Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hans v. Haidsteig a Königschusswandsteig

Diskusná téma K článku: Hans v. Haidsteig a Königschusswandsteig

O via ferratách sa hovorí, že je lepšie začať tým ťažšími, aby to človeka skutočne chytilo. Môžem potvrdiť, že u mňa toto tvrdenie určite platí. Moje feratové začiatky začali práve v rakúskom Raxe v stene Preinerwandu na ferrate Hans von Haidsteig. O týždeň neskôr som tu zas. Tentokrát s inou partiou a s cieľom zvládnuť 2 najťažšie ferraty v tejto stene, Hans von Haidsteig a Königschusswandsteig.

R

Königschusswandsteig je oficiálne uzatvorená a preto je v takom stave akom je.

Ferko

preco pomenovavate turistov, ktori sa vystveraju po zeleze, zohyzdujucom skalu, lezcami?

Lukášj

Dá sa v chate Karl-Ludwig haus aj ubytovať? Myslím, že minulý rok bola v rekonštrukcii. Ako je to teraz?

MisoM

este je stale v rekonstrukcii, na ubytovanie som sa ale nepytal, isli sme pred dvomi tyzdnami okolo ale tusim kamarat niekde tam cital ze do mesiaca by uz mala byt rekonstrukcia hotova, stavba ako taka uz hotova bola, zrejme len zariadit, nejake lampy a pod bolo treba

Marianisko

ad Ferko: a prečo tak nazývame turistov ktorí sa vyštverajú na skalu zaistení o lano? či podľa teba je lezec iba ten čo lezie 400m vysoké steny bez zaistenia?

Misjak

Ferko, lebo lezú, no ako sú skalolezci a horolezci, tak to môžme špecifikovať na železolezcov, ferratolezcov alebo kramlolezcov. Ak Ti záleží na pojmoch, tak založ k tomu diskusiu a zadefinujeme presnú terminológiu a pravidla ich používania. Ad článok: inšpirujúci opis akcie

Ferko

to nema z lezenim nic spolocne - skor s lesenim... ako by povedal messner, ide o znasilnenie hory, pripadne steny... ale pre outdoorove firmy je to super biznis, turisti sa citia strasne cool, tak nech si to robia... len skoda, ze to v tej skale vyzera naozaj ohyzdne...

Misjak

a na detskom ihrisku nájdeme preliesku...

Marianisko

Ferko, Messner sa o feratách vyjadril úplne inak, zjavne si v tomto trochu mimo :) To lano je tam aj tak iba na istenie, každý kto si chce stenu vychutnať tak ho na iné ani nepouživa a využíva prírodné chyty. A nikto ti predsa nebráni prejsť feratu bez istenia ak sa ti nepáči. Len potom je dosť pravdepodobné že toho veľa nenalezieš ;)

Jv

@Ferko
nic v zlom,ale ferraty a klettersteigi tam boli aj pred messnerom..a mozno aj vdaka nim,resp masovajsiemu alpinizmu sa z messnera a dalsich stal messner.. teda z dalsich sa messner nestal, ale vies co chcem povedat.
h.von h je pekny steig a urcite odporucam aj pre neskusenych..vobec neni tazka

Dano

@Ferko
Neviem prečo ten hanlivý postoj. Ferraty sú tu. A je problém ako nazvať tých, čo po nich idú. Čo tak vertikálny turisti?

Peter61

Na odlahcenie k obednajsej kave.
Hovori jeden Yetti druhemu :

  • "minule som dole v doline videl Messnera."
    Druhy na to:
    "Nehovor, tak on nie je vymysleny, on naozaj zije ?"

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum