Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Komperdell T3 Thermogrip

Diskusná téma K článku: Komperdell T3 Thermogrip

T3 Thermogrip (celým názvom T3 Termogrip Foam III Power Lock) od rakúskeho výrobcu Komperdell sú klasické teleskopické palice s nastaviteľnou dĺžkou 70 – 150 cm. Palice sú neodpružené a konštrukčne sú riešené najmä pre zimnú turistiku a skialpinizmus. Súčasťou palíc sú iba veľké zimné terčíky, ktoré sú vyrobené z pružného plastu. Po dokúpení menších terčíkov a chrániča na hrot sa dajú tieto palice použiť aj na bežnú turistiku.

Phalike

Par mesiacov pouzivam tieto palice a mozem ich len doporucit. Odskusane na skialpe, lyzovacke aj na turistike. Vyborny grip a aj ta penova cast pod uchopom nasla pri strmých stupaniach alebo traverzoch svoje uplatnenie. Zimne terciky sa vdaka svojej ohybnosti slusne prisposobuju aj nezimnym podmienkam prip. zladovatelym terenom. Spominany spodny diel sa mi nijako nevysuva.

Rob

Tak jsem je dneska měl v ruce, srovnával jsem např. s Black Diamond Traverse. Komperdell vypadaji proti nim mnohem lepe, provedeni pusobi take mnohem kvalitneji - jak samotna rukojet tak napr. i pena pod rukojeti. A to vse pri pomerne dobre hmotnosti.

K tomu zminovanemu vysouvani - pokud nejsou palicky zasunuty uplne na 100% pak opravdu dochazi k vysouvani spodni casti, avsak pokud se zasune i spodni cerna cast nad tercikem tak drzi uplne perfektne. Nevim jestli autor clanku mel nejakou starsi verzi nebo je jen spatne slozil, ale u aktualniho modelu tento problem urcite neni.

.ph

Na bratislavske korzo to mam deleko :-) Na novsich modeloch je to uz mozno opravene, ale na mojich palickach z roku 2010 sa to naozaj vysuva, nech zatlacim akokolvek silno.

Corvus

Ten spodny diel sa nevysuva v transportnej polohe ak je dobre dotlaceny. Ked prides do predajne Outdoorguide v OC Korzo tak ti to ukazem. V pohode ked ich poskladas do trasnportnej polohy drzia a nic sa nevysuva :)

Martin63

Udivuje ma, ze ludia stale akceptuju prehnane ceny v britskych obchodoch. Lidl na Slovensku ponuka turisticke palicky za 9.49 eura.

Ale vazne. Kto pozna kom-prdelky (ako sme im hovorili) vie ze su to kvalitne vyrobky, ktore vedie dobre a dlho sluzit. Napriek tomu a napriek preukazatelnym vyhodam paliciek dnes nepouzivam ziadne, nakolko som bol svedkom neprijemneho urazu.

Pabloo

no, je to sila...po revolúcii tu mali obchodníci raj, čo platí pri niektorých tovaroch doteraz

Lupino

Oprava: 10 libier, ten otaznik je originalne znak libry, takze asi bude niekde chyba v kodovani tejto stranky.

Lupino

Po dokúpení menších terčíkov a chrániča na hrot sa dajú tieto palice použiť aj na bežnú turistiku.
Nuz palice v cene nad 80 Eur a este aby som nieco dokupoval!!! V anglicku sa bezne daju kupit palice za ?10 (set) a maju aj terciky, tlmice narazov a chranice na hroty.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov