Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ponitrianska stovka 2011

Diskusná téma K článku: Ponitrianska stovka 2011

Ani po absolvovaní dvoch stoviek v tomto roku (Lazovej - L100 a Trnavskej - TT100) si stále ako diaľkoplaz nepripadám. Napokon aj Teslácku som nechal plávať, pretože sa mi nechcelo po TT100 znova otravovať kamoša s ubytovaním v Bratislave a Špačínska mi nebola odporúčaná kvôli asfaltu, ktorý tvorí väčšinu trasy. A asfalt naozaj nemusím. Na Ponitriansku 100-vku som náhodou natrafil na internete a hneď sa mi zapáčila trasa cez pohoria Tribeč a Vtáčnik, ktoré som mal prelezené len čiastočne.

Clarion

Tak toto si zaslúži palec hore. Mne to s kamarátmi na vandri trvalo 5 dní!!! :)

Cyro

Parádny článok z parádnej akcie v mojich oblubenych pohoriach, dobra makacka...

Kp

uf, klobuk dole, paradny vykon a paradny clanok

Hefaistos

nechapem len tu vycitku na pouzivanie nazvu Gymes. nagy hejslovak?

Jaro "rarach" nad

Kde vidis nagy? Mam slovensku narodnost, aj slovenske citenie. Nie je to vycitka, iba som sa pozastavil, preco sa na Slovensku preferuje madarsky nazov. V podstate nic neobvykle... A vobec, tuto temu tu prosim nerozmazavaj, na to su ine diskusne vlakna. Vdaka za pochopenie...PS: hefaistos - grek? ;-)
(mier vsetkym)

Hefaistos

nagy=velky po madarsky (aspon google translate mi tak napisal), tolko k tej slovnej hracke. podla teba toto "ktorý je žiaľ stále známy a všade uvádzaný pod maďarským názvom Gýmeš." vycitka nie je, podla hej (zdoraznujem slovo ZIAL) a povedal by som "nepatricna" k takemu clanku (ktory je inak dobry) na takomto serveri. sam som nitrancan a osobne nepoznam nikoho, kto by ten hrad volal Jelenec (a to nemam v okoli ziadneho madara). suhlasim s tym, ze dalej to netreba rozmazavat, ale jednoducho mi nedalo tuto vetu nekomentovat. pripadna dalsia debata cez mail.

Johnnyy

Naspät k teme. ;) Ako jeden z účastníkov tejto (podľa niektorých)šialenosti, chcem vysloviť svoj obdiv všetkým úspešným pochodníkom, ktorí to dotiahli až do Handlovej. Po NTS jednoznačne najťažšia SK záležitosť, čo sa stoviek týka a aj ako relatívne skúsený diaľkoplaz nedokážem posúdiť prečo. Možno tým nerovnomerným profilom. Náročný začiatok, hluchý, takmer rovný stred a k hrebeňu Vtáčnika asi ani netreba koment.
No a samozrejme veľká vďaka organizátorom, že sa na to podujali! Fakt super zážitok :))

Jaro "rarach" nad

Ja sa volám Naď, nie Nagy, nech uz tam je podozriva spojitost akakolvek. Meno som "vafasoval" po narodeni, neviem o tom, ze by si ho niekto po narodeni vyberal v suvislosti so svojim narodnym citenim. Vyjadril som svoj nazor, ako aj sto dalsich v mojom prispevku. Nechapem, co ta tak strasne ranilo zrovna na tomto. Akceptuj moj nazor, ja budem tvoj. To, ze nepoznas nikoho, co hrad vola Jelenec este neznamena, ze sa tak povodne nevolal. A to je prave ta moja myslienka, ze ho vsetci poznaju iba pod madarskym nazvom. Slovickom "zial" som vyjadril svoj nazor. Nejdem kvoli tomu do Strasburgu, ani nikam. Nikoho to okrem teba nepoburilo, aj voda vo Vahu tecie dalej. Tak nechapem co na tom tolko riesis...HOWGH

Lubo

Pekny report zo sialenej akcie :-).

Jaro "rarach" nad

@vrana: osobne by som dal 6, no vzhladom na to, ze som bol jednym z poslednych, nechcel som tu vyvolat temu typu "obtiaznost 5? Taka pohoda?" ;-)

Hefaistos

neviem preco si myslis, ze utocim na tvoje meno alebo co, proste to spojenie naď-nagy je prirodzene, tak som ho vyuzil v malej slovnej hracke. mna zatial neranilo nic, len sa bavim na hejslovactve. k tomu nazoru - ved fajn, ze si ho vyjadril (tych 100 dalsich nevidim), ja ti ho neberiem, ale dovolil som si vyjadrit zase moj nazor na tvoj nazor. asi preto tu ta diskusia je, nemyslis? o tom ako sa hrad povodne volal, to je nieco ako dokazovanie, ze stari slovaci tu boli skor ako ti mongolski krivonohi jazdci na spatnych krpatych konikoch? :))
pokial ja viem, tak nitrancania ho tak proste volaju, ale vidim, ze asi s tym budu musiet ukoncit, lebo je to madaronske. neviem co tu splietas o strasburgu (o tom tu nebolo nic ani naznacene), aj ked ja by som ti vylet tam kludne doprial, spoznavat cudzinu je pekne. to, ze tu nikto iny nevyjadril nespokojnost este neznamena, ze to nikoho okrem mna nepoburilo (to som pouzil tvoju logiku). do zriesenia, priatelia.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov