Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma kde nechat auto v tatrach

Diskusná téma kde nechat auto v tatrach

zdravím vás a prosím o radu ... časy ked sme len s manzelkou chodili do nasich Tatier sú už preč ... pribudli 3 deti a teraz vyrazame na prvú "velku" turu z T kotliny na Plesnivec -1 noc odtial na Brnčalku -2noc a dole a teraz prosím o radu kde nechat na dve noci auto -najlepsie v T.Lomnici pokial mozno bez platenia za parkovanie ale aby sme ho tam nasli dakujem za kazdy typ roderik

Roderik

zdravím vás a prosím o radu ...
časy ked sme len s manzelkou chodili do nasich Tatier sú už preč ... pribudli 3 deti a teraz vyrazame na prvú "velku" turu
z T kotliny na Plesnivec -1 noc odtial na Brnčalku -2noc a dole
a teraz prosím o radu kde nechat na dve noci auto -najlepsie v T.Lomnici pokial mozno bez platenia za parkovanie ale aby sme ho tam nasli
dakujem za kazdy typ
roderik

Martin63

Ja by som na tvojom mieste skúsil neplatené a nestážené parkovisko pri hoteli Titris(Sorea).
Istotu samozrejme nemáš ani na stráženom.

Axel

Ak mas francuzske alebo starsie korejske auto, kludne ho nechaj kdekolvek... :-D
(no flame, to len na rozbehnutie diskusie)

Doktor9

Je to síce dosť dfaleko od tvojej túry, ale možno využiješ nabudúce. Je to v Starom Smokovci v areále VPS Vysoké Tatry s.r.o. (mestská spoločnosť, niečo ako technické služby) kúsok pod železničnou stanicou smer Poprad. Je tam aj ubytovacie zariadenie vysoketatry.sk/show_foto.php?… , na vchode rampa a 24 hod. strážnik ako v podniku. Stojí to menej ako parkoviská v osadách.

Boro

Záleží na tom, či po návrate chceš zasa to auto, alebo len poistku vyplatiť.

Cyro

Ked ideme do Tatier nasa dlhorocna prax je nasledovna: auto nechame na platenom hotelovom parkovisku za rampou.To je aspon aka taka istota. Dovod: to parkovne az take drahe nie je (radovo 5 eciek na noc), a co je dolezitejse, nestrazene parkoviska po celych Tatrach (a bohuzial aj v inych turistickych lokalitach) maju dost katastrofalnu povest (napr. kradeze kolies, vykradnutie interieru, vytahanie benzinu z nadrze a pod.)

Honza286

A co takhle nechat to auto někde v podhůří a dojet do samotných Tater vlakem nebo jet vlakem celou cestu.

Jonathan.sk

Axel, kamarátovi ukradli na Bielej vode Oltcita. Najviac mu bolo smutno z toho, že mal na ňom nové gumy.

Axel

A najvacsia skoda bola plnej nadrze, co? :-D
Taketo veteranske auta sa uz kradnu na diely a je jedno, kde ho nechas...

FunTTomas

roderik: aj vyberač parkovného nám radil, ak ideme na viac dní, aby sme nechali auto u horára v Kežmarských Žľaboch mapy.hiking.sk/?x=20.29733158…. Za poplatok ho postráži a je to výhodné miesto aj na štart i cieľ túry, keď idete na Plesnivec a Zelené pleso.

Mifo78

Horaren v Kezmarskych zlaboch mame odskusanu. Sice to nie je zadarmo, ale aspon aka taka istota ze sa autu nic nestane. A ked sme uz pri tejto problematike, ja by som potreboval poradit nejake dobre miesto na parkovanie v Tureckej. Chcem tam nechat auto dva dni. Vie mi niekto poradit ?

Cyro

mifo: priamo v Tureckej to odskusane nemam, ale mohlo by to fungovat aj tam: opytaj sa hocikoho, koho zbadas niekde vo dvore a spytaj sa ho, ci si unho mozes nechat auto a za akych podmienok. My sme si tak dva dni nechavali auto u jednej tetusky v Stefanovej. V Tureckej je stredobodom dediny krcma, v ktorej by sa asi tez dali ziskat kvalitne informacie :-)

Cyro

Admin: nedal by sa nazov tejto temy zmenit na nejaky vseobecny (napr. bezpecne parkovanie, kde nechat auto a pod)?
Myslim ze by si tu nmotorizovani hikeri vedeli navzajom poskytovat dost dolezite informacie z celeho Slovenska...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum