Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Delikatesy

Diskusná téma K článku: Delikatesy

Jedlo je fenomén. Kult. Náboženstvo. Biznis. Zo všetkých strán sa na nás valí lavína teórií o tom, čo máme jesť, ako si to máme uvariť a kde si to máme kúpiť. Mäsožrúti, vegetariáni, biopotravinári, vegáni - každý so svojimi nevyvrátiteľnými pravdami. Toto nesmieš jesť a toto zase musíš. Oddelená strava, surová strava, domáca strava, varenie na pare. Z telky nás ohuruje varenie, otvoríš noviny a tam varenie. Starý kamoš je schopný ťa v krčme uspať monológom o tom, čo žerie on, jeho žena a jeho tri deti – každý osobitne. Pravidelná stolica. Diuréza. Cholesterol, vláknina, cukry, tuky, bielkoviny. Svätí Antioxidanti. Kofeín, nikotín, alkohol, tetrahydrokanabinol. Jedno vajce denne...

Pavel Forgáč

Pfu no prehrabovanie kontajnerov to je moc aj na mňa :D. Ako deti sme ľuďom zo záhrad občas ukradli nejakú tu cibuľu, zemiaky a potom sme nachytali pstruhy na potoku a urobili opekačku :D. Ale hrabať sa v kontajnery by ma teda nenapadlo. To už je za mojou hranicou. Inak od tohto chlapíka som videl aj video, kde bral tuším vnútornosti z mŕtveho zvieraťa čo našiel v lese. Tiež celkom hrot.

Pavel Forgáč

"Tú vňať z reďkovky mi odrežte, lebo môj syn to je..." :D skoro som sa došťal od smiechu. Vidím, že nie som jediný gurmán. Ja si občas dávam prílohu bukové listy. Hlavne na jar keď sú také čerstvé sú fajn.

Tiež mám pár podobných zážitkov. Raz som varil vifonku v nájdenej plechovici od piva. Mal som už len kus trochu plesnivého chleba a vifonku, takže som musel improvizovať. Ešus som nemal, tak som cestou v jarku našiel plechovicu a uvaril to v nej :D. V tom momente to bola najväčšia delikatesa. Za normálnych okolností by si človek povedal, čo to pre boha robím?

Raz som žil 4 dni na plesnivom chlebe. Snažil som sa tváriť, že je to zelenina extra :D.

A ešte jedna príhoda s chlebom. Na túre mi už ostal len taký rozmrvený zvyšok chleba a trochu nutely. Zmiešal som to dokopy aj s čučoriedkami a žil na tom 2 dni. Na počudovanie to bolo celkom dobré. Možno by to bol dobrý námet aj na koláč :D.

Pjontro

chlape...velmi dobre som sa zasmial...to je hlavne na tyzdnovych prechodoch a potom ta velka zranica v civilizacii...jaaaj

Jjano

Ja by som pridal, ako sme na Jarabej jedli desať rokov staré konzervy, alebo ako som uprostred noci pil vodu z potoka nad Nemeckou a až ráno som zistil, že to bolo uprostred dedinského smetiska :-)))

Boro

Mišo D, nechcem nič vyzrádzať, ale voľačo sa podobné sa chystá aj odo mňa.

Mišo D.

Jarino, so mnou si nezačínaj, lebo napíšem ako som týždeň fičal na hnilých banánoch vyhodených zo zelovocu a hulil vajgle nazbierané na busovej zastávke...

JarinoM

Fajn článok,ale na Beara zatiaľ nemáš,ten zožere živú žabu,zapije čajom z hovien,potom skočí oblečený do vody a ide spokojne spať:)

Vladimir prokop

VÝBORNE NAPÍSANÉ,velmi prijemna atmosfera! Dakujem autorovi za emocionalne nasytenie. Za doznievajucu chut, ktora ostala ako po dobrej kocke cokolady.

Starec

Toto je fakt super článok. Ako sa spieva v jednej pesničke: Kto nezažil neuverí ... Výborne som si zaspomínal. Teším sa na pokračovanie /ak bude/.

Joko

Výborný článok!
Áno,áno,poznám ten pocit,keď sa človek vracia po 10 dňoch z vandru,v ústach chuť surových zemiakov,ktoré si nakopal v susednej dedine a domov je to stopom stále príšerne ďaleko.A tak si aspoň pri stopovaní otvorím masochistické okienko a predstavujem si vyprážaný sýr a nadrobno pokrájanú petrželku na mierne opečených zemiačikoch na ktorých sa pomaly roztápa masielko...a keď stojím pred otvorenou chladničkov,s usárnou stále na hrbe a hádžem do seba všetko čo sa nebráni,nastáva to pravé splinutie.A potom že cesta je ciel :DD

Mihoc

Strasne pekny clanok, hlavne ten zaver :)

Muska

Super! Tiež som sa narehotal a na kadečo pospomínal. :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum