Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Varič Kovea Hiker Stove

Diskusná téma K článku: Varič Kovea Hiker Stove

Variče pod značkou Kovea sa vyrábajú iba od roku 2004. Kórejská spoločnosť, do ktorej portfólia patrí, však už od začiatku 90-tych rokov vyrábala variče napr. pre Markill, MSR, či LAKEN. Skúsenosti ani inšpirácia jej teda určite nechýbajú. Začiatkom leta sa popri iných varičoch dostal do nášho skupinového testu aj zástupca tejto značky. Volá sa Hiker Stove a je masívnejšej konštrukcie ako ostatní zástupcovia.

Eric

Dik, dobre som sa pobavil :))) Keby si tak videl ten zastup ciarok na ucte pri vyuctovani v kolonke "rum" :))))

Peter61

No hej Eric, ale mohol si rumoveho brandistu trocha drzat na uzde a nie rovno volat THS-DZ !!! Kde zabudol bagel s matrosom, ze ho prehlasili rovno za ťurystu ??? ths-dz.sk/?mod=public&go…

Eric

Tak ale po tomto vikende urcite aj rumovy brandista uzna, ze jeho pocket rocket je nic oproti jednemu cechovi, do ktoreho sme naliali par poharikov 80 %-neho Strohu... To bol koncert, cela Zbojnicka chata nespala a okolite kamziky a sviste sa prisli pozriet ze co to za stromy pilime tak vysoko v horach... :)))

Kamzik21

Peter 61 Myslim ze ten hluk co urobis okolo toho varenia(sacky,hrabanie v batohu a neviem co este) aj ked sa budes snazit byt ticho je vacsi ako to monotonne sycanie toho plynu, ale to ja len tak moj nazor nikomu ho nevnucujem iba som chcel poznamenat ze sa mi to zda uz smiesne ake veci sa riesia. Horam zdar =)

Peter61

Kamzik21 - je to o ohladuplnosti k inym. Aj ked je sa vari pri/vo vedlajsom stane, dokaze to zobudit alebo rusit pri zaspavani. Podobne hovor etc. Nehovoriac o uzatvorenych priestoroch.
Ak sa vari vonku, moze to byt zasa strata tepla : vlastneho ci varica.

Kamzik21

Inak to by ma v živote nenapadlo keď kupujem varič že akú ma hlučnosť.=) Hlavne že horí!

Merhorn

tati a prdi taky hadi? zmeraj hluk chrapotu a prdov tlmenych spacakom, to rozhodne ci to bude alebo nie budit niekoho...

Lubo

Rumovy brandista ma Pocket Rocket :-)

Peter61

Jedno čýslo nyč nepovie, ale fajn. Este ti tak dodat NASA Rachot Rocket alebo XGK na porovnanie.

Lubo

Tak som to skusil,
Kovea ma 73 dB, pricom v tichej miestnosti sound level aplikacia ukazuje 46dB. Marene bolo cca 50cm od varica.

Lubo

Hmmm, zaujimavy napad. Pohladam app a uvidime, co to spravi :-). Uplne exaktne to samozrejme nebude, no radove rozdiely by to odhalit mohlo.

Peter61

Ty!Nie? :-D XGK II tiez zaspieva...
Na Biv. Rossi e Volante nemecky par s nejakym Markillom rano nebolo pocut. Ani varic, ani esusy, snad iba ich dychanie. Obdivuhodne.

Lubo - mas napr. dajaku aplikaciu do mobilu, co decybeli odmeria exaktne ? Minule sme tak xcely pomerat pistalky, ale chybala nam odvaha.

Ja?No!

veď to je ten najkrajší signál, že už treba vstávať :)
keď MSR XGK spieva pesničku

Lubo

Najtichsi zo stvorice testovanych varicov bol asi JetBoil. Pred publikovanim suhrnneho clanku to este priamo porovnam.

Peter61

Ad skupinový test: zaujimala by ma hlucnost. Taky MSR POcket Rocket ma fakt zvuk ako startujuca raketa. V Uzavretom priestore to spacov obtazuje.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov