Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hohe Tauern (Vysoké Taury) – Schareck

Diskusná téma K článku: Hohe Tauern (Vysoké Taury) – Schareck

Pri našej tohtoročnej „výprave“ do rakúskych Álp bolo hlavným cieľom zdolať trojtisícovku. Výber padol na vrchol Schareck, ležiaci v hlavnom hrebeni pohoria Vysoké Taury (Hohe Tauern), v časti Goldberg Gruppe. Je súčasťou Národného parku Vysoké Taury (Nationalpark Hohe Tauern) a leží na hraniciach spolkových krajín Salzbursko a Korutánsko. Z viacerých prístupových možností sme si vybrali severnú, konkrétne zo známeho lyžiarskeho strediska Sportgastein.

Knor

Wow, zaujimavy clanocek. Pred tyzdnom som bol na Sonnblicku a Hocharne a pokukujem po Scharecku. (Hoci mi to toto leto uz asi nevyjde.) Mam vsak otazku. Hore by som siel ako Vy so spanim na Niedersachsenhutte, no dolu chcem ist z vrchola na SV chodnikom Neuwirthsteig. Ked ste boli hore, ako to vypadalo tym smerom? Na mape je ladovec, tipujem to vsak skor na kraj snehoveho pola. Moze byt? Podla mapy to nevypada moc strmo. Mohlo by sa to ist solo, cize bez partnera na spagate, s mackami a cepinom?

Starec

to kropt: Tých pár istených úsekov, ktoré opisujem sú ľahké a dajú sa prejsť aj bez ferratového setu. Ale palice na snehové polia odporúčam. Tie fotky možno vyzerajú "dramaticky", ale to tou optikou.

Kropt

Ahoj, jen bych se rad zeptal na onen zajisteny usek na hrebeni cestou na shareck. Pujdem to pristi tyden relativne na tezko (vetsi batoh) doporucis nejake jisteni (ferratovy set, lano) a nebo se toho mista nemam obavat? Na nekterych fotkach to vypada docela ostre (treba i na te tve :-)) Jinak moc pekny clanek, dik za nej. Honza

Rudiger

Ja som vystupil na Schareck este roku 99. Pocasie bolo horsie... vrchol v oblaku a viditelnost 10 m. Vracali sme sa inou cestou ako je tu uvedene... cez ladovec na severnej strane a nasledne prudko dole priamo do Sportgastein. Pekny clanok, pekne zabery.

Private

Pekny clanok! To ste mali fantasticke stastie na pocasie! O obzvlast vzhladom na tohorocne leto... My sme na Scharecku boli vlani, z juznej strany, ale kym sme sa dostali hore, vsetky okolite kopce boli napichnute v hmle a namiesto Hoher Sonnblicku a Grossglockneru sme videli ozaj len tych lyziarov na ladovci.

Adushka

To by bolo super, mozes ich zaslat na moj hikingovy mail? Tento rok sa tam uz urcite nedostaneme, ale mam to v dlhodobom plane, takze fotky urcite pomozu. Dakujem velmi pekne! :)

Starec

to adushka: Na nete fotky nemám, ale môžem ešte nejaké zaslať emailom, ak bude záujem.

Kofoluska

Skvely clanok. :) V sobotu odchadzame na par dni do Gollingu an der Salzach a v zavislosti od pocasia planujeme bud "tour de klamms" alebo aspon jeden vacsi vystup. Diky za inspiraciu. :)

Adushka

V Sportgasteine sme tento rok lyzovali, tak uz odvtedy mam tieto okolite kopce v hladaciku :) Vdaka za popis tury, nad touto trasou som premyslala aj ja. Skoda, ze nie je v clanku viac fotiek, mas ich aj niekde inde na nete?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum