Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Dolomity - Monte Nuvolau a Cinque Torri

Diskusná téma K článku: Dolomity - Monte Nuvolau a Cinque Torri

Asi už každý turista slyšel mnohé chvály na krásu Dolomit. Mnozí si Dolomity spojí především s náročnými via ferratami. Ovšem Dolomity jsou i nepříliš náročné túry určené takřka všem průměrně zdatným turistům, které mají oproti Tatrám jednu obrovskou výhodu - nižší výškové převýšení díky husté síti kvalitních silnic vedoucích přes vysokohorská sedla. A právě na jednu takovouto nepříliš náročnou trasu bych vás rád pozval.

Daulagiri

Krásne fotky, paráda, až som dostal chuť tam zájsť :-)

Marcel.c

To si asi zle pochopil, chyba mi tam na zaciatku jedno pismeno - namiesto "ma" ma byt "mas". Aspon vidis, ake divy dokaze narobit jedno pismeno.
Dufam, ze sa Peter61 neurazil :-)

Jonathan.sk

Milý Marcel.C, Petra poznám, určite nie je až taký ako si ho opísal...

Marcel.c

Ma pravdu, Peter, je to clovek neznasanlivy, hasterivy, povysenecky a este k tomu aj xenofobny.

Marcel.c

Vsetci sme z tvojich vykonov a znalosti uneseni a ideme sa tisko hanbit do svojho zapr.eneho kuta.
Ten, kto sa najviac chvali, zvycajne najmenej dokaze.
Alebo inak, najvacsimi rybami (kolko dokazu roztiahnut ramena) sa chvalia rybari, ktori obycajne nechytia nic. Takych sa potom pytaju, ci si nezabudli doma mydlo a uterak :-)
A co mas stale s tym Skyrace, vyhral si ho alebo si ho aspon absolvoval?

Honza286

Marcel: Koukám, ze ani neznáš Piz Boé, což je nejvyšší vrchol Sella Grupppe (pokud tedy víš, co to je). Však co, on je ten kopec jen o nějakých 500 m vyšší než nejvyšší hora Slovenska:). A hlavně za výstup na něj nemusí člověk nic platit lidem s patřičnou bumážkou. A ten volaký Skyrace je nejnáročnější běh do vrchu v Evropě:).

Marcel.c

Nuz, keby si lepsie cital, docital by si sa na tej stranke aj o podmienkach, ktore treba splnit na to, aby bol vystup uznany (vrcholova fotografia alebo strucny popis okolnosti vystupu). Ak ta nelakaju vystupy na 4-tisicovky, je to tvoja vec ale neopravnuje ta to zhadzovat nepravdivymi tvrdeniami inych, ktorych to laka a ktori to aj preukazatelne robia. Az vystupis na jednu aspon 3-tisicovku, potom sa zapajaj do debaty, inak si tu z teba budu mnohi, a to celkom opravnene, utahovat.
Nezaregistroval som, zeby sa Peter61 prihlasil na nejake Skyrace. Zrejme si mal len halucinacie - cital som, ze tvoji krajania su v pouzivani halucinogennych latok najlepsi v Europe spravy.pravda.sk/…/sk_svet.as…

Honza286

Té legendy jsem si nevšiml, moje chyba:) Ovšem stále marně hledám výstupové trasy na ony vrcholy a důkaz v podobě excelovské tabulky není opravdu žáden problém vytvořit:) Navíc mě osobně čtyřtisícovky nelákají, to si raději vylezu na nějakou opuštěnou skoro třítisícovku v Dolomitech - letos např. PuezSpitze, Grand Cir, Piz Boe pěšky z Passo Pordoi se sestupem údolím Val Lasties atd. - . Ale každý je jiný, někdo jako peter61 chodí do hor kvůli výškovým rekordům, mnozí jako já tam chodí z jiných důvodů. A co bude s tím peterovým startem na skyrace? :)

Pabloo

Najväčší víťaz je ten, kto už s nikým nebojuje...:)))

Marcel.c

Ak to nevies najst na stranke, co tu dal bikemartin, potom je to s tvojou pocitacovou gramotnostou dost zle. Ale pomozem ti: je to ten odkaz na uvedenej stranke, ktory zacina "Tu môžete nájsť Zoznam doterajších držiteľov...", po kliknuti nan sa zobrazi excelovska tabulka, na ktorej treba zvolit harok s nazvom "zlatý" a potom harok s nazvom "legenda". Popis postupu ako na prvom stupni zakladnej skoly, ale ku kazdemu treba pristupovat podla jeho schopnosti a moznosti.
Ale stale mi chyba od teba, "stareho praktika", zoznam tebou zdolanych 4-tisicoviek, vsetci sa tu uz tesia, ako tym zasadis bohapustemu teoretikovi VHT Petrovi61 ranu, z ktorej sa uz nespamata a radsej vyvesi bielu vlajku na znamenie svojej porazky.

Honza286

Peter 61 je takový slovenský Sulovský a to mu ještě křivdím:) Přihlašte jej na Skyrace v Dolomitech, tam to všem natře:) Jen se mi nějak nedaří nikde najít ten seznam peterem zdolaných čtyřtisícovek, jestli to nakonec nebudou nějaké nevýrazné kopce někde v bývalém SSSR apod., kde se v 6000 pohořích lehce ztratí + možná pár vrcholů v Alpách, kam se nechal vytáhnout horským vůdcem.

Jonathan.sk

...a na všetky štvortisícovky vyliezol v sandálkach. Tak bacha.

Marcel.c

Podla excelovskej tabulky ma Peter na svojom konte 35 stvortisicoviek - uctyhodny pocet.
A teraz, Honzo, daj ty pocet svojich stvortisicoviek, najlepsie tiez nejako dolozenych, nech vieme porovnat, kto z vas dvoch je teoretik a kto praktik.
V kazdom pripade si teraz sliapol nie vedla, ale priam do poriadne smradlaveho h.vna.

Vrana

2 bikemartin: ono sa to da chapat aj inak. Co to musi byt za podradny klub, ked nejaky internetovy povalac je z nich papierovo najlepsi? ;-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum