Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Trnavská stovka

Diskusná téma K článku: Trnavská stovka

Trnavská stovka je turistické podujatie, organizované každoročne Klubom Diaľkoplazov a Horolezcov Skoba Trnava. Je zaradené do klasifikácie Malokarpatský diaľkoplaz a Slovenský superdiaľkoplaz. Tento ročník je už 34. Je zaujímavé, že aj keď tento pochod nesie názov „Trnavská stovka“, cez Trnavu trasa neprechádza. V skutočnosti sa začína v Bratislave na hlavnej stanici a hrebeňom Malých Karpát prejde až do Brezovej pod Bradlom.

Misob

Velmi pekne napisane... Povodne som sa mal tiez zucastnit - syn do mna podrypoval. Ale kvoli jeho studijnym povinnostiam z toho (nastastie?) zislo :). Mozno o rok...

Marek

misob: A veru dobre ste spravili. Este tyzden po by ste mali problem prejst z domu do obchodu a naspat :).

Lubo

Tiez som sa zucastnil tejto masovej samovrazdy. Na babu sme dofrcali bez najmensich problemov, bolo este prijemne a aj nam to dobre slapalo. Nedali sme sice ziaden extra cas (nieco pod 5 hodin), ale citili sme, ze ked to takto pojde dalej, tak urcite vyda. Ako tak v pohode sme este dorazili aj na Cermak, ale odtial som sa uz vylozene trapil. Navyse pri stupani na Vapennu bolo strasne dusno a potoky potu stekali kade tade. Na Vapennej som sa dal zasa dokopy a frcali sme aj za dazda celkovo v pohode az na Mon Repos. Posledny usek pred Brezinkami som uz vedel, ze urcite nevyda...ani dlhsia prestavka na Brezinkach na tom nic nezmenila a po 65km som skoncil v krcme v dedine Bukova. Moj partak Martin vsak pokracoval dalej a nakoniec celu stovku dokoncil.
Takze mam vcul zavazok, ze o rok to dam ... a tentokrat uz budem aj trenovat :-)

Matus

Velmi pekny clanok. Mne sa podarilo prejst tiez do krcmy v Bukovej. Mal som toho uz plne zuby, a este ma aj noha bolela. Nasledujuci tyzden som ledva chodil. Neviem si predstavit vo by to bolo keby pokracujem dalej. V Bukovej sme sedeli za jednym stolom. Este raz sorry za ten rozliaty caj :)

Marek

Lubo: Ak ta nahodou neodrovnala cela cesta pred Brezinkami, hodinu slapania po asfaltke do Bukovej to urcite zariadila. Kto vie, ci ju tam nedala spravit prave bukovianska krcma, aby co najviac stovkarov skoncilo tam :).
Nas tahal dopredu prave fakt, ze keby sme to nepresli tento rok, MUSELI by sme (presne ako ty) ist buduci. Takto sa mozme slobodne v ramci pudu sebazachovy rozhodnut :).

Rujir

Nu... Ja som tam bol tiez, ale dopadol som este horsie ako vy. Niekde pred Babou ma zacal trapit clenok, co som si ho pocuchal minule leto na skalach. Na Cermaku som ho uz ani ohnut poriadne nemohol, a tak som to pred Vapennou vzdal a isiel do Solosnice. :-\
Tak snad zase o rok...

Sona

Tiez sa chystam o rok pridat...trenujem uz teraz :-)

PeterS

Klobúk dole pred takým výkonom, keď ste zvyknutí na 20-ky (predpokladám, že nie v Nepále:). Mňa však ešte viac zaujal perfektný opisný štýl, dúfam že tento príspevok nebol od autorky posledný. A môže to byť aj o menej km.

Lubo

Mimochodom, v Sedle Tri kamenné kopce sme dostali od kontroly aj po kolaciku :-). A na asfaltke v Solosnickej doline sa mi usla torta zo zasobovacieho auta nejakeho ineho stovkara :-).

Juro

Zdravim.Dobry clanok, nepredpokladal som ze niekto napise clanok o 100ke na nete...vidim, ze viaceri ste to nepresli, no ja s kamosom sme tento rok skoncili fakt veeelmi biedne, pretoze 5km(!!!) pred cielom sme zle odbocili a zabludili sme...som sa zaprisahaval, ze uz nikdy viac na 100ku, ale uz vidim ako mi to zacne znova buduci april lozit po rozume...100ka je proste droga, je navykova a zabija:-)

Marek

Juro: Kde pred cielom ste zabludili? Neodbocili ste nahodou na jednej z krizovatiek doprava namiesto rovno? Rano okolo piatej sme poculi nejake pokrikovanie z dialky a aj sme na dotycny zdroj piskali. Ale bez odozvy...

Juro

Marek:Ano, presne tam sme zabludili, co bola uplne trapna orientacna chyba, ale po tych 80 km sme uz asi vobec nerozmyslali:-)navyse ta nespravna cesta sa zo zaciatku vcelku podobala na tu spravnu na mape, takze sme si myslel ze ideme spravne.Ale tam sme odbocovali asi okolo 4 hodiny rano, mozno aj skor, a potom sme sa tadial okolo 9 hodiny vracali do dobrej vody...taze to ste asi nepoculi nas

Marek

Juro: Tak to bola potom asi dalsia obet :). Orientacia na tomto useku je bez znacenia ozaj tazka. Vobec sa niet coho chytit. Jedno ako druhe. A po tych desiatkach kilometrov je uz aj to druhe ako tretie :).
Celkovo mi ta trasa T-100 pripadala orientacne zlozita aj v niektorych znacenych usekoch. Ako piseme v clanku, my sme skoro zabludili kvoli zarastenej odbocke pod Vapennou na rozcestniku do Solosnice.

Tulenique

Tesim sa ze sa tu objavil clanok o T100.

No ja som to tento rok dal, ako pise Lubo po Cermak sme sli uplne v pohodicke, potom to zacal byt trochu boj s vlastnou volou, ale podarilo sa.

Inak preco vacsina stovkarov ide z Dobrej Vody na Brezovu po asfaltovej cykloceste ?

My sme isli normalne po turistickej cez les a imho to bolo lepsie - prevysenie sa mi pocitovo zdalo byt podobe ako na tej asfalovej ceste a kracat po lesnom chodniku je pre nohy kt. ma nieli 90 km uplne ine kafe...

Ale rad sa od skusenejsich naucim ake vyhody ma ist z Dobrej Vody na Brezovu po asfaltke, naozaj.

Inak v tom lese to bol tiez fun, miestami husta hmla a clovek si mohol vybrat ciernu tmu (pri vypnutej celovke) alebo bielu tmu (pri zapnutej celovke)... (-; (-;

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum