Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Makov a okolie

Diskusná téma Makov a okolie

Ahojte. Nemá niekto nejaký typ na peknú túru v okolí Makova? Vôbec tieto končiny nepoznám. Ďakujem

Dinoboy

Isli sme tadial pred 2 tyzdnami. Odhrnute, ujazdene. Dalo sa bez retazi. Ale ako pisu kolegovia, retaze je dobre mat aspon v kufri.

Marcel.c

Áno, to je cesta z Makova na Kasárne. Je udržiavaná, väčšinou sa dá vyjsť aj bez reťazí, je vhodné ich však mať so sebou a vedieť ich, samozrejme, aj nasadiť.

Vrana

Kasarne su slovenske uzemie a tym padom je cesta zjazdna a v zimnom obdobi udrziavana. Napriek tomu odporucam retaze

Janabilesova

Nepozna niekto stav cesty na slovenskej strane zo sedla pod Lemešnou na Kasárne? Je na Kasarne nejaky pristup autom zo slovenskej strany od Makova? dakujem.

Tanazilina

Ďakujem za typy, niečo z toho si isto vyberiem. Plánujem to niekedy na budúci mesiac, tak už len aby vyšlo počko.

Vrana

Hreben Javornikov je fajn na bezky a horske bicykle, na pesiu turistiku dost nuda. Snad Velky Javornik, Stratenec stoja za rec.

Woo

marcel c., myslim ze dokonalejsie to popisat ani neslo, vidno ze to mas v nohach ix krat.

Marcel.c

Da sa urobit aj trasa na Velky Javornik, to vsak je vhodne doviezt sa autom do Makova - Kopanic a startovat aj koncit tam. Hore ist po zltej do sedla pod Lemesnou, odtial po cervenej cez s. pod Hricovcom az na Velky Javornik, tou istou cestou nazad do s. pod Hricovcom, tam sa po modrej odrazit do Gregusi a odtial po cervenej nazad do Kopanic. Tiez pekna tura, jediny horsi usek je na zaciatku - asfalt do s. pod Lemesnou a potom este kusok rozbitej zvaznice po cervenej.

Marcel.c

Mozes skusit toto:
Z V. Kelcova po modrej k chate Kminek (alternativne po cervenej do sedla Nad Bitalovcami), odtial zbehnut po cervenej (alternativne po zelenej) do Makova, pokracovat na Javorniky po cervenej do Makova, Kopanice (3 km po asfalte), odtial po cervenej na hreben, kde vyjdes kusok nad osadou U Gregusi (rodisko sochara M. Gregusa, ma tam niekolko dielok), pokracovat hrebenom az po hornu stanicu lyziarskeho vleku na Cerenke, odtial zbehnut po zjazdovke dole a dojst po asfalte (cca 2 km) do Makova. Odtial uz spojmi nazad do V. Kelcova. Alternativne je mozne z Cerenky pokracovat hrebenom az na Podjavornik a od restauracie U Melocika sa spojom odviest do Makova. Celkovo to moze byt 20-25 km, asfaltove useky mozno absovovat aj autobusom, ak na nejaky natrafis (pri nizkej hustote spojov je to malo pravdepodobne). Motorkari a stvorkolkari (v zime skutristi) su pliagou nielen kysuckych hor, cyklisti su, az na vynimky, pomerne ohladuplni. V tejto casti hrebena Javornikov nie su cyklisti prilis aktivni, najvacsia frekvencia je v okoli Kohutky a Portasa smerom na Maly Javornik. Prajem vydarenu turu.

Woo

mne sa tam najviac pacilo na gregusiach a odtial sa dalo dostat az na kasarne, neviem sice ako to bol so znackami, ja som chodil po hranici, ale to bola super trasa, hlavne ked bola v noci...

Rc

tana tam sa budes mozno musiet vyhybat aj motorkarom ci stvorkolkarom, hlavne co sa hrebena tyka

Tanazilina

A ešte by ma potešilo, keby som sa nemusela celý čas vyhýbať cyklistom. Nie že by som proti nim niečo mala, len som radšej keď chodia inou trasou než ja.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma