Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Červená Skala – Stolica – Kohút – Chyžné

Diskusná téma K článku: Červená Skala – Stolica – Kohút – Chyžné

Do lesa som chodil od detstva, pokiaľ siahajú moje spomienky. Nikdy to neboli výlety do vyhlásených Tatier, rajov, krasov, ale spoznávanie najbližšieho okolia, putovanie poľovnými chodníkmi za bližšími i vzdialenejšími cieľmi, v spoločnosti psa. Toto leto som sa však rozhodol navštíviť ako svoju prvú značkovanú turistickú trasu Zádiel. Toľkokrát ma provokoval vždy pri ceste vlakom do metropoly východu, až sme sa s kamarátmi dohodli a išli. Bolo to skvelé, Turniansky hrad ako čerešnička na torte a chôdza nemožná ďalší týždeň. Nasledoval Slovenský raj, Havrania skala a mňa sa čoraz viac zmocňoval pocit: "toto mám aj doma". Samozrejme nie vždy s podobným výhľadom a už vôbec nie s podobnými riavami v kaňonoch. Ale predsa... A tak sa opäť vraciam na muránsku dolinu, obklopenú z každej svetovej strany niečím iným, jedinečne zaujímavým...

Phalike

Cesta z C. skaly na Prenu horu je zjazdna, trochu podmyta je cesta zo sedla Predna hora smerom k ustavu a uplne neprejazdna je cesta z Prednej hory do Murana.

Pencurák

gustoh-pokiaľ mám dobré info,tak z Červenej skaly sa dá dostať až na Prednú Horu.

Gustoh

No ide mi o to ci je ten kratky usek od Cervenej Skaly po sedlo Javorinka neposkodeny.Chcel by som si v sedle nechat auto a dalej pokracovat na Stolicu.Mozno ta cesta zacina byt neprejazdna az dalej.

FunTTomas

gustoh: dnes som išiel cez Červenú Skalu a prekvapilo ma, že pred križovatkou ciest nebolo obmedzenie vôbec označené, ale tesne za žel. podjazdom bola zábrana a zákaz vjazdu. Taktiež zákaz vjazdu je už v Muráni (tam bol kolega).

Gustoh

Ahojte.
Chcem sa spytat domacich ci sa da teraz po tych burkach dostat autom z Cervenej skaly do sedla Javorinka.
Planujem turu na Stolicu.
Dakujem.

Jan_lojkovics

Charakter stolickych vrchov, revuckej vrchoviny a im podobnych neohuri ako velhory, neurazi ako nizina, je to proste dobre vyvrasneny kus hor, prechadzanie ktorymi je to prave orechove. Dakujeme za reakcie, radi pripomenieme tento kus Zeme rodakom a nielen im!

Daulagiri

Tak takéto články mi vždy ulahodia, keďže tieto pohoria sú moje srdcovky.
Ten prechod cez kameňolom je fakt haluz (šiel som to už viackrát) a samotná Veľká lúka a hrad patria k muránskym topkám. Stolické lesy a ich atmosféra patria k tomu najkrajšiemu čo som v horách zažil. Spomínam si aj na ten čiastočne umierajúci les neďaleko Faltenovho sedla, ale v 2009 kedy som tade šiel to nebolo nič strašné (a pamätám si aj na ten hrob vojaka). Na Kohúte v čase mojej návštevy ešte len začínali píliť, no odvtedy som odtiaľ nepočul dobré správy, musím tam ísť čím skôr na revíziu.
A páči sa mi charakter putovania a nocľahy voľne v teréne, to sú najväčšie zážitky, najväčšia sloboda, super.

Svatopluk stepanek

pekny vyletik
koncom marca, azda 1993, som siel v obratenom smere revuca - maly kohut - kohut - stolica -ch. janka - s.javorinka -c. skala. v tej dobe ziaden polamany les, vsetko bolo milosrdne prikryte zalahou snehu
velmi ma mrzi, ze hora je teraz polamana a schne
a je to moja stara piesen: taketo bohom zabudnute kraje sa mi pacia najviac

Phalike

Prijemne citanie pohodoveho putovania, pre mna taktiez pripomenutie domoviny, vdaka.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma