Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ako spať v národných parkoch a CHKO

Belo

Kde sa rieši ako srať v národných parkoch ?

Igor Solmosi

Všetko podstatné sa tu človek dozvie. Rady aj typy ale tie rady :-)) na drzovku všade a nenápadne

Marsushavran

2 Jjano:

Tak dúfam, že tú radu urinovať priamo do Colorado river- v prenesení na slovensko- do potoka v Tatrách namiesto na kamene pri potoku - nezoberie nikto vážne, inak ak mi dojde zásoba vody, tak v tatrách zomriem od smädu... :D

Jjano

Well, keby si vedel, čo všetko pijeme, dýchame a jeme, tak tých pár mikromikrolitrov moču, ktoré z toho tatranského potoka náhodou vypiješ by ťa neznervóznilo. :-)

Inak, v praxi je to presne tak, ako sa píše v tých pokynoch: každý komerčný raft na rieke Colorado vezie zo sebou chemický hajzlík a pri každej zastávke sa hajzlík vyloží na breh za nejakú skalu a klienti sú povinní používať ho a nerobiť potrebu mimo neho. Cestovka by mohla príst o licenciu, keby sa to nedodržiavalo.

Peter61

bezkari na Denali svts.sk/index.php?p=144
mali zo shitboxov celkom vkusne multifunkcne zariadovacie predmety v taboroch...
Inak som pocul, ze ked kdesi v NP v Kanade nie je shitbag podla rangera dostatocne objemny, tak pri odchode hrozi pokuta. poculi/zazili ste daco take ?

Bikemartin

Peter, tu si poklikaj aconcagua.mendoza.gov.ar/ Normativas - Montaňismo y treking a tam máš pdf montaňismo y treking inglés, kde sľubujú 1000 USD pokutu za neodovzdanie shit a odpad bagov pri odchode z NP. Ani jedno ani druhé však neotvárajú pre kontrolu.... a preto je A. v highcampoch obs...á.

Peter61

Hm, mali by sme okrem klubov K3000, K4000, bivakárov etc.zalozit aj taký dajaký defekačný klub.

Adushka

Podla mna je tento clanok fajn uz len v tom zmysle, ze na jednom mieste najdeme napisane vsetky oficialne miesta na spanie/stan/bivak v nasich NP. Clanok vznikol myslim najma preto. Sama sa snazim co najviac vyuzivat prave povolene miesta. Ale je samozrejme, ze nas vela prespava nadivoko aj inde (aj my). Kym sme aspon trochu uvedomeli a nic po nas na mieste spania neostane (po nas ostava tak maximalne zlahnuta trava po dvoch spacakoch), tak si myslim, ze sa to da prezit.

Marcel.c

A aj ti by sa este clenili na sekcie podla toho, v akej vyske k defekacii dojde, napr. D3000, D4000,... V D6000 a viac by uz bolo clenstvo len pre tych najotuzilejsich :-)

Jjano

Pre adushku a ostatných "porušovateľov": princípy Leave no trace by sa mohli uchytiť aj na Slovensku, zrejme by im bolo treba spraviť nejakú osvetu: lnt.org/…/principles.php

Peter61

Aduska, ta zlahnuta trava po dvoch spacakoch moze vazne urazit esteticky jemnocit okolo sa pasucej zveri, nehovoriac o naslednom namahavom paseni.
Nedala by sa trato vazna skoda na zivotnom prostredi minimalizovat napr. na zlahnutu travu po jednom spacaku ?

Peter61

Marcel, toto vsetko uz mame, ale viazne to na vyrobe odznaku :-)

Marcel.c

A v com je problem? Vladne vari nezhoda v tom, ci na odznaku vyobrazit samotny material, povodcu materialu alebo skladovaci priestor, do ktoreho povodca svoj material uskladni? :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov