Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Svišťovka, Kopské sedlo a Monkova dolina

Diskusná téma K článku: Svišťovka, Kopské sedlo a Monkova dolina

Keď som prvý raz uvidela masív Belianskych Tatier, nevedela som od nich odtrhnúť oči. Stála som na Veľkej Svišťovke ako prikovaná a vôbec ma nezaujímal zostup na chatu pri Zelenom plese. V ten deň sme z chaty išli „len“ do Kopského sedla a dolu Zadnými Meďodolmi a Javorovou dolinou do Tatranskej Javoriny. Na túru do Belianok som si počkala do roku 2009, kedy sa Monkova dolina otvorila aj smerom dole – nikdy som totiž nenašla medzi známymi toho, kto by bol so mnou ochotný prejsť Monkovu dolinu smerom hore.

Peter61

pls neviete, je na Sklantom dajaky "winterraum" ?

dnes rano ".... slovenský turista, ktorý bol podchladený. Podarilo sa mu prísť na Skalnaté pleso, kde v tom čase nenašiel nič otvorené."
hzs.sk/…/zachranne-akcie-vo-v…

Kofoluska

Honzo myslim, ze toto forum sluzi na to, aby sa pripadni zaujemci o podobnu turu mohli pytat veci, ktore v clanku nenasli. Nie na to, aby tu niekto viedol zabomysie vojny. Bud tak dobry a pokial nemas dotazy k podrobnostiam tury (ako je napriklad moznost obcerstvenia, odchody autobusov zo Zdiaru, frekvencia premavania lanovky na Skalnate pleso a podobne), nestracaj viac so mnou a tymto clankom svoj drahocenny cas. Urcite ho vies vyuzit aj lepsie.

Rc

ten krivan, to je fotka alebo portret? :)

Peter61

Sona a chalani - ja tam nevidim nic o tych 300 m stúpania :-) .
Jasne, že to v pôvodnom článku bolo, podobne ako aj nekorektné údaje o klesaní.

Na pruzení a útoky p.Šiřinu na autorku som odpovedal podľa doc.Plzáka:
"zatloukat, zatloukat, zatloukat" :-)

Sona

Autorka sa v udajoch o prevyseni pomylila a tento udaj sme uz davnejsie v redakcii opravili. Tato info je aj na starsich strankach tejto diskusie.

Co sa tyka Honzu, nie je pravda, ze by nic nevytvoril:
hiking.sk/…/jan_sirina.html
Momentalne ma v redakcnom systeme pripraveny dalsi clanok, pri ktorom bude ako pri kazdom inom clanku forum otvorene pochvale aj konstruktivnej kritike...

Marcel.c

Hamuj trochu a nepasuj sa do ulohy vsemohuceho. Ci tam bolo nieco ine predtym a potom to bolo opravene neviem a neriesim to a udaj, co tam je teraz vidim dobre. Skor riesim celkom nevhodne dupanie po autorke, ktora si dala namahu a vytvorila nieco v snahe poskytnut to inym ludom od cloveka, ktory nevytvoril nic

Hefaistos

zjavne treba, lebo honza to spomina vo svojom prispevku "Peter61: Původně bylo v údajích o stoupání.."

ty na to prichadzas s reakciou, ze ci je honza slepy, lebo teraz tam nic take nie je (pochopitelne, kedze to opravili). a este sa v tych vlastnych sr*ckach takpovediac kupes, obhajujes neobhajitelne, radsej ako by si priznal svoju chybu. honzik ma slusnu konkurenciu...

Marcel.c

Neviem, co tam bolo predtym, vychadzam z toho, co tam je teraz, a to vidim citat dobre. Takze mne ocneho doktora nateraz netreba

Hefaistos

marcel.c: ocneho by si mal mozno navstivit ty, kedze honza pise o tom, co tam BOLO UVEDENE POVODNE, nie o tom, co tam napisali PO OPRAVE=TERAZ. niezeby som sa ho zastaval (uprimne, jeho hnidopisske prispevky nemam rad), ale teraz si mimo ty.

Marcel.c

Ja tam ale, rovnako ako Peter61, nevidim tiez nijakych 300 m. Vidim tam 850 m stupanie a 1725 m klesanie a zda sa mi to ako realny udaj.
Honzo286 by mal okrem psychodiagnostika zrejme navstivit aj ocneho doktora - alebo si zaobstarat vacsi monitor s lepsim rozlisenim, aby videl citat aj drobnejsie pismo :-)

Honza286

Peter61: Původně bylo v údajích o stoupání uvedeno pouze stoupání necelých 300 m ("náhodou odpovídalo jen výškovému rozdílu mezi Skalnatým plesem a V. Svišťovkou). To Sona: Autorka je přesvědčena o tom, že to stoupání necelých 300 m je správné, viz její odpověď v tomto fóru: "Honzo co sa tyka stupania - isli sme zo Skalnateho plesa, kde sme sa vyviezli lanovkou - nedavala som teda prevysenie z Tatranskej Lomnice, ale z plesa. V zaciatku clanku je startovacie miesto napisane a su tam popisane aj moznosti, ako sa na Skalnate pleso dostat inak nez lanovkou. :)" Podle všeho je tedy přesvědčena že stoupání = výškový rozdíl mezi výchozím bodem a nejvyšším bodem.

Sona

Peter, myslis na Lubovu hadanku STH? Uistujem Ta, ze nejde o ziadny vulgarizmus. Je to, ako by som to nazvala...taka ironicka pochvala.

Peter61

Martina, sorry za OT.

Lubo, ja som si to pamatal iba ako somatotropny hormon, ale obratil som sa na RPR a nasiel som to na s.9, ods 2. ( diky, Bacaardi, Dodo, Eric, Gabo!!! ) :
rada-rtv.sk/…/1275316062_RP_0…$ret

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma