Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Júlske Alpy - Prisojnik

Diskusná téma K článku: Júlske Alpy - Prisojnik

Keď som bol v Júlskych Alpách prvý raz, pozerali sme sa s kamarátmi od Poštarskeho domu smerom k Prisojniku. Chodník k nemu bol celkom zreteľný. Viedol lesom a končil v spodnej časti severnej steny vrchu. Bolo jasné, že v takom teréne môže ďalej pokračovať len zaistená cesta. Odvtedy som hľadal príležitosť, aby som túto via ferratu mohol preliezť.

Skukam

Mam podobne zazitky z julskych alp,aj ked nie priamo lezecke,no raz sa mi podarilo poriadne zabludit asi na 4 hod niekde v hmle pod triglavom.Ani neviem ako som sa dostal na nejaku cesticku ktora ma vecer doviedla do doliny a odtial do dedinky Dovje(inac nadherna dedinka).

Joe

Pred piatimi rokmi som šiel z Vršiča cez Zadni Prisojnik ( tam je Zadné Okno! ) potom cez sedlo na Pagačnikov dom.Asi 200m pred Zadným Oknom ( ku ktorému sme postupovali po rímse užšej ako chodilo nabalený naťažko..)bola vylomená skala aj s drôteným lanom, ktorého sme sa zúfalo držali.( bez ferátového setu...)Prekonať tri metre bez možnosti chytiť sa lana ( pod nami 300 m), vylomené skaly, ktoré som nevedel, či mám tlačiť späť alebo sa ich držať..Tam som si tiež vychutnal život! Išiel si tadialto ( a potom cez Zadné Okno )? Ďalším záujemcom nedoporučujem!!! Okrem iných sránd bolo Zadné Okno miestom zrúteného balvanu veľkého ako malý dom, ktorý sme namáhavo vyliezali, aby sme potom po nejakom hromozvode liezli kolmo dole...Nikdy nezabudnem!!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov