Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kovarce – Veľký Tribeč – Janova Ves

Diskusná téma K článku: Kovarce – Veľký Tribeč – Janova Ves

Koncom júna je leto už prakticky v plnom prúde a preto nebolo od veci začať turistickú sezónu menej náročnou celodennou túrou. Keďže v okolí Topoľčian je najbližším pohorím Tribeč, tak sme sa rozhodli naplánovať túru práve v tomto pohorí. Tribeč patrí k nižším slovenským pohoriam, avšak to neuberá na jeho atmosfére a zaujímavých miestach, ktoré sa tu dajú návštíviť. Nie náhodou je aj súčasťou CHKO Ponitrie, do ktorej spadá spolu s pohorím Vtáčnik, s ktorým na severe susedí.

Priesil

Škoda že to nedali po hrebeni zelenou značkou. Aj tak by už bolo treba tú červenú preznačiť na hrebeň.

Dnoboy

To znie lakavo. Tipujem, ze je to asi komplet Tribec + Vtacnik. Start Zobor, ciel Handlova (alebo opacne) Ci?

Priesil

Slušne. Teraz už len skúsiť Ponitriansku stovečku.

Dinoboy

"Javorák" je tými muflónmi ako obsypaný :) Predvcerom som tam bol tretíkrát v zivote a zatial vzdy sa nám podarilo vidiet stádo muflónov. Tentokrát sme si dali do tela: Zobor - Žibrica - Žirany - Remitaž - Veľky Tribeč - Javorovy vrch - salaš Kostrín. Cca 45 km, 7 hodin rychleho šlapania / poklusu :)

Ivob

presne v den uverejnenia tohto prispevku som sa lopotil na biku touto trasou - iba ze zo zlatna ...strasna morda. na druhy den som nechodil. som viac tlacil bike ako na nom sedel. samotny velky tribec nie je zaujimavy, ale okolie je krasne.

Drado.007

tak pre nas co byvame v okoli, je Tribec srdcova zalezitost, no a tie modre slimaky sa nejak premnozili :)

Jana T.

Dnes sme si kúsok z tejto trasy prešli. Z Krnče na hrebeň, cez Javorový vrch, Cibajky, Klátová...Aj modrých slimákov sme stretli. :)

Cyro

Tak to je potom na uplnom vrchole potravinovej pyramidy :-)

V pohode clanocek z mojho domovskeho pohoria vzdy potesi...

Priesil

Že vraj požiera developerov, členov zelenej mafie a podobných imbecilov :-)

Jan23

Síce som toho po Slovensku ešte až tak veľa nepobehal, ale rovnakého modrého krásavca (slizniaka z titulnej fotografie a o kus dalej aj čierneho) som na moje prekvapenie zazrel pred pár dňami pri Skalnatej chate. čím sa v takej vysokej nadmorskej výške medzi skalami živí?

PeterNR

Pekný článok, dobrý tip na prechádzku.
V. Tribeč má dačo do seba. Kamenné valy bývalého hradiska, staré buky vynárajúce sa z hmly nad ránom, dodávajú vrcholu tajomný ráz. Podobne som sa cítil aj na zoborskom hradisku, aj keď tam sú zemné valy.
Ideálne je vyrážať skoro ráno - veľa zveri, málo ľudí. Keď som šiel pred rokom zo Skýcova do Kostolian, tiež som stretol muflóny pod Javorovým vrchom. Mal som dobrý vietor, tak som sa kochal pohľadom na pasúce sa stádo snáď štvrť hodinu. Možno to bolo to isté stádo :-)
Peter

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum