Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Sokolia dolina

Diskusná téma K článku: Sokolia dolina

Hoci sa väčšina roklín v Slovenskom raji sa nachádza v severnejšej časti, neznamená to, že z juhu sa k nim nedostanete. Len si to vyžaduje dlhšiu prechádzku. Plusom je rozmanitosť terénu, ktorý za jeden deň vidíte. V tomto prípade je to okrem rokliny a vodopádov aj pohodlná Glacká cesta, rôzne druhy lesa, striedané lúkami, či vodná nádrž. Reč je o okruhu Dedinky – Sokolia dolina – Dedinky, ktorý nás prevedie dolinou s najdlhším vodopádom v Slovenskom Raji.

Sifonides

Jar a Slovenský raj bez vody, čo bude potom v júli,auguste? :-(

Hasty

este by som ziadne velke zavery nerobil Sifonides lebo Medard este len pride a to sa moze stat ze budeme nadavat

Lubo

tuto turu sme boli so Sonou v lete minuly rok. predpokladam, ze teraz by tam bolo vody dost.

AS

Netyka sa to len tohto clanku, ale mozno by bolo vhodne, keby autori uvadzali aj orientacny cas uskutocnenia tury, hlavne ked sa clanok zverejni s dlhsim casovym odstupom.

Tono

AS, ale predsa cas potrebny pre trasu si lahko najdes na tejto www stranke tu v HIKEPLANER

Hasty

Tono:
AS to ale myslel tak, aby sa uvadzal datum uskutocnenia tury, AS zvolil nevhodne slovo co pomylilo zrejme viac ludi :)

Sona

Hej, mozno sme mohli v uvode spomenut ten minuly rok...fajn pripomienka. Hoci ked sa clovek chysta do takejto oblasti, nie je od veci si tam zavolat a dozvediet sa najaktualnejsi stav od miestnych...

Daulagiri

Joj joj Slovenský raj, jedna z mojich najobľúbenejších oblastí. Keď som zbadal článok tak som sa hneď pustil do jeho čítania. Navštívil som aj Klauzy aj Sokoliu dolinu, ale na oboch miestach sme boli len 3 (ja a kámoši) takže sme mali pocity úplnej osamelosti. Mo mohol za to dážď, ktorý nás vtedy celý deň sprevádzal :-( Prietok vodopádu si už veľmi nepamätám no myslím že bol v pohode.
Je to krásny kraj a rozmýšľame že sa tam tento rok opäť pôjdeme pozrieť.
Čo sa týka búrok tak s nimi mám aj ja svoje skúsenosti, hlavne zo Stredných Piecok, kde nás chytili aj krúpy.
P.S. :zarazilo ma to množstvo ľudí na 2 fotke, lebo ja si Klauzy pamätám úplne inak, nuž čo narobím keď mám najradšej prázdne hory.
P.S.2 :Sl. raj považujem za 1 z troch naj horských oblastí Slovenska.

Vlado

Tohtorocna jar bola v Slovenskom raji vynimocne sucha, co je na toto rocne obdobie nie velmi typicky ukaz. Vodopady v roklinach boli "suche" nie velmi fotogenicke, presne ako na vasich fotkach :-)
Za peknymi zabermi si treba prist v case vydatnych dazdov, niekedy su rokliny Slovenskeho raja kvoli vysokej hladine vody uzavrete pre turistov a prave vtedy su najlepsie moznosti na fotenie.

Tono

Skoro som zabudol, vsetkym odporucam navstevu Sl. Raja v zime, ked sa vodopady zmenia v ladove cencule... Paradna kraaaasa! Ja som zimny Raj /rokliny/ objavil v roku 1992 a odvtedy tam chodim takmer vylucne v zime! Staci spolahlive macky, niekedy aj cepin dobre padne. Ale macky berte urcite. A mozete pribalit aj sneznice.
Velmi dobry clanok!!!

Eric

Tono a nie je v zime Sl. Raj pozatvarany? Alebo iba niektore chodniky a na niektore sa da ist? Ake tury by si odporucil v zime? Macky, cakan mam a pravdupovediac do Raja ma este nenapadlo v zime ist :)))

Axel

V zime sa treba v raji riadit pokynmi horskej sluzby, ktora operativne uzatvara nebezpecne useky a pocitat s tym, ze najme prielom Hornadu je pokryty ladom a su potrebne macky. Ale pokial mam spravne informacie, oficialna zimna uzavera v raji neexistuje.

Hasty

Eric:
v zime je najkrajsia Sucha Bela a ak zamrzne Hornad tak aj prielom je super. Pokial je dobra zima a mrzne viem tak je v Raji zatvoreny jedine Velky Sokol.
Macky sa urcite bodnu, ale cakan mozes nehat doma.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum