Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Súčasná pozemná lanovka končí

Vlado

Tatry mám veľmi rád avšak všetkým chatám a prevádzkovateľom služieb sa oblúkom vyhýbam, nakoľko o bežného Slováka vonkoncom nestoja, tak načo si kaziť sviatočné chvíle v Tatrách. V roku 1989 sme spolu s manželkou strávili celý týždeň v hotele FIS ( v septembri ) s plnou penziou asi za 1400 Kčs. Takže naozaj že socializmus už našťastie skončil ...

Lubo

Chytrak, poopravim ta: mozu si dat take ceny, ake im ludia budu este ochotni zaplatit. To je trh. Samozrejme kalkuluju s tym, ze cim vacsie ceny, tym menej ludi vyuzije ich sluzby a hladaju vhodny rovnovazny bod. V tomto pripade je vsak podstatna jedna otazka - aka je cenova elasticita navstevnikov Tatier? Teda ako citlivo reaguju svojim nakupnym spravanim na zmeny cien. Podla mna je ta elasticita nizka a preto existuje priestor pre zvysujuce sa ceny. No ale dost ekonomie :-) podme radsej do kopcov

Chytrak

PeterS - ceny si mozu dat, ake uznaju za vhodne. Nikto ta nenuti vyuzivat ich sluzby. Socializmus uz nastastie skoncil.

PeterS

Lubo, som ešte vo veku, keď povedľa lanovky vládzem hore aj dole. Keď však príde rodina s 2 deťmi a budú si chcieť spraviť výlet okolo vodopádov, tak sa nedoplatia. Práve výborná dopravná infraštruktúra Tatier ich robí dostupnými aj pre rodiny s deťmi, ale nižšie príjmové skupiny asi časom skončia hlboko v podhorí. Viem, o čom píšem, lebo do Tatier chodím pravidelne od svojich 2 rokov. Nemám nič proti rozumným a k prírode šetrným investíciam, ale proti požiadavkách na ich expresne rýchlu návratnosť (napr. zimné strediská ale aj aquaparky). Inak VTa využívam len na rodinnú turistiku, na relax využívam kľudnejšie pohoria.

Hasty

Pre vsetkych nostalgikov: taka ista lanovka je v Prahe na Petrinsky kopec (Strahov) a zrejme aj dlho bude takze za jeden listok na MHD sa mozete vozit 90min ;)

Jozef

Lubo, 100% suhlasim. Lanovka je pekna, snad aj krajsia ako bude ta nova, raz este davno som sa nou viezol, teraz na nu uz len pozeram ked stupam okolo na Zbojnicku. Do Tatier chodim jedine liezt, aj to uz prestava byt financne unosne (a to chodime na 1 tyzden do roka 2 osoby), nehovoriac o atmosfere. Na turistiku mam ine pohoria - tie menej "turisticke" :-)

Lubo

Peter, podla mna nie je na hrebienok nutne sa presuvat pomocou lanovky. Je to kratka prechadzka a ked clovek ide na dlhu turu aj tak startuje tak rano, ze prvu nechyta a ked sa vracia tak nechyta poslednu.
Tatry daaavno pred prichodom financnikov prestali byt pre kazdeho - ceny sluzieb su nehorazne a kvalita je vacsinou pod psa. Navysa sa tam ludia na turistu mracia, akoby mohol za to, ze sa oni zle vyspali. Ked travim cas na chate pod Naruzim, chate pod Borisovom, pod Dumbierom alebo v Hostinci v Kremnickych vrchoch, viem, ze Tatry nie su pre mna ... a nie je to pre ich cenu.

PeterS

Pred predajom TLD nemenovanej finančnej skupine bolo cestovné nasledovné (za lomítkom zľavnená cena): nahor 80/40, nadol 40/20, obojsmerne 100/60. Prvou viditeľnou "investíciou" v roku 2006 do lanovky bolo jeho zvýšenie: nahor 130/90, nadol 40/30, obojsmerne 150/100. Mottom finančníkov je "Tatry nemusia byť pre každého", najlepšie sa selekcia spraví cenovou politikou.

Lubo

Na fotkach pekne vidiet ako su kalamity sucastou tatranskeho zivota.
Na najstarsej su este vysoke stromy a v 50tych rokoch uz mlady les...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma