggendorf s pozoruhodným okolím.

Vladimir50

Absolvoval som túru tak ako ju popisuje autor článku. Hodne ľudí v rokline Myrafalle, v rokline Steinwandklamm ich už bolo menej. Zmenili sa ceny za vstupy do roklín, za vstup do každej z nich sa platí päť euro. Keď si pred vstupom do Myrafalle zaplatíte aj vstup do Steinwandklammu zaplatíte len osem euro.

Kofoluska

Krasna trasa. My sme si ju zjednodusili a medzi roklinou a vodopadmi sme sa presunuli autom. :)

Psarsky

Skvely tip na vylet s detmi a velmi dobre popisane, bez zbytocnych vylevov typu rano som vstal a bolo mi zle z predchadzajuceho vecera... - ake su v mnohych clankoch tu na hiking.sk.
Na vylete som bol sam s 2 detmi - 3 a 4 roky, 10.6.2011. Ludi bolo velmi malo, na Myrafalle sme stretli mozno 8 ludi, na Steinwandklamm ani jedneho. Vikendy a letne prazdniny predpokladam, ze budu plnsie.
Robili sme to ako dve tury kvoli veku deti.

  1. Myrafalle roklina,hore k priehrade, na skalu Hausstein, dole k vodopadom - 3 hodiny, obe deti to presli same.
    (informacie su tu: muggendorf.at/…/inhalt.htm)

  2. Potom autom k hostincu Jagasitz, odtial dole po zltej a hore roklinou. Najvacsi rebrik sme vynechali, ostatne syn (4 roky) zvladol, dcerku (3 roky) som si dal na tych par kovovych rebrikov na chrbat do sedacky, ostatne presla sama. Tato tura nam trvala 2,5 hodiny.
    (par mapiek je na konci alena.ilcik.cz/1007-steinwand…

Adushka

Peto, dik za pekny tip na vylet, ale najma za link na rakusku turisticku mapu - nechapem, ze som ju doteraz este sama neobjavila! bola som v tom, ze Rakusania internetovu mapu nemaju. takze od zverejnenia tvojho clanku som do nej zahlbena a planujem, planujem.. uz teraz sa tesim na tohtorocnu letnu dovolenku na rakuskych kopcekoch :)

MBA

Mozem potvrdit.
Vlani som tento okruh absolvoval aj s detmi a velmi sa im pacilo.
Akurat sme mali stastie, ze pocasie nebolo idealne a ludi tam bolo malo.

Sona

Su to prijemne tiesnavy a tie rebriky su pre deti a aj pre mnohych dospelych urcite lakadlo.

Adina

Fajn typ na vylet, zaujimave miesto, urcite tam zajdem :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma