Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Trnavská stovka

Diskusná téma K článku: Trnavská stovka

Trnavská stovka je turistické podujatie, organizované každoročne Klubom Diaľkoplazov a Horolezcov Skoba Trnava. Je zaradené do klasifikácie Malokarpatský diaľkoplaz a Slovenský superdiaľkoplaz. Tento ročník je už 34. Je zaujímavé, že aj keď tento pochod nesie názov „Trnavská stovka“, cez Trnavu trasa neprechádza. V skutočnosti sa začína v Bratislave na hlavnej stanici a hrebeňom Malých Karpát prejde až do Brezovej pod Bradlom.

Lenrob

2 tomaash: Jasne to napisal secuit - ked vyjde z krcmy... naco vychadzat z krcmy za svetla?

Hubik

:) aj tak sa dá...tento rok som prisiel do Brezovej pred zotmenim bez celovky...

Tomaash

neda mi nezaprovokovat... preco ist trnavsku stovku potme? :-))

Secult

ja ked vyjdem z krcmy v dobrej vode tak sa nikdy neviem trafit spravnym smerom:) ale nastastie vzdy ma to nejako zleje do najjednoduchsej cesty=po asfaltke

Bulat

znovu opakujem, doporučena trasa TT 100 je po asfaltke, tu je z tohoto dovodu i dobre viditeľné reflexné značenie na stromoch... nevidím jediný logický dovod, prečo ist potme v noci cez nejaké neprehľadné húštiny, to už by som radšej volil dobre prehľadnú červenú značku.

Gustoh

Super Vladvlad.Dakujem aj ja za info.V sobotu ak budem mat cas sa tam pojdem este raz pomotat a pohladat a prejst si tu modru znacku.

Vladvlad

Jozef: také blúdenie po viac ako 80km niekde v kríkoch na DV počas noci. Hm, to by nepotešilo :(
Ale asfaltka to istí, tam sa zablúdiť nedá. Aj keď v nejakom článku zo stovky som čítal, že aj tam sa dá zablúdiť a pod Širokou mapy.hiking.sk/?x=17.54527… pokračovať namiesto doľava, doprava asfaltkou do Hladnej :) Síce nie každý to musí poznať, ale stáva sa.

K značke: fakt je škoda, že je v takom stave akom je. Dali si s tým námahu, ale výsledok je rozpačitý. A pochybujem, že nejako extra využívaný.

Podobne je na tom aj krátky úsek zelenej značky Jablonové-Vŕšky hiking.sk/…/sluzby-galeria-no… ten je síce fajn, plne priechodný, ale tabuľky a smerovníky chýbajú.
Ale to už som mimo témy TT100.

Choze

vdaka vlado, presne takuto podrobnu odpoved od miestneho znalca som potreboval. ked som isiel po cervenej do brezovej a na ostrej uboci som nenasiel ziadnu tabulku s modrou znackou ukazujucu na smer dobra voda tak som zacal pochybovat ci ta trasa vobec existuje a ci sa sem do mapy nedostala nejakym omylom, pretoze v mojom SHOCART atlase vobec nie je (co je logicke kedze bola vyznacena az pred rokom). Ale spat k teme tohto vlakna, neviem si celkom predstavit stovkarov, ktori sa inspiruju misovym odkazom z 27.11. ako uprostred noci bludia tymi krikmi nad dobrou vodou..

Vladvlad

K modrej značke: bola vyznačená niekedy na konci augusta 2011 myjavskými turistami. Jej komplet celú trasu som si prešiel presne pred rokom hiking.sk/…/nova_tzt_brezova_… z Brezovej na DV. Následne bola podľa môjho gps tracklogu vyznačená v hiking mape. Rovnako som sa na túto značku informoval u známeho trnavského značkára, ktorý si ju tiež v tom čase prešiel.
Dá sa povedať, že som skoro miestny, takže mne orientácia v daných lokalitách nerobila problémy, čo ale robilo problémy bolo ísť presne po vyznačenej trase. Ako píše Choze, na DV ako značka odbočí chodníkom hore, je to neprehľadné, zle značené. Neznalému sa ťažko hľadá smer, samé kríky, ale chodník tam je. Značka ide na ten pekný vyhliadkový bod nad Dolinou odkiaľ je vidieť hrad. Následne ide hore do lesa, po lesnej ceste, križuje asfaltku nad Borovou dolinkou, pred hájenkou Široká sa nepochopiteľne stáča doľava, križuje asfaltku a opäť nepochopiteľne ide hlúpymi húštinami až k chate hiking.sk/…/chata_nad_razcest… kde sa stretne s červenou značkou. Následne strmo klesá do Matejkovej doliny hiking.sk/…/nad_matejkovou_do… , prechádza okolo učilišťa a končí pri rázcestníku pri pumpe. Okrem úseku tesne nad DV je všetko značené dobre. Najnovšie informácie (tri týždne dozadu) keď som značku križoval tu mapy.hiking.sk/?x=17.53797… sú ale také, že v tomto mieste pri asfaltke je značka zatretá bielou farbou... ďalej čo som si všimol pod Širokou, tak tam je značka bez zásahu, normálne viditeľná. Čiže podľa mňa je to pokus o jej poškodenie zo strany tých, ktorým sa asi nepáči, že ľudia sa zrazu budú pohybovať v tejto časti Brezovských Karpát...
Na záver len toľko, že je síce chvályhodné, že sa značia nové úseky, ale na druhej strane nechápem prečo bola vybratá takáto nudná trasa. Jediný zaujímavý úsek je nad DV a aj ten je vyznačený zle. Na okolí sa dali vybrať krajšie a vhodnejšie lokality. Plus značka dodnes nemá nikde žiadny rázcestník (tú železnú žltú tyč) ani tabuľky s časom trasy...

Gustoh

Choze, neuveris ale vcera som sa aj ja vybral hladat tu modru znacku.Tiez som to vzdal a isiel som nakoniec do Brezovej po cervenej.Na tu modru som natrafil na Ostrej uboci kusok pred Brezovou.Myslim si ze ta modra je uz zrusena ale rad uvitam akekolvek postrehy niekoho kto ju v nedavnej minulosti presiel.Mozno to skusim este raz pozriet teraz v sobotu.

Choze

mam otazku ohladom modrej znacky za dobrou vodou, v lete som si ju chcel prejst, poslednu namalovanu znacku som nasiel na kameni v stupani od asfaltky za poslednymi domami dobrej vody, potom sa znacka aj chodnik stratili. Asi 20 minut som bludil mokrymi hustinami a travou, nakoniec som to vzdal a vratil sa na asfaltku. Neviete nahodou kadial ta znacka vlastne vedie?

Hubik

ludia ked uz radite,tak sa zamyslite potom ludia bludia kade tade..

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum