Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Chata pod Hrbom, Lubietova

Diskusná téma Chata pod Hrbom, Lubietova

Celkom som sa na tuto vychadzku tesil, pretoze aj ked byvam v Banskej Bystrici, na tejto chate som este nikdy nebol. Vybrali sme sa tam piati a zobrali sme aj psiky. Akonahle sme dorazili do chaty, prekvapilo nas dost malo navstevnikov, aj ked bolo nadherne pocasie. Pred chatou sice bolo zaparkovanych asi osem aut s "cezpolnymi" SPZ, ale ludi nikde. Az ked som vosiel do chaty, aby som kupil kofolu, zistil som, ze vsetci lezia v jedalni na karimatkach a cvicia jogu. Nuz, kazdy mame svoje konicky a ja osobne proti joge nic nemam. Az potom udalosti nabrali rychly spad. Von bolo nadherne, psiky sa nahanali, no a ako to maju vo zvyku, stekali. Zrazu k nam prisiel nejaky pan, ktory si dovtedy vysaval interier auta a zacal na nas kricat, ze rusime ludi, lebo psy stekaju a ludia dnu cvicia jogu. Na to sme mu povedali, ze teda dopijeme a pojdeme. On sa vytasil s nejakou legitimaciou, na ktorej sikovne zakryl fotografiu palcom a maval nam s nou pred ocami, aby sa nedalo z nej nic precitat. So slovami "JA SOM VEREJNY CINITEL!" sa postavil do pozicie zamestnanca Statnej ochrany prirody a ziadal od nas obcianske preukazy, lebo udajne sa nachadzame na chranenom uzemi a psy musia byt na voditkach. Snazili sme sa s nim nejak normalne rozpravat, ale on zacinal byt cim dalej tym viac agresivny. Jeho vyjadrenia si zacali odporovat, lebo najprv tvrdil, ze sme v rezervacii, potom ze sme na sukromnom pozemku a mame vypadnut, potom povedal, ze je strazca prirody a nakoniec sa zacal vyhrazat, ze na nas pusti obrovskeho bernardina, ktory bol zavrety v ohrade pri chate. Ked nas zacal urazat a tykat nam, dopili sme teplu flaskovu kofolu a rychlo sme odisli. Psiky sme dali na voditka a pohli sme sa smerom na Hrb. Aj vtedy na nas este bliakal, ze psy maju byt na voditkach, aj ked uz davno boli! Jeho vulgarizmy radsej nejdem reprodukovat. Doteraz neviem, kto ten pan naozaj bol, ale to je vlastne jedno. Lenze ak tvrdil, ze ten bernardin je jeho, musel mat nieco spolocne z chatou. Este teraz mam divny pocit z celeho toho vystupu a najviac ma mrzi, ze sme koli tomuto primitivovi mali pokazeny cely vylet.

Kokavnik

Bol som na Chate pod hrbom teraz v nedeľu. Pani ma ubezpečila že som na (Slovensku).

Kikimora

Ahojte, podelim sa s vami o moju dnesnu Trojkralovu skusenost s majitelom Chaty pod Hrbom. Kazdy rok sa pravidelne na Tri krale s celou partiou vyberieme na Lubietovsky Hrb. Vzdy nas po vystupe zmrznutych na chate priatelsky privitali a ponukli teplou polievkou a cajom. Boli sme vzdy vdacni aj za pohar vody, za ktory sme si samozrejme vzdy radi zaplatili. Tento rok sme znamu z chaty smskou informovali, ze opat prideme. Ked sme sa vsetci blizili ku chate a deti boli ako vzdy prve, pribehli ku plotu, na ktorom svietil velky oznam sukromny pozemok- Vstup zakazany. Nic na tom nie je, ved slusni ludia vzdy respektuju sukromny majetok... Syn uz z dialky na nas krical, ze chata je zavreta a postavil sa nohami na spodnu dosku plotu. V tom z chaty vybehol pan, ktory na neho zacat zurivo jacat, ze ma okamzite zliezt z plota a okamzite vypadnut. Dany pan ocividne cakal na podnet ako si "sprijemnit" den, pretoze sposob ako s nami komunikoval bol ubohy a psychopaticky. Na Hrb budeme dalej chodievat, ale o chate a majitelovi uz zial nic pekne nepovieme a znamym neodporucime. Panovi majitelovi prajeme, aby sa mu vsetko to zle, co rozsieva, vratilo aj s urokami...

Smils

Nuž čo ti na to povedať, nabudúce seď v paneláku na riti a nič podobné sa ti nestane :-D

Weron

Zdravím všetkých turistov a milovníkov prírody.... my sme mali veľmi pozitívny dojem z chaty pod Hrbom. Vyhladovaní a unavení sme prišli s očakávaním občerstvenia. Na dverách bol lístok zatvorené, ale napriek tomu nám pani majiteľka pripravila 5 porcií párkov hoci mala zásoby iba pre ubytovaních. Veľmi nás jej prístup potešil a určite návštevu tejto chaty odporúčam...
Kúpili sme si aj pivo, kofolu a nanuky... ĎAKUJEME :-D

Myš

To mmmmmm:
Už zliezol sneh aj na chate pod Hrbom? Zobudila si sa práve zo zimného spánku? Kľudne zalez näspäť do brholu a sladko spi. Za tie 4 roky, pred ktorými tie príspevky vznikli, ti ušli aj podstatnejšie témy ako povaha chatára na Hrbe.
My z okolia Ľubietovej veľmi dobre vieme, čo je pán chatár zač a nejaký anonymný prispievateľ do diskusie sotva napraví jeho povesť. Najmä keď nazýva diskutujúcich trapákmi.

Mmmmmmm

Uvedomte si ze ludia ktori su na tej chate na pobyte a maju ho zaplateny tak si to prostredie vybrali prave kvoli tomu ze tam je ticho a klud a ked dojdu ludia so psami ktori stekaju tak je jasne ze ich to rusi zrejme neviete o com je joga tak ked si to zistite mozte tu pisat keby sa tie psy spravali normalne ako ostatny co su tam ked tam idem nebol by problem si myslim. A jogini necvicia v jedalni ako ste tu napisali ale v telocvicni tak si nevymyslajte. Do jedalne maju vstup povoleny len ubytovany ano to je pravda a co? Naco by tam chodili turisti ked sa da sediet pri bufete aj vonku nebudte rozhyckani! Ten pan je majitel a je to keho sukromny pozenok zaroven je aj ochranca prirody samozrejme ze ho nastvu ludia ktori si pridu bez voditok a ich psy tam vystekuju jal blazni bola som tam a tuto pan to popisuje uplne inak co je smutne ale tak ked mu to pomoze aby sa citil lepsie... Neviem ako moze mat vytvoreny nazor z jednej navstevy ale sak ludia co chodia pravidelne vedia nieco celkom ine je len male precento ludi co maju na tuto chatu negativny nazor a ti sa teraz stretli tu :D gratulujem uzivajte si ohovaranie trapaci a vychovajte si psov predtym ako niekam pojdete!

Sedlák

Chata by sa mala volať : Chata pod HROBOM.....

Boxo

Chata na Hrbe Ľubietová: majiteľ chaty je Jozef Sedlák. pôvodom je z Trnavi. Nemá nič spoločné s Ľubietovou. Býva na chate aj s pani manželkou. Ona drží nad vodou chod chaty- nie Jozef. Jozef má syna Radoslava ktorý býva v Ľubietovej. Pán Sedláj sa nevie správať ani v dedine.... je to hanba lubietovská...je agresívny...dokonca sa už vyhrážal aj zabitím...je to primitív ....

Karol S.

Chatu pod Hrbom som navštívil prvýkrát navštívil pred 10rokmi. Odvtedy sa na ňu vždy rád vraciam a opakovane aj niekoľko krát za rok. Vždy som sa tam stretol s milou obsluhou a nezabudnuteľnou atmosférou ktorú chatár vytvára so svojou manželkou. Chata je vždy vzorne uprataná, jedlo chutné a ceny primerané. Ale na Slovensku nie je možné vyhovieť vždy všetkým. Pravidelne bicyklujem po našich horách a musím povedať, že stretnutie so psíčkarmi v lese je pre mňa dosť často stresujúce. Psy sa voľne pohybujú, bez náhubku a viackrát som zažil aj útok psa.Musím sa priznať, že dotatočné ubezpečovanie majiteľa- nebojte sa on vám nič neurobí vás veľmi neukľudní. Jeden takýto útok domáceho miláčika skončil u mňa roztrhnutými nohavicami od jeho zubov. Keď som majiteľovi psa roztrhnuté nohavice ukázal /aj keď bol priamo svedkom tohoto útoku/ , tvrdil, že som si to predtým roztrhol pri nejakom páde v lese sám. Takže aj majiteľom psov doporučujem aspoň zamyslenie sa nad skutočnosťou, či pri pohybe v lese dodržujú všetky pravidlá, aby ich miláčik neohrozoval iných.

Andrej Sijak

Tak nam sa vcera stalo presne to iste co pise posledny pan z BB. Je neuveritelne akí zlí ludia mozu zit v takej prirode ako je tam. Priatelia turisti vyhybajte sa tomu objektu aj ked ma uzasnu polohu. Oni si od nas nezasluzia ani euro. dufam ze to ze nas chceli bit koli psom uz nikdy nezazijem nikde v prirode a nikdy vobec!!!

Svatopluk stepanek

pripajam sa k palovi m. -
pred okolo 5 rokmi / to uz tam ti budhisti - meditatori boli / mne ochotna pani v okienku
dala malinovku a nejaku tatranku
naviac - hrb, l. vepor a
polana su prekrasne...

Palo.M

Ja som tam bol na bicykli asi pred dvoma tyzdnami a moja skusenost nebola vyslovene negativna. Vyber bol velmi slaby, ale ked si dvaja Cesi vypytali polievku tak im ju doniesli a za 1EUR to vyzeralo velmi dobre. Ceny su velmi nizke, pani v okienku bola ochotna, aj ked usmev tam dost chybal. Inak ma chata ma krasnu polohu aj okolie. Je to skoda, kedze aj ja som pocul zvacsa zle skusenosti ludi.

Bulat

tie "kurzy" su tam iba v letnych-prátzdninových mesiacoch.... skor ako budhisti mi to pripadalo ako nejaká sekta...

Ladislav Sz

V roku 2006 som sa tam zastavil počas prechodu z maďarskej Matry na Gerlach.V chate bola len kuchárka a nejakí podivíni, ktorí ani neodzdravili. Do jedálne ma vôbec nepustili - vraj je len pre ubytovaných...Na jedlo mi ponúkli "sáčkovú" polievku, takže som sa radšej pobral ďalej bez občerstvenia. Taká je moja skúsenosť.

Boro

Na tejto chate sa už roky robia kurzy pre tzv. Budhistickú meditáciu. Lu´dom vymývajú mozgy a robia z nich cvokov. No a chatár má z toho bezva džob a tak sú mu bežný turisti napriek.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov