Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Orla Perć? Uwaga! / Orlia prť? Pozor!

Beta

Pozor! Od 10 júla zatvorená časť Orlej prti na úseku Skrajny Granat - Krzyżne (v oboch smeroch), od 13 júla zatvorený úsek Zawrat - Świnica. Zatvorenie kvôli oprave a rekonštrukcii.

facebook.com/…/?fbid=65631932…

Beta

Nie, to nie je pravda. Môj kamarát je horský vodca a išiel s klientom 4 hodiny celú Orlu Prť. Jeho klient bol silný chlap, ktorý pracuje ako robotník. Oni šli zdola a potom sa vrátili dolu. Ja som išla trochu menej než 6 a pol hodiny, a v tom mala som dva odpočinky (jeden pol hodiny) a čakala som v rade do reťazov, a nemám 20 rokov :). Otázka znie či stojí za to, to je veľmi krásna cesta a je tam čo obdivovať. Žena z Poľska, horská bežkyňa, behla tou cestou menej než dve hodiny.

Ppi

za 4 hodiny sa da chodozou spravit mozno kozi vrch - krizne sedlo, od zawratu asi len behom a obiehanim sa na retaziach

Beta

Toto jedno slovo v mojom slovensko-poľským slovníku neexistuje, tak nie všetko chápem :))))), ale opakujem: skvelý čas, keď si ešte išiel zdola a je to náročná turá, tam sa ide aspoň šesť hodín

Janko hrasulko

Ahoj, vela nie, skor tak 10 rozdychani po nejakej tazsej vystupovej pasazi aby sa ukludnil tep, alebo pofotenie (ked uz som vlacil full frame zrkadlovku na krku). Na zaciatocnom a koncovom sedle oddych do 10 minut. Plus ma chytila nejaka zahadna srajda, na celom vylete 4x z toho raz na Prti (ale v ramci moznosti vkusne mimo cestu do nejakej zarastenej pukliny v skalach).

Oproti takemu Priecnemu sedlu co som robil 2 dni predtym tak na skorom nastupe malo slnka, co som dost ocenil kedze tie 4l vody padli tak akurat. Pri zostupe sa da doplnit voda (ale ako vidno treba dezinfikovat), skor som nic nevidel.

Beta

Išiel si od sedla Zawrat do sedla Krzyżne cez 4 hodiny? Tak velmi ti gratulujem, je to nádherný čas. Odpočíval si na tratí?

Janko hrasulko

Dnes (3.8.2017) som zdolal Orliu prt v obdobi pekelnych teplot (Poprad mal stabilne 32, BA do 40). Trvalo to 11 hodin parkovisko-parkovisko.

Casy - 4:30 zaciatok, 8:00 sedlo Zawrat, 12:00 koniec Prte, 15:30 spat na parkovisku. Vybava ako bezny turista - vysoke boty, palice, 4l vody, 2.5kg fotak atd. Prespal som na parkovisku (8 eur, 2 eura vstupne do parku).

Kedze trosku leziem, tak som si Prt dal bez pouzivania retazi, uchytov je vsade dost (ale rebriky a stupy som v zavislosti od situacie casto pouzil). Krasny prechod, len keby ten nastup (a hlavne zostup) nebol taky dlhy. Poranu bolo minimum ludi, vyhybanie nebol problem lebo som ich obliezol po skale :) Dost ludi v opacnom smere.

Cestou dole som stretol davy ludi uz okolo jazier, fakt cim skor vyrazit tym lepsie. Zazitkom zdar!

Andyxl

berte si zlote, za vstup do TPN zaplatite bud 5 zlotych alebo 2 EURa :-(
A tiez parkovanie v Palenici je bud 20 zlotych alebo 6 EUR.

Rc1

ktory usek popisovanej trasy ide mimo znaceneho chodnika?

Nickusha

Nuz veru,ja to vidim tak na jar:)i ked,keby este bol nejaky pekny jesenny vikend...

Janííík

tuna s nickushou ta tam zoberieme.ale najskor pojdeme liezt.:-D

Erina

Krása, snáď ma tam raz niekto zoberie! :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma