Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Levočské vrchy: Torysky – Levoča

Sona

Tiez som to sem chcela pridat. Neuveritelne.

Mato_d

Tiež si myslím, že média neomylne zachytili pach krvi a tému riadne zbuľvarizovali...
Áno, pri potulkách sa tam dá nájsť kadečo (pbase.com/…/139515068), ale niekde v lesoch na Dukle by som sa bál určite viac :)

Bikemartin

Celá kauza je dosť bulvárne prezentovaná. Možno má vrchar8848 pravdu. Hoci boli LV celé zavreté, strelnica bola len na určitej časti (Dvorce, Záľubica). A kto ste niekedy slúžili vlasti, tak viete aký režim vládne na vojenskej strelnici...

Boro

A včera prehlásil ujo minister obrany,v reakcii na ten výbuch, že vyčistiť opustené vojenské priestory by bolo priveľmi nákladné. Tak to ma podržte. Posielať vojenské jednotky tisíce kilometrov kdesi do Tramtárie, aby tam bojovali s niekym, koho ani nepoznáme, aby tam odmínovávali celé krajiny,a nechávali sa pritom zabíjať, to je úplne v poriadku. Ale keď tu doma zahynú ludia pri výbuchu vojenskej munície, tak sa im radí opatrnosť. A to podľa nového zákona sa ani nesmiete objaviť v lese s mínohľadačkou. A tak ma napadá švejkovské : Lidí je jak sraček.

Peter61

Vrchar: jasnacka, stary zalozak. aj to je moznost.
Aj vo videu na Sme sa spomina, ze vo VVP Zahorie mozu byt zbytky z 2. sv.v. po americkom bombardovani letiska sluziaceho Luftwaffe.
minv.sk/?aktuality-presov…$ret

Boro

Lubo, práve toto isté sa stalo aj vo vojenskom priestore Záhorie, kedy si lesný robotníci urobili vatru cez obed a vybuchla im pod ohňom munícia zo strelieb. Samozrejme, katastrofálne následky. Ja si myslím, že keď armáda opúšťa tieto pozemky, ak by ich mala bezpodmienečne vyčistiť od nevybuchlých granátov a nie sa tváriť, že je všetko ok.

Vrchar8848

Chcem na obranu nasej armady vyslovit nazor, ze ten vybuch mohola sposobit municia z 2SV, som znalec Levocskeho pohoria, kedze som tam vyrastal od narodenia.

Lubo

Obozretnost je na mieste,
podobne ako vo vojenskych lesoch na Zahori, kam ludia zo sirokeho okolia chodia na huby.

Boro

Pozor, práve dnes vyšiel v PRAVDE článok, že v lokalite Majerka v Levočských vrchoch vybuchla výbušnina pod ohniskom, kde spalovali ľudia, čistiaci rúbanisko, haluzie. Zranila dve ženy. Preto treba byť pri kladení ohňa v Levočských vrchoch naozaj opatrný a radšej použiť staré ohniská. Bohužial nám armáda zanechala po sebe takéto kruté dedičstvo.

Nonormal

Pekný článok. Podobnú trasu som šiel v zime, ale vtedy ma na vrchole chytila snehová fujavica a z výhľadov nebolo vôbec nič. Konečne aspoň vidím ako to tam vyzerá. Ale tie zdevastované lesy mi bolo ľúto. Inak stále sa dá o tých asfaltkách chodiť aj autom? Pretože keď som tam bol, bežne sa tam ľudia chodili premávať autami. To je asi nejaký nový druh turistiky s otvoreným oknom a foťákom vystrčeným z neho =D

Jnezky

Tu hnusne modrú oblohu si yvrábal na fotkách v akej foto-šope? Veď kto raz s tebou bol v Levočských vie, že je tam iba kosa, hmla a mrholenie :)

Tono

Vyborny clanok Mato, verim ze sa dakedy v Levocskych vrchoch opat objavim!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma