Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hrebienok – V. Svišťovka – Tat. Javorina

Diskusná téma K článku: Hrebienok – V. Svišťovka – Tat. Javorina

Ráno sme sa zobudili do krásneho počasia, ktoré sa podľa predpovede nemalo významne meniť. Ideálne na väčšiu túru. Kam, to sme nevedeli, zvolili sme preto dočasný plán skorého obeda na Zamkovského chate a potom sa uvidí. Do úvahy pripadal prechod na Zbojnícku chatu cez Priečne sedlo, cez sedlo Sedielko do Javorovej doliny alebo výstup na Veľkú Svišťovku a Kopským sedlom do Javorovej doliny.

Peter61

ŠL TANAP dnes oznámil uzavretie červeného chodníka cez Svišťovku:

"Pre vážne poškodenie turistického chodníka prívalovým dažďom od Zeleného plesa na Veľkú Svišťovku Štátne lesy TANAP-u ako správca turistických chodníkov od zajtra, t.z. 12.júna 2018 až do odvolania uzatvárajú úsek červeno značeného turistického chodníka od Zeleného plesa po Skalnaté pleso. Týka sa to aj času od 14. júna, kedy končí sezónna uzávera tohto úseku. Žiadame v záujme bezpečnosti a úcty k prírode rešpektovať tento dočasný zákaz.
"

Zdroj: FB ŠL TANAP
11.6.201820:17 jjano

Vladeno

Vás zdravím srdečne fšických po dlhej dobe. :-) Peter má pravdu, dole Monkovou keď po dažďoch, tak vydria kĺzačka . :-) A hore na Svišťovkou, teda do sedla, zasa jak vraví Pali, že výživný kopček.Zo Svišťovky som chodil furt dole, či z magistrály, Kežmarákov. Priznám, ani raz hore, jak som videl tie serpentíny, sa mi už dopredu nechcelo. :-) I keď som si tam škarede podvrtol členok (jak x-krát predtým, bo čapcem do vonku)a roztrhal bočné väzivá, scupkal dole na Brnču. Na druhý deň Baranie rohy, potom Jahňací atď., o tri dni domov. Viem, neuveriteľné, normálny človek, si podvrtne členok, opuchne, zmodreje, zožltne, nevopchá do topánky, nestúpi na nohu... Ja som asi iný. :-D V Šaci najprv, že plastika, keď videli klenbu, ta že osteotómia a prerobili celé chodidlo. :-) Pardon za offfftopik, z môjho bohatého chorobopisu. Ale k téme. Na Skalnaté lanovkou, na zostupe zo Svišťovky opatrne :-) a z Kopského sedla Meďodolami do Javoriny. Veľmi pekné. Tak, jak v článku.

Peter61

paliT
zostup dole z Monkoveho s. moze byt je dost smyklavy, ja by som to siel radsej vo vystupe.
luci : kukni do Hikeplannera, da presne casy. Ak vystrartujes zrana vezmes si aj celovku, da sa

PaliT

Ak sa vyvezieš na Skalnaté lanovkou, určite je to menej náročné odtiaľ, lebo viac výškových metrov budeš klesať. Ušetríš si totiž výšľap na Svišťovku, čo je celkom slušný kopček. Čísla nepoviem, píšem z mobilu.

Luci159

Dobrý den mala by som záujem absolvovať trasu Ždiar - Monkova dolina - Skalnate pleso. Chcela by som sa spýtať ktorým smerom je to menej náročné aj časovo. Za koľko približne hodín sa to dá zvládnuť?
Dakujem

Peter61

"Kolobežky by sa mohli presunúť na zjazdovku z Hrebienka do Starého Smokovca. Ďalšou alternatívou je presunutie kolobežiek na asfaltovú cestu zo Štartu do Tatranskej Lomnice, ktorá nie je turistami tak intenzívne využívaná."
poprad.korzar.sme.sk/…/kolobe…

Peter61

Marcel.c - pokus vysachovat ho na svts.sk mi nevysiel.
Ostava snad uz iba bodycekovat a faulovat.

Marcel.c

Tak sme sa prepracovali od popisu tury az k dumkam o zasahoch HS na Ukrajine. Najvyssi cas uzavriet temu.

Ramon8a

... bacha ...aby sa nám tu nerozpútala bratovražedná vojna :-))))

Merhorn

myslim, ze uz sa tu berie dost OT. Na honzove "logicke" konstrukty tu asi moc ludi zvedavych nie je,navyse to majorite zneprehladnuje samotne jadro diskusie. Zaloz so Honzo zvlast vlakno ako pred casom tiez jeden "pripad" a tam trebarz linkuj a komentuj, urcite to takto oceni siroke plenum tu prispievajuce ber to ako dobre mienenu radu pls.

Rc

honzo teraz si ma domotal. stale mi nie je jasne, co ma strbske pleso spolocne s lanovkou na hrebienok a vystupom do studenej doliny, ci uz velkej alebo malej???

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma