Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Cesta do SOP (A road to UVP)

Diskusná téma K fotke: Cesta do SOP (A road to UVP)

Vpravo Široké Bradlo, vľavo pohľad smerom na Myjavu a v strede cesta z Košarísk do Priepasného. Teda do rôznych osád, z ktorých sa každá volá inak a spolu sa volajú Priepasné – také malé Spojené Osady Priepasné SOP (United Villages of Priepasne – UVP). Inak, prví (prvá z osád) vraj boli Potúčkovci (16.-17. stor.). Možno sem prišli na voze ozdobenom májovými kvetinami a nezávislosť od Brezovej pod Bradlom a hlavne Košarísk získali SOP až v roku 1957 (tzv. Independence Year). A veruže aj mňa kedysi (ale len chvíľu) trápila tá „gramatická nekompetentnosť“ miestnych, ktorí miesto PriepasTné píšu Priepasné. Lenivci... ;-))

Vladimir

no ono je po celý rok niečohttp://aladin.elf.stuba.sk/~soula/kal2011mk.htm

Tidoj

Bude niečo na jeseň? By som možno aj začal trénovať...

Vladimir

no prežil som kolená zatial držia hoci ked som začal spochodmi pred 3 rokmi tak sa ozvali bol som aj u ortopéda dal vitamíny niečo vravel o operácii ale nezakázal chodiť a nejak sa to upravilo nepoužívam ani kolenačky aj ked ich mám pri sebe.Taká dobra stovka je Trnavská a ludí sa neobávaj akurát ziskaš nových priatelov. Ale chce to najprv sa rozchodiť na menších akciach taká Častovská 50-ka je ideálna tam ti na Vapennej načapujú aj pivko:-)

Tidoj

Ja už som uvažoval, že by som sa niečoho takéhoto diaľkového zúčastnil (aj keď organizované akcie a masy ľudí nie sú zrovna mnou obľúbené), ale po asfaltke asi nie. A dá sa to vôbec prežiť? Neodídu ti kolená po treťom-štvrtom zostupe?

Vladimir

priatelu presne je to 100km peši z Melčíc do Špačiniec cez Veľký Lopeník, Veľkú Javorinu,Myjavu, Brezovú, Dobrú Vodu, Dechtice, Kátlovce až do Špačiniec za 22,15 hod. tak si prestav koľko toho asvaltu som prešiel:-)

Tidoj

Neviem síce, čo presne je Špačinská stovka, ale predstavujem si, že to je asi 100km chôdze. A ak to je za jeden deň, tak už si radšej nič nepredstavujem, lebo by som nezaspal. A ak by to malo byť ešte po asfaltkách...amenmária! Ja som išiel z Hrašného do Brezovej a keby som bol vedel, že z toho celých 12km bude po asfaltke na pečúcom slnku, tak by som sa radšej šiel kúpať do oboch Dubníkov.

Vladimir

hehe pohľad na Myjavské asvaltky,po včerajšej Špačinskej stovky ich mám až za ušami:-)

Tidoj

Keby som to bol vedzel (alebo vedel?) poriádne, jak sa patrí, napíšem celý ten popis po myjavsky. Ale neviem, tak sa len hanbím. Naučil som sa ale aspon, čo znamená robit nápoky. :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Jarná Rumplovská Áno vystihol si to Maťo. Viem že vývoj nezastavím a že všetky chátrajúce samoty nebudú v takom stave navždy, ale niekedy dané miesto potom už stratí pre mňa svo …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok