Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hrebienok – V. Svišťovka – Tat. Javorina

Honza286

Peter61: Pokud nejsi připojištěný na lyžování, tak je jasné, že musíš platit cash. Normální evropské pojištění někoho z ČR (i odjinud) nekryje náklady na zásahy HS, úrazy při lyžování a jiných "rizikových sportech". A na Slovensku je zcela běžnou praxí, že občané ČR, ač mají i ona potřebná připojištění, musí platit v nemocnicích za ošetření hotově a až po návratu do ČR se musí dohadovat z českou pojišťovnou. Chápu, že to máš blíže na Ukrajinu, ovšem tam HS ani moc nefunguje a určitě bys musel platit rovněž cash celý zásah, tak raději nevyjíždíš nikam ven a jen píšeš moudra.

Peter61

Honza286, tutok by si aj pomohol, keby si daco zadiskutoval o HS ČR - ja som v ceskych horach nebol cca od doby bronzovej ( je to daleko, furt mi dojde para najneskor v LM, vynimocne v ZA) a musel som pisat svts.sk/index.php?a=324&…

Pabloo

nedá mi nespomenúť scénu z filmu Anděl na horách, keď Marvan stojac na hlavním nádraží v Praze zahlási "jedeme do NAŠICH Tater"

Kofoluska

Milacku, ac sa snazim ako viem, jednoducho to inak nejde. Dakujem za Tvoje vysokosofistikovane a erudovane nazory a pripomienky, ale uz sa prosim neznizuj na moju exotnu uroven nehodnu Tvojej pozornosti a nechaj priestor dalsim mne podobnym, ktori budu mat zaujem dozvediet sa nieco viac. Obavam sa, ze z akejkolvek nasej dalsej debaty by boli zbytocne zmateni a zabudli by, co sa vlastne chceli opytat. Urcite mas ako velky znalec Tatier v zalohe kopec clankov, ktore chces napisat, a kopec fotiek, ktore stoja za publikaciu a ja by som Ta nerada oberala o Tvoj cas a priestor mojim nepochopenim a prizemnostou.

Honza286

Kofoluska: Lanovku na Hrebienok opravdu ve svém článku nepopisuješ, ale pokud bereš jako lokalitu celé pohoří, tak jsi tam klidně mohla dát fotku ze Štrbského Plesa a obhájíš si to:) Opravdu jakékoli připomínky vůči tobě (ale jsou i další podobní "exoti" zde - jsou zbytečné. Vše je jen nemístná kritika:)

Kofoluska

Honzicku, mysicko, pisala som, ze fotky pochadzaju z mnou popisovanej LOKALITY, nie tury - ak sa chces hrat na slovicka.
A budem sa opakovat, ale pokial nemas konstruktivne dotazy (ako mal napriklad Commendatore k tomu, ze som uviedla Velku studenu dolinu miesto Malej v zavere), tak chod kalit vodu niekam inam. Myslim, ze na tvoje vylevy tu naozaj nikto nie je zvedavy - hlavne ked nemaju nic spolocne s ucelom, na ktory tu diskusia je.

Sona

Honza, prosim nezabudaj, ze pravidlom pouzitia nasho fora je diskusia v PRIATELSKOM duchu. Dakujeme.

Honza286

To kofoluska: Psalas, že fotky pochází z popsané túry a ta popsaná túra začíná na Hrebienku. Pak bych s nadsázkou mohl dát k túře vedoucí ze Snilovského sedla např. na Stoh fotku pocházející odněkud z Vrátné doliny, přece se musíš nějak na Snilovské sedlo dostat a jedna z možností je vyjet lanovkou z Vrátné. Stejně tak se dá pěšky na Hrebienok dostat např. přímo z Tatranské Lomnice, Tatranské Lesné. A vlastně ad absurdum pak můžeš dát k jakémukoli článku fotky z cesty z místa bydliště k výchozímu místu a vůbec nevadí že to bude 100 km od popsané túry. A neboj se, mám Tatry prochozené skrz naskrz a proto bych nikdy neabsolvoval ani jednou z tebou popsaných tras v popsaném směru už jen kvůli nutnosti načasovat čas ukončení túry na ne zrovna časté autobusové spojení z obcí na severní straně Tater zpět na jih (do Lomnice).

V.v.l.a.a.d.o.o

Fotka nemôže pochádzať z križovatky, lebo to nie je križovatka ale výhybňa.

Kofoluska

Honzicku, zlaticko moje, prva fotka je fotena z lanovky (nie zubacky, ako Ti tu uz vysvetlili ini), ktora nas vyviezla zo Smokovca na Hrebienok. Hlboko sa Ti ospravedlnujem za to, ze som si neuvazene dovolila uviest Ta do tak hrubeho omylu - nepovazovala som za dolezite napisat, ze sme vyrazali z chaty v Novej Lesnej, vyviezli sme sa elektrickou do Smokovca, sadli na lanovku a dostali sa az na Hrebienok. Snad aj napriek tomu v pripade zaujmu danu turu absolvujes a nezabludis este pred jej zaciatkom.

Commendatore jj, sorry, ono to vyznelo z mojho prispevku nepresne - ten komentar k fotkam bol potom miereny vseobecne, Teba sa tykala len ta prva veta :) Kazdopadne som rada, ze sa fotky pacia, tura je to naozaj velmi pekna a prijemna :).

Marcel.c

Hla, dokonaly Honza286 sa chytil do pasce vlastnej (ne)dokonalosti :-)

Keď ju miluješ, niet čo riešiť

Fotografie uvedená v příspěvku p.Honzu143 nepochází z křižovatky na zubačce.
Na zubačce není žádná křižovatka. Jediná zubačka v Tatrách je mezi T.Štrbou a Štrbským Plesem.

Sl.Haratíková nezodpovedne dala do svojho príspevku fotografiu, ktorá bola odfotografovaná 974 m od štartu popsiovanej túry ( = Hrebienok). Tym uviedla do omilu šyrokú turystyckú verejnosť.
Za to by mala byt potrestana podla Hlavy XXII.: vyviesť a zastreliť !

Honza286

Kofoluska, aspoň nekecej, hned první fotku na té tou tebou popisované túře vyfotit nemůžeš - pochází totiž z křižovatky na zubačce, která se nachází zhruba v polovině značené trasy mezi Smokovcem a Hrebienkem.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov