Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Balíme sa na 3-4 dni

Diskusná téma K článku: Balíme sa na 3-4 dni

Prichádza čas letných túlačiek a výjazdov na predĺžené víkendy. Či chceme alebo nie, treba sa na ne zbaliť. Nečakajte, že tu nájdete podrobný popis, koľko kusov spodného prádla si máte vziať. Skôr len rady, čo si zobrať, čo sa hodí a čo je podľa mňa hlúposť si brať. A najmä, ako to zbaliť.

RadeHr

Měl jsem trochu atyp batohu a tak se mi nejlíp osvědčili samostatné vaky na vodu, konečně jsem sehnal na e-outdoru
vaky na vodu .Vak se mi konečně vešel do batohu hned a přestal jsem vláčet lahve..

Punk

Najvacsia somarina aka existuje je dat si tazky stan na zadnu cast batohu ked uz neni ine riesenie je lepsie si ho dat(stan)
navrch batohu... iba tolko k tomu

Killian

Nosim so sebou stale Camelbak OMEGA vak na vodu, mam 3 litrovu vojensku verziu (na prvy pohlad spoznate tym, ze je cela cierna). Trubica je tepelne izolovana neoprenom, na konci je taky "kohutik" a privod vody sa zastavit. Mam to asi 3 roky a pouzivam to casto, nikdy som nemal problem s plesnou. Ale to je mozno preto, ze do toho davam iba vodu. Co sa tyka cistenia, tak tie omega rezervare maju velky otvor a dostanete sa tam aj z rukou a mozete to vycistit. Na trubicku pouzivam taku kefku s dlhym drotom, je to z original Camelbak sady na cistenie. Taky vodny vak je urcite super vec a neviem si bez toho predstavit zivot :-).

Bean

Ja pouzivam 7decovu flasku od mineralky, ktorej chut je patentovana prirodou :) zastrcenu za popruhom na boku batohu. Je na dosah ruky (aj ked to chce na zaciatok trochu cvik) aj pocas pochodu. Ale po precitani diskusie tiez zacinam dumat nad camelbakom. Inak s tou vodou v prirode to nie je ruzove a bude to cim dalej horsie, najma v nizsich pohoriach je vseobecne malo pramenov a aj tie sa postupne znehodnocuju alebo vysychaju.

Marian

Ked uz je rec o tej vode, mne sa osvedcila vojenska flasa. Da sa lahko pripnut spredu na pas- lepsie na batoh, ako na opasok na tele, cize je jednoducho dostupna. Pri chode sa teda nezdrzujete skladanim batohu, pripadne nejakym smatranim poza chrbat. Je dostatocne odolna, jej nevyhodou je, ze ma objem len nejakych 0.75 l, cize raz za cas treba do nej preliat vodu z batohu.

Miso

este k tym camelbakom - ja pouzivam uz 4 mozno 5 rokov a ziadne zaplesnivenie sa zatial nestalo :)
jedine co sa mi tam vyskytlo byli take riasy (no mozno plesen) to je jedno, samotny vak sa da vycistit bez problemov, bud ma siroke hrdlo ze dnu vojde cela ruka alebo to bude stat trochu viacej namahy a pouzijete na to zubnu kefku a nejaky saponat ci mydlo

  • po kazdom umyti odporucam dat do vodneho vaku nieco co zabrani jeho splasnutiu (zlepeniu) ak to neurobite nevysusi sa voda a robia sa tam tie plesne a riasy, ja takto skladujem camelkak celu dobu co ho prave nepouzivam - je stale vetrany takze ziadne pachy nehrozia.

najvecsi problem byva s cistenim hadicky - tak tu mam jednu fintu na to
potrebujete riadiace lanko na bicykel (ma mensiu koncovku ako brzdove, brzdove by vam bolo nanic)
riadiace lanko lahko pretiahnete po celej dlzke hadicky, potom tu koncovku iba obalite kuskom vaty a pretiahnete tym celu hadicku - nadherne sa to vycisti (hadicka musi byt znutra mokra, tie nanosy nesmu byt zaschnute)
toto opakujete az kym ta vata nebude po posledmom pretiahnuti cista :) a nate hadicku ako novu :)
dufam ze to niekomu pomoze.

Hasty

David:
a vo vsetkycgh obchodoch typu Baumax a Hornbach

Dadvid

ja by som sa chcel spytat kde sa da kupit celta, lebo som ju este nikde nevidel predavat

Lucki

misob: no, je to moja osobna skusenost, ale lepsie sa pchaju do batohu a aj sa lepsie vyberaju, lebo su potom najsirsou castou hore a smerom nadol sa zuzuju.

Vodne vaky: vodne vaky su fajn (rozhodne lepsie ako sigg flase). co sa tyka cistenia tak je to horise, ako u ktorych... niektore, ako napr platipus od cascade-u ma dole velky dvojity zip-lock a da sa krasne do neho dostat.
dalej msr roby cistiace sety pre vodne vaky.
ja pouzivam zriedenu octovu vodu, ale casom hadicku treba vymenit.

Solinko

Ja pouzivam vodny vak cca pol roka, zatial som nemal problem s cistenim, no pouzivam tak ako napisal Lubo len cistu vodu. Pokial to stale dobre vycistis tak by nemal byt problem. Co sa tyka cajov a podobnych tekutin, to by som radsej nepouzival lebo moze zacat vak zapachat. No urcite je to dobra vec, odporucam. Odkedy ho mam tak vobec nenosim so sebou flasu na vodu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum