Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Prosiecka a Kvačianska dolina

Diskusná téma K článku: Prosiecka a Kvačianska dolina

O krásach Liptova už toho bolo popísaného veľa, ale zatiaľ nie na HIKING.SK, takže sa s radosťou pridám. Medzi veľmi známe miesta patria Kvačianska a Prosiecka dolina. Vedie nimi funkčný náučný chodník a je veľmi pekná nenáročná prechádzka, vhodná ako oddychová túra. Trvá asi 6 hodín, samozrejme s rôznymi prestávkami na fotografovanie či návštevu zaujímavých objektov to môže byť viac.

V

Kvačianská dolina není úplně vhodná pro kočárky. Cesta je náročná, často se kočárek musí přenášet.

Rdbb

Pred mesiacom bol chodník priechodný aspoň na Prosečné zo Svoradu, len po zrážkach sú dosť blatisté úseky ťažobnej zvážnice, no dá sa s čas. zdržaním ísť okrajom. Pokračovanie na Borové ešte nebolo prepílené, veľa podliezania a obchádzania v húštine.

Vlado 2

Info zo stránky Horskej záchrannej služby, ku 28.06.2015
"Chodník od Svoradu cez Prosečné až na Veľké Borové je ťažko priechodný. Na viacerých miestach sú na chodníkoch popadané stromy."

T.papciak20

V hikeplannere pri vypocitani tury cez Prosecne je informacia, ze chodnik je od maja 2014 nepriechodny. Viete moze nieco viac? Je ta informacia aktualna, alebo uz chodnik je v poriadku i mozna ist? Dakujem, a ospravedlnujem sa za jazykove chyby - som z Polska

PaliT

Závisí od toho, čo má kto s kočíkom zvládnuté - v tomto videjku sa dá pozrieť, čo tam človeka čaká. youtube.com/watch?v=Jkkjf_g8E…

Napr. od 1:30 alebo od 5. minúty vidno tie "výživnejšie" úseky.

Peto z BB

S kocikom (aj bicyklom) jednoznacne z Kvacian smerom k Oblazom, uz kto kolko da :)

Vopred vdaka za info o stave TZT a prechodnosti Prosieckej v najblizsie dni, t.j. po dazdoch. Ak teda stale plati, ze po kalamite sa urcite casti nedaju chodit po TZT, ale chodia sa po ""potoku"". Dobre vediet asi nielen mne, ci su potrebne membranove topanky (co v 30+ stupnch nie je ziadna vyhra :))

Knor

Preco ste taki pesimisticki? Ked bude ten kocik zlozeny v batohu, tak bez problemov.

Roderik

no Prosiecka v ziadnom pripade,Kvacianska s kocikom len z Hut po Oblazy ale uz som videl mamicky s kocikom i v Dierach ,tiez sme ich vcas otocili ...

Rodo

PaliT

Do Prosieckej sa mi to zdá čiry nerozum. Ale Kvačianska by sa dala. Akurát dnes som to išiel na bajku, od Oblazov sa treba vyhnúť modrej značke a ísť vľavo po ceste až na cyklotrasu a ňou potom do Kvačian. Ale je to len pre zdatných ľudí s príslušným vybavením. Tie cesty sú tam veľmi hrboľaté a miestami strmina.

Rc1

jusk nuz cudoval by si sa kam vsade sa dnes dokazu dostat mechanizmy. dnesna technika uznie je na urovvni techniky spred dvadsat rokov. miesto, kde by sa technika nedostala u nas asi neexistuje. veru cudoval by si sa co vsetko je dnes mozne

Pocestna07

Ano, aj my sme mali na Prosečnom medvediu spoločnosť. Báli sme sa, prespievali sme mnoho detských, slovenských i moravských pesniiečk a mackovi sa to asi páčilo - stále nás sprevádzal jeho pach a čerstvé stopy. Keď sme hovorili ppotom dolu v Kvačanoch o medveďovi, trochi ironicky odpovedali: "Aký medveď? To je len taký 300 kg macko." :)

Jusk11

to rc1: v tomto konkretnom pripade sa tu o ziadnych mechanizmoch neda ani bavit, nakolko sa do doliny nedostanu, preto som sa ako prve opytal, ci je v takto tazko pristupnej doline vobec nejakym sposobom mozne, tuto kalamitu odstranit/spracovat. Napadli ma uz len tazne kone, ktore by zvazali drevo cez uzke Vrata, ale kedze je tu vyhlaseny 5. stupen ochrany, tak tuto skazu dokona lykozrut.

Rc1

jusk ja si dovolim vyslovit nazor ze lesnicke mechanizmy narobia mozno 10krat viac skody ako vsetky lykozruty na tejto zemi. vratane tych zjedenych varehovymi bazantmi :-)

Rbr69

mozno bude tura Prosieckou zaujimavejsia s prirodzene popadanymi stromami = mensim poctom turistov, nez s hufmi turist.autobusov, ktore tam vedia jednosmerne upchat jej priechodnost cez rebriky :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum