Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Gerlachovský štít - Martinova cesta

Rc1

tak v tom sa uz teraz nevyzna ani madar. nedavno majko v telke tvrdil ze vstupit na tzch v 5. stupni v noci do jednej hodiny po svitani je porusenie np. akeho to uz neupresnil

Peter61

@ rc1
toto vôbec neriešim, jednalo sa mi o to, že odhryzli priveľa = nemohli to prežuť.
k otázke : IMHO v aktuálne platnom Zozname vyhradených miest nie je obmedzený pohyb po TZCH iba na dennú dobu.
Horolezecká činnosť je obmedzená na dennú dobu = začiatok hodinu po východe slnka a koniec túry hodinu pred západom slnka.
Takže porušenie by bolo, ak by odbočili z TZCH na Poľskom hr. cca pred 6.30.
Čas boli v tv správach na Angelike.

Rc1

tak ci tak to bolo porusenie np ci nie?

Peter61

začiatok túry o 3.00 bol na Zbojníčke ( nie na Poľskom hr., ako vyplývalo zo správ).

Peter61

HZS :
"Horolezci nedisponovali dostatočnými skúsenosťami a technickými zručnosťami potrebnými na nimi vybraný typ túry, nakoľko túru začali o 3:00 hod ráno a pred 16:00 hod boli približne 100m za Lavínovým štítom."
hzs.sk/…/zachrana-troch-polia…

PaliT

Ešte som bol dlžný Ericovi odpoveď na jeho otázku, kde sa Bell-429 používa na záchranné akcie, tak tu, "amatéri" z Air Zermatt: youtu.be/vgmIQz9xiqI

Tramtária

Stále nemôžem pochopiť, kto prišiel s touto blbosťou uväzovať si takto dva cepíny na repku. V takomto teréne. Opakuje sa to znova a znova.

Eric

PaliT: A kde sa este takto pouzivaju? :)

PaliT

Ešte šťastie, že to tým pilotom nikto nepovedal. Asi by sa po celom svete strašne čudovali, k akému revolučnému záveru sme sa na hiking.sk dopracovali.

Vrana

14.3.2014 piatok, predpoludnim

V ten den bolo idealne pocasie. Na ostry zasah to nevyzeralo, lebo sme kukali dole do steny a nic zvlastne sme nevideli.

O den neskor uz bolo hore peklo a vo VSD sa stala ta smutna nehoda ked sa vodcovi z CZ nejako roztratili klienti pri zjazde z Prielomu a jedneho zasypala lavina.

Eric

Bohuzial tie Bell sa nemozu pouzivat pri zachranarskych pracach - vis vo vzduchu a podobne. Zatial sa vo velkom riziku pouzivaju, no nie su na to skonstruovane (preto aj ta havaria). Takze na tento ucel je a este aj asi dlllllho bude najvhodnejsi starucky Mil :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum