Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Gerlachovský štít - Martinova cesta

Diskusná téma K článku: Gerlachovský štít - Martinova cesta

Nuž, Gerlachovský štít. Nikdy nebol našim vytúženým cieľom, brali sme ho skôr ako akúsi občiansku turistickú povinnosť. Lenže platiť ťažké peniaze vodcovi, aby sme sa mohli zapojiť do zástupu ďalších ovečiek na špagáte, to sa nám veru nechcelo. Nemali sme ani nikoho známeho, kto by nás ta regulérne, no zadarmo vyviedol. Vedeli sme, pravda, že je aj kopec lezeckých ciest, ale tie boli vzhľadom na moje lezecké (ne)schopnosti zatiaľ nepoužiteľné. Tak sme výstup odkladali na neurčito. Až napokon manžel narazil na článok o výstupe Martinovou cestou a veci sa dali do pohybu.

Peter61

ja len tak pindám popri mazaní fotiek :
pán študent Alfréd Martin tú cestu vymyslel/preliezol so začiatkom od Poľského hrebeňa.
Skrátená verzia od Litvorového s. ( ako v článku) by sa mohla volať odlišne.

Peter61

Pardon, fotku asi treba otočiť o 90 stupňov doprava

Beta

Ach jaj, keby sme obsadili vaše Tatry našimi F16, náš Gerlach by bol vrchol slobodne prístupný pre turistov. Váš Gerlach slobodný nie je, takáto vaša sloboda...

Peter61
pozerali sme sa hore, lebo bolo letové počasie. Cca 20 paraglajdistov, Robo povedal, že to to bude 90 % Poliakov. Už si mi to vyjasnila : asi to bolo 100%, nehlučný poľský letecký prieskum -)
Beta

bez tankov lebo teraz máme F16, mal by si pozrieť hore...

Peter61

dve správy zo včera

  • Martinovku obsadili Poliaci
  • Poliaci tentoraz prišli bez tankov
Rc1

peter61 mozno to boli borci a iba ich na hrebeni nieco zdrzalo. mozno sa im tam postavil do cesty medved a nechcel uhnut. nechceli byt za srabov a ziadat pomoc tak sa ho pokusili dat dole vlastnymi silami a zabralo im to dost casu :-)

Peter61

RoL , mne tá správa z HZS nejak nesedela, lebo začínať vz Poľského hrebeňa s čelovkami o 3.hod chce troška skúsenejších. Skúsenejší zasa nepotrebujú na Martinovku toľko času, to nie je ľadovec, ani búrkové počko nebolo.
Vyjadrenia záchranárov v tv upresňujú tieto stručné správy z operačného.

RoL

Peter, ak zo Zbojnicky odisli o 3h rano, museli by cuvat, aby tzt z Polskeho hrebena opustili az hodinu po vychode slnka. Aj ked vzhladom na postup, zrejme cuvali. Je to vlastne jedno. Aj tak to bola partia dobrodruhov.

RoL

rc1 - pre 5. stupen vzdy platilo a pokial viem aj plati hodina +-. Ak im teda nieco nevedomky nevypadlo.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma