Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma TuristickaMapa.sk - fórum

Prmorta

Lubo: pozeral som sa na obast v ktorej som cez tyzden nasiel chybu (Kozi chrbat, trosku juzne od V. Chochule) ale uz je to OK. Pekna praca, vyborna sluzba!

Potulkar

caute, zisla by sa k mape legenda, farby, ciary, symboly, dobre to poznate.

inak: krasna a super vec, vdaka

Lubo

NOVINKY
Turistickamapa.sk oddnes bezi na vlastnom serveri, cim sa enormne zvysila rychlost nacitavania map. Momentalne je zavisla najma na rychlosti pripojenia navstevnikov.
Pri vybrani razcestia v hikeplanneri sa mapa nastavi na dane miesto a oznaci razcestie zltou sipkou.
Pre vlastne ucely je mozne oznacovat cervenou sipkou lubovolne miesta - ide to po aktivacii v zalozke "oznacenia". V tej istej zalozke je aj linka na zmazanie vsetkych oznaceni.

PeterS

Tá rýchlosť je už o inom ako predtým!

Solinko

Skusal som oznacovanie a nasiel som jednu malu chybu. Ked si oznacim na mape miesto a nasledne mapu odzoomujem tak mi dava oznacenie aj pod tlacitko zoomu. Takze kym sa dostanem na zakladnu mapu mam tam znaciek peknu kopku. :)

Lubo

Zaujimave :-) davam si to na list problemov. Zatial sa to da riesit tak, ze vzdy pred zoomovanim vypnut oznacovanie.
Mimochodom, planujem vyznacovat oznacovacmi aj prebeh vyhladanej trasy v hikeplanneri...

Rujir

To vyznacovanie je super napad. Dokonale by to bolo, keby sa dala trasa nahadzat do hikeplannera od razcestia k razcestiu, vygenerovana trasa by sa ukazala na mape a potom by sa dala poslat ako link dajme tomu potencionalnym partakom na navrhovany trek. :-)

Ahasvet

velmi pekna mapa na prezeranie, pre pouzitie s gps mi vsak pripada nepresne skalibrovana (skusil som porovnat nejake kopce s garminom)

Lubo

Ahasvet, mohol by si pridat aj nejake detaily? Podla mojich dat je skalibrovanie celkom dobre. Zameraj sa na vrcholove koty, ktore su presne urcitelne. Ja som sa zameral na tie vrcholy, ktore mame v GPS databaze (Sluzby - GPS databaza).

Lubo

Este otazka:
akym sposobom si to porovnaval? Ci klikol do mapy a zobrazenu suradnicu si porovnal s waypointom v GPS pristroji, alebo si konkretnu suradnicu zadal do turistickej mapy a sipka sa neukazala presne tam, kde si predpokladal?

Fazi

ahoj, mohol by mi niekto plis povedat, kde najdem mierku tych online map?

Lubo

Najvacsi detail su mapy 1:50000 pri rozliseni tusim 240 dpi. Klasicka mierka nema prilis zmysel pri online mapach, lebo kazdy monitor je iny a preto nie je mozno naviazanie na klasicku mierku. V GISoch pouzivana mierka byva, ze kolko metrov ma jeden pixel - v tomto pripade 10.
Ak hovoris o pravitku, tak to momentalne nie je vzhladom na technologiu, ktoru pouzivame. Pravitko je vsak medzi pripravovanymi vlastnostami do najnovsej verzie. Akonahle bude uvolnena, prejdeme na nu aj my. Dovtedy bude musiet stacit sedliacky cit pre vzdialenosti :-).
P.S. ak potrebujes vzdialenosti, pouzi Hikeplanner, tam ich ziskat PRESNE a navyse k tomu aj prevysenia a casy.
Verim, ze tebe aj ostatnym mapa pomoze pri priprave peknych turistickych akcii.

Lubo

Prave o nasej mape vysla kratka sprava na SME:
sme.sk/…/Na-internete-projekt…
ako priamy dosledok je, ze nas server je vo velmi vyraznej miere zahlteny. Prosim preto o trpezlivost, ked to citatelov SME prestane tak bavit, budeme opat rychly ako pred tym.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma