Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Prosiecka a Kvačianska dolina

Jusk11

a co keby sa to konecne spravilo tak, ako sa to ma? Verim, ze to ide aj citlivejsie ako v lokalitach, ktore si spomenul.

Vrana

Zeby sme tym lykozrutom ukazali kto je pan vsetkeho a uspesne zachranili les ako sa nam to podarilo nad Maluzinou, Bocou, Svarinom, ... ?

Jusk11

aha, 5. stupen ochrany.... cize popadane stromy tam ostanu a priroda si s nimi poradi, teda poradi si s nimi lykozrut, ktory sa tam dalsi rok urcite objavi a zdevastuje celu dolinu a okolite lesy. Super vyhliadka do buducna...

Jusk11

vcera mensia tura ku vodopadu Cervene Piesky v Prosieckej doline, no, nestacil som sa cudovat, ako to v doline po minulorocnej veternej kalamite vyzera, dolina uplne zmenila svoj raz, vsade vela popadanych stromov, chodnik niekedy ani nie je vidiet, isli sme po koryte potoka, v ktorom bolo po dazdoch celkom dost vody ako obvykle, na druhu stranu, otvorili sa vyhlady na okolite skalne kopce, ktore stali za to. Cize pri planovani tury cez Prosiecku dolinu treba pocitat s tym, ze prechod bude trosku narocnejsi, ako bol doteraz.

a este otazka, je vobec moznost nejako dostat popadane drevo z doliny prec? podla mna jedine vrtulnikom, inaksie si to neviem predstavit :D

Jjano

Panely náučného chodníka sú vynovené a sú nielen krajšie, ale myslím, že sú zaujímavejšie, než tie staré.

Iveta Ťažká

Včera 15.9.2013 sme boli na turistike touto prekrásnou dolinou. Výhľad na skalné útvary bol krásny, túra aj z 11 ročnou neterou bola v pohode, len naše sklamanie bolo že chýbali náučné tabule, boli buď nečitateľné, alebo úplne zničená. Rozcestníky polámané a aj lavičky na oddych poničené. Preto ak tam niekto pôjde nech si pre istotu berie sebou mapu a sleduje turistické značenie ktoré sme my absolvovali po modrej značke a potom od Mlynov dole Kačianskou dolinou po červenej značke a s parkoviska v Kvačanoch odbočkou pod drevoskládkou po žltej značke až na parkovisko pred Prosieckou dolinou kde sme mali auto.

Horar

v hore a ešte k tomu na Liptove a medvede? Tak to "určite nie". :-)

Silvia

Trasu sme presli vo stvrtok, oba vodopady su bez vody. Mali sme v umysle prejst cez Prosecne, ale nejake zviera nam skrizilo cestu. Videli sme len hybajuci sa strom na turistickom chodniku. Snazili sme sa nahlas rozpravat, ale zviera to neodplasilo... (Povodne sme si mysleli sme si, ze je to jelen) .Tak sme radsej utekali prec. Neviete su tam medvede?

PaliT

Príbeh je veľmi podobný (až na šramot medveďa kúsok od chodníka), ale pár fotiek sa vskutku podarilo. No dajako v kútiku duše dúfam, že sa to komické rozlíšenie 738px (to je ako thumbnail!) zmení aspoň na 1800.

Sona

Preco, kazdy pise inak a ma aj ine fotky. Samozrejme treba dodrzat nejaky casovy odstup, ale tento clanok je uz dost stary a tak mozes pokojne napisat svoju verziu :)

PaliT

V nedeľu sme si to prešli, krásna trasa. Mimochodom, rozkvitnuté lúky, okraj lesa a výhľady na Maru a N. Tatry z Kvačian do Prosieka - to bola úplne rovnocenná časť trasy, auto stálo v bezpečí parkoviska, 2€ je menej ako rozbité sklo, či pneumatiky.
Večer sme sa ešte čvachtali v Kaľamenoch, nádherný deň za nami.
Škoda, že sa nedajú pridávať k článku fotky, písať článok k tej istej trase by bolo pritiahnuté za vlasy.

Nika

My sme boli teraz 29.4.2o12.Bolo to tam uzasne,vodopady neboli vyschnute,po snehu ani stopy.Avsak na trase z Kvacian do Prosieka sme stratlili digitalny fotak.Ak by sa nasiel poctivy nalezca a vratil nam aspon kartu s fotkami.Tych nam je najviac luto.Kontakt:veronika.ariel@gmail.com

Marek85

Veľmi pekné miesto na Liptove. Už som počul, že je možne u vyberačov za parkovné objednať auto na prevoz trasa Kvačany - Prosiek.

Eric

To sa tam už takto skoro kasíruje??? Ja som tam bol minulý rok na jeseň a nekasíroval nikto.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum