Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zrub Mochnatá pod (Muránskym) Kľakom

Diskusná téma K článku: Zrub Mochnatá pod (Muránskym) Kľakom

Muránska planina ako jeden z najmenej navštevovaných národných parkov SR oficiálne povoľuje v návštevnom poriadku voľné táborenie a núdzové bivakovanie. Núdzovo bivakovať, resp. táboriť možno kdekoľvek v tesnej blízkosti turistickej značenej trasy mimo oblastí maloplošných chránených území po dobu jednej noci. Jedným z miest, ktoré toto spĺňajú a zároveň ponúkajú prístrešie, je zrub na poľane Mochnatá na trase lyžiarskej cesty okolo Kľaku, resp. Veľkej Stožky.

Túlavý pes

cez Mochnatú bola bežkárska trasa zrušená, takže prespanie v búde je načierno.

Mahe

Ešte stoji :-)
Stav ako v texte spred rokov:

  • pred dážďom ANO,
    • na bivák LTT
PatrikSlanina

ahojte, neviete v akom stave sa momentálne zrub nachádza ?
ďakujem

FunTTomas

Počas 37. ročníka LP Muránskou planinou 2015 som išiel okolo na bežkách a zastavil som sa tam občerstviť. Búdka je v poriadku a nezateká do nej.

Daulagiri

Tento zrub ma prichýlil v sobotnom lejaku. Je v dobrom stave ako opisuje článok. Krásne temné okolie a neďaleko krásny výhľad, čo viac si priať.

FunTTomas

Kto má problém s nocľahom na Mochnatej, má stále k dispozícií Nižnú Kľakovú. Článok bol napísaný ako alternatíva ubytovania k málokapacitnej útulni na Nižnej Kľakovej, ktorá je počas prázdnin hodne využívaná turistami.

Bulat

inak myslim si, že skor može poslužit ako nudzová alternatíva v prípade plnej utulne na neďalekej Nižnej Kĺakovej...

Bulat

ja osobne som vďačný za každý tip na možnosť jednoduchého prenocovania ... keď už tam tá búda raz stojí, prečo by ju nemohol využiť i turista ?

FunTTomas

k pohybu peších turistov po lyžiarskej trase len toľko, že návštevný poriadok umožňuje pohyb turistov po všetkých vyznačených turistických trasách (...má pridelené registračné číslo a v teréne je vyznačený normalizovanou turistickou značkou...), čo uvedená lyžiarska trasa spĺňa. Vyhláška nezakazuje resp. ani neobmedzuje pohyb lyžiarov po lyžiarskych trasách len v období so snehovou pokrývkou, tak je smiešne tvrdiť, že po uvedenej lesnej ceste sa nesmú celoročne pohybovať návštevníci. Návštevný poriadok je rovnako deravý ako zákon o ochrane prírody a na záver len spomeniem, že keď sa po uvedenej lesnej ceste veselo premávajú ťažké mechanizmy, tak je to lesná cesta v národnom parku len papierovo a neodlišuje sa nijako od lesnej cesty mimo národného parku, kde sa môžu občania slobodne pohybovať, čo im zaručuje Ústava SR.

Muska

Daulagiri a čanky majú pravdu. Podľa návštevného poriadku NPMP je možné využiť zrub len v zimnej sezóne.

Daulagiri

Heh Tomáš zaujímavý tip.
A chalani, ak sa nemýlim Čanky je strážca NP, takže preto tento pohľad na vec. Preto chápem to čo píše že pohyb v mimozimnej sezóne mimo značeného chodníka v NP nie je úplne kóšer.

Zivan

Na ktorej mape sa vyskytujú geografické názvy používané v texte článku? Napr. Veľká Maratinka, Kadak, Ostrica, Čmierova polianka.

Lukáš Lenon

Díky za další tip! Určitě to při příští návštěvvě planiny prozkoumám! Horám zdar!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma