Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma TuristickaMapa.sk - fórum

MisoB

Dalsen, nejaký tracklog s priebehom by sa nenašiel, aby sme to mohli doplniť?

MisoB

Aktualizácia
Boli aktualizované priebehy TZT na mapy.dennikn.sk a výpočtové dáta pre službu HIKEPLANNER. Stav ku koncu októbra 2023. Ďakujeme za pomoc všetkým prispievateľom.

Gagigo

Kysuce - červená turistická značka od sedla Beskyd smerom k Vychylovke je v asi 1 km úseku v teréne vyznačená ináč ako je nakreslená v Hiking mape. Presne je to v mapy.cz

Dominob

1/ V západných Tatrách, medzi Kasprovym vrchom a sedlom pod Kondratovou kopou sú v masíve Gorickovej tri kusy - takych nejakych stupačiek, kramlí. Je toho málo ale , formálne to pomôcka je a pre úplnosť by to mohlo ísť do informácií k trase.

2/ v slovenskom raji máme medzi zavermi roklin Sokolia dolina a Veľký Kyseľ rázcestie označené ako Biskupské chyžky, v skutočnosti však ide o rázcestie Pod Biskupskymi chyžkami. Malo by sa to zosúladiť aby ktosi náhodou nečakal ešte jedno rázcestie na mieste samotných Biskupskych chyžiek. Toto je naozaj jediné a je "pod" nimi.

Rastislav Haleš

Zdravím.

Dalo by sa pridať prechodový bod na vrchol Jakubinej v Západných tatrach ? Viacerí turisti nepokračujú ďalej na hrebeň ale zostupujú tou istou trasou a nemožu nalánovať túru na samotný vrchol Jakubinej ale až na hrebeň. Ďakujem.

RadoB

V Nízkych Tatrách je na časti TZT 0855 (Široká dolina - Luková) uvedené upozornenie na zlú priechodnosť. Chodník je už prerezaný a schodný bez obmedzení (prešli sme 6. októbra 2023)

MisoB

Aktualizácia
Boli aktualizované priebehy TZT na mapy.dennikn.sk a výpočtové dáta pre službu HIKEPLANNER. Stav ku koncu septembra 2023. Ďakujeme za pomoc všetkým prispievateľom.

Dominob

V nízkych Tatrách, východne od chabenca vybieha z rázcestia Kotliska na juh žlto značený bočný hrebeň, ktorý je uzavretý od 1.10 do 30.6. V našich podkladoch je ako na juhu ako bod od ktorého platí uzávera vyznačený bod Strmý vŕštek, rázcestie žltej a červenej. Podľa návštevneho poriadku však táto uzávera začína až od hory Žiar. V sprievodnom texte by teda mohla byť informácia o uzávere na úseku medzi bodmi Strmý vŕštek a Skalka spresnený tak, že platí až od vrchu Žiar, nie po celom úseku od strmého vrsteka.

MisoB

Aktualizácia
Boli aktualizované priebehy TZT na mapy.dennikn.sk a výpočtové dáta pre službu HIKEPLANNER. Stav ku koncu augusta 2023. Ďakujeme za pomoc všetkým prispievateľom.

Rastislav Haleš , 1 reakcia

Zdravím.

Chcem sa spýtať na novú náučnu značku pri Rohožníku, vie sa o nej niečo ? V terene už vidno aj značky a pribudla tabulka na smerovníku pri horánri Badura, ďakujem

V.v.l.a.a.d.o.o

Až na to, že to nie je náučný chodník ale miestne značenie. Ide o sprístupnenie rezervácie.

Dominob

1/ Modro značená cyklocesta bola v Iľanovskej doline zrušená - trasa 2407 vedie z Kvačian cez liptovskú obec Bukovina a mesto LM vedie len do Iľanova: cykloklub.sk/vypis-z-narodneh…

2/ Už neplatí, že modro značený TZCH zo sedla pod Kúpeľom na Krakovu hoľu je ťažko priechodný. Stopy po polome na úseku sú, ale chodník je priechodný po celej dĺžke.

Gagigo

Pre MišoB: len pred nedávnom bola v okrese Sabinov v teréne vyznačená a v hiking mape zakreslená modrá TZT z obce Krásna Lúka popri rozhľadni Čierna hora až na Sedlo pod Škapovou / Václavák/ na centrálnej červenej značke Levočských vrchov. Navrhujem do hiking mapy zakresliť trasu z Václaváku po existujúcej ceste popri Ľubických kúpeľoch cez Zaľubicu do Ľubice čiernou farbou a vypočítať a do hikeplannera uviesť parametre tejto trasy. Takéto čierne /neznačkované/ trasy sú v hiking mape bežne. Tým sa dosiahne, že Levočské vrchy bude možné prejsť nie len v smere sever - juh ale aj v smere západ - východ, s dobrou orientáciou turistov podľa uvedených parametrov. Ďakujem

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov