Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zlomené ucho alebo pátranie po medveďovi

Diskusná téma K článku: Zlomené ucho alebo pátranie po medveďovi

Dnes, 4. októbra uplynul presne rok, ako bola v teréne nastavená "naša" prvá fotopasca. Pôvodne sme začínali s piatimi, no na jar jedna z nich zmizla. Podarilo však získať ďalšie, takže teraz máme k dispozícii 10 kusov. Treba veriť, že ich počet bude iba pribúdať a s nimi aj nové, zaujímavé informácie. Niekoľko zaujímavostí zo života medveďov vám aj vďaka fotopasciam prinášam v nasledovnom príspevku.

Miso.K

Ako píše Peter 61, tento rok sa podarilo uskutočniť 10. ročník monitoringu medveďa. Výsledky sú konečne spracované a budú súčasťou prednášky, na ktorú som dnes dostal pozvanie. Takže, kto sa chystá začiatkom decembra s Hikingom do Terchovej, bude vedieť viac. No a keďže pôjde o medvede, porozprávam okrem tradičnej výskumnej aktivity aj o najnovších veciach, ktoré som v území rozbehol. Pomocou fotopascí robíme výskum značkovacej aktivity medveďa. Za mimoriadny úspech považujem rozbehnutie satelitnej telemetrie. Tento rok sme v území chytili 6 medveďov.
Bude teda o čom rozprávať ....

Ja?No!

dobre si to napísal.
najväčšie škody páchajú ľudia svojou nadutosťou. chýba im pokora a schopnosť tešiť sa z tých najprirodzenejších vecí okolo seba, niekam sa stále ženú aby si mohli ukazovať zbierky trofejí.......

Miso.K

Krátky príbeh z Malej Fatry, kde zohrala úlohu aj fotopasca. Upozorňujem, nič vedecké, dokonca pre takýto druh príspevkov ktorý som napochytro napísal nemáme na stránke ani kategóriu.
malafatra.org/…/pach-jelena$ret

Emily

úžasné...teším sa na ďalšie (foto)správy... :)

Miso.K

janovarga: treba čítať pozorne text. Ja píšem o medveďovi s pravým uchom a ako vidím, ty si v teréne narazil na podobného, ibaže so zlomeným ľavým uchom. Tak ale aspoň vidíme, že to nie je nič výnimočné :))

Janovarga
tu je celkom kvalitne video toho maca so zlomenym uchom.. -)
Vorec

Super, teším sa na ďalšie správy! Nech sa darí!

Tigervegetarian

No vzhľadom na to aké sú slovenské hory malé a koľko ľudí sa v nich motá (a s akou mentalitou poniektorí!) je to možno aj zázrak že zmizla iba jedna fotopasca. Vôbec by som sa nečudoval keby po takomto verejnom spropagovaní tejto chystanej výskumnej činnosti medzi niektorými indivíduami nevzniklo dokonca čosi ako súťaž "nájdi a ukradni si svoju fotopascu v M.F." Je to celkom odvaha čo Mišo Kalaš robí. Nech sa mu v jeho práci čo najlepšie darí.

Lola

skvely clanok a este lepsie fotky! len tak dalej

Zdenči

ruky odťať tomu, kto tú fotopascu zobral...nechápem slovenskú náturu.

Kubo Bohus

Aj mne sa tento článok veľmi páči medvede ma fascinujú sú to krásne zvieratá.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov