Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Balíme sa na 3-4 dni

Misob

Co ja viem, ale zda sa mi to dost divne, ze vam vadi objem prazdnej PET flase. Ved pri najblizsom prameni ju budem naplnat a miesto v batohu na nu musim najst...
A este otazka: mam uz dost rokov, ale (hanbim sa) stale neviem, preco je dobre nosit flase uzaverom nadol.

Lubo

Trubica je fajn, no neriesi neskladnost PET flasky. Vodny vak sa pekne prisposobuje miestu, kde je. PET-ka si vsak zanovito drzi svoj tvar a tak je vela nevyuziteho priestoru.

Tom

Toho sa bojim aj ja, ze to zplesnivie...
Mne sa celkom pozdava aj teketo riesenie:
hudy.ecbook.cz/leto/
konkretne strana 174-175, je to ten naustok s hadickou.

Lubo

Ako som uz vravel, pouzivam vyhradne cistu vodu. Tam sa niet coho bat. Je fakt, ze po kazdej ture vyplachnem vak a nasledne cez hadicku aspon 2litre necham pretiect. Chvilu to trva, ale stoji mi to zato :-). Som totiz strasne lenivy pocas tury riesit pitny rezim ... hadicka sa vsak da.

Jozef

lubo, presne toho sa bojim - kamosovi totiz splesnel cely vak v priebehu 3 dni. celkovo to vraj pri intenzivnom pouzivani vydrzi cca rok a to je za tu cenu dost malo. nezosmradol ti ten vak?

Lubo

Pouzivam trojlitrovy Camelbak a som velmi spokojny. S cistenim problemy nemam, lebo pozivat vzdy len cistu vodu. Ak tam budes mat pravidelne iontak alebo sladky caj, moze to sposobit problemy. Kamosovi sa stalo, ze mu zaplesnela hadicka ... tak kupil nahradny diel a vymenil to.

Tom

Aj ja som viac krat premyslal nad kupou vodneho vaku. Pocul som ze su s tym spojene problemy s cistenim. Ma niekto skusenosti s vodnymi vakmi?
Vdaka!

Jozef

k tym plastovym flasiam jedna otazka - nezvyknu ti prasknut ked ich stlacas po pouziti? mne po 3-4 dnoch takehoto stlacania vzdy flasa praskne, preto tuto "funkciu" vobec nepouzivam. uvazujem nad sigg flaskou alebo vakom na vodu, neviem si vybrat co radsej, no plastove flase na turach mi uz riadne idu na nervy :-)

Lucki

bach.> jojo, lyzica to je samostatny pribeh :D
ja nosievam cinske palicky, je to ultimatny nastroj, da sa nim jest vsetko ;D
a aj pitny rezim treba. vecer take dobre pivko bodne...

Bachmanturner

tak veru, stacil by trochu iny nazov clanku a nemal by som ziadne namietky. a ak mal vyvolat diskusiu tak to zatial splnil na 100%..co sa tyka casto zabudanych drobnosti - netreba zabudnut na lyzicu resp. vidlicku, nie je nic horsie ako po uvareni ryze alebo cestovin zistit ze ich nemam cim zjest..a ja osobne nikdy nevyrazam na viacdennu turu bes plnej ploskacky na uctievanie oskara horskych bozstiev:)

Lucki

julo: ja sa nestvem, to ja neviem ;D
Mas asi pravdu ze som zrejme netrafil skupinu. Chcel som clanok zamerat na turistov dennych co sa rozhodnu skusit dlhsiu trasu s praspanim po prvy krat. To znamena, ze vedia sa pohybovat v terene a maju predstavu o zakladoch, ale chybaju im take rady na zaciatok.
Aj tak si kazdy ,,ostrielany,, potom vybavu prisposobi podla jeho skusenosti.
Nabuduce to poviem a napisem hned na zaciatku ;D

Julo

lucki, ved sa nestvi. ja len myslim ze si netrafil cielovu skupinu. bud pisem niekomu kto o tom nic nevie a potrebuje naozaj poradit zakladne veci aj so vsetkymi detailami na ktore kazdy z nas v zaciatkoch zabudal, alebo pisem niekomu kto o tom nieco vie, ale potom netreba radit zaklady ako kam dat spacak a kolko vody, ale skor tipy s cim si ako poradit, co netradicne vyskusat a pod. ty tam mas s kazdeho nieco, ale nic komplexne. pre zaciatocnikov malo informacii a pre pokrocilych nijaka pridana hodnota. aspon tak to vidim ja. navod do detskeho tabora by vyzeral uplne inac a ani ho tu urcite nikto necakal.

Lucki

julo: fakt som nechcel pisat navod do detskeho tabora, skor som sa chcel zamerat na ,,rozumneho,, turistu, ktory vie aspon zaklady a nezoberie si dazdnik.
Co sa tyka veci ako celovka, kompas atp. zalezi fakt od oblasti, to sa do jedneho clanku napisat neda a kopec ludi by pisalo ze na co toto, alebo by sa nasli taky co by to naozaj zbalili a behali by po karpatoch s 80tkou batohom.
varic: moze a nemusi by. mam za sebou hrebenovky s aj bez varica a je to fakt na dotycnom, pisat o tom by bolo zbytocne.
hasty> s tou celtou ste mali asi smolu. ja mam vyskusane ze sa fakt s celtou da vselico. od pristresku, po nosenie ludi a vody...

Julo

hasty: mne sa ta paska osvedcila, tak ju nosim. totiz zazil som uz roztrhnutu bundu do dazda a je celkom rozdiel ci to zlepis leukoplastom alebo takouto paskou. ale da sa bez nej pohodlne prezit. mapy som spominal v mojom zozname, bez tej je naozaj hlupost ist hlavne do neznamej oblasti.
sandale - vec osobneho nazoru, je to urcity komfort za cenu nosenia urcitej hmotnosti navyse. pre mna ta hmotnost prevysuje komfort, pre niekoho nie :-) urcite treba pri baleni porozmyslat nad tym ci ich clovek chce brat.
velkost batohu - podla mna bezpredmetna diskusia, kazdy sa zbali do toho co ma a kam sa mu zmestia veci. hoc aj do ladvinky ;-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum