Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma TuristickaMapa.sk - fórum

Diskusná téma TuristickaMapa.sk - fórum

TuristickaMapa.sk »link, mapová služba HIKING.SK, bola spustená v júni 2007 a je v nepretržitom vývoji. Mapový podklad je z dielne českého SHOCartu, priebehy chodníkov sú z našich dát, ktore neustále vylepšujeme na základe informácií od používateľov.
Táto diskusná téma slúži na nahlasovanie chýb aplikácie či podnetov a môžete tu aj požiadať o pomoc v prípade, ak vám niečo nie je jasné. Na tomto mieste taktiež ohlasujeme novinky a zmeny.

Korekcie priebehov turistických značiek hláste prosím v tejto téme.

Tono

Tak som hned nakukol a som milo prekvapeny. Dobre odvedena praca. Gratulujem.
Zopar prvych dojmov
Rychlost je chvalitebna az dobra (uvidime ako to bude slapat cez den). Ovladanie jednoduche, logicke a vyborne. Prepojenie na HIKEPLANER velmi dobra myslienka, tak isto vyhladavanie pomocou GPS (budem vrelo odporucat kolegom hradologom).
Trochu k mapam. Zatial som objavil niekolko nepresnosti v trasach znaciek (oblast Stiav. vrchov). Budete korigovat trasu znacenia v buducnosti?
Podla mna by bolo dobre k znackam pisat cas ako je to v mapach VKU. Inak niekomu vyhovuje to, inemu ono, takze jednoducho povedane, kvalita informacii je tu podstate dobra (ja preferujem viac chot. nazvov, iny informacie ineho charaktreru).
Takze v kratkosti sa pokusim zhodnotit moj prvy dojem.
Velmi slusny zakladny material ktory sa v buducnosti este viac skavlitni (o com som plne presvedceny). Mapy v podstate dodaju dost podrobne info tur. charakteru.
Ak chcete, mozem do map presne zaniest cca 350 - 400 lokalit hradov, hradkov, pevnosti z obdobia stredoveku (pomocou piktogramov rozlisim hrad, hradok, pevnost, str. vezu, stav - ruina, konfig. terenu).
Vela zdaru adrese turistickamapa.sk$ret praje Tono.

Tono

Este jedna vec.
Milo ma prekvapilo, ze sa da ist celkom hlboko aj do prihranicnych oblasti susediacich statov s SR.
Dalsie postrehy urcite napisem neskor.

Tono

Nejde zobrazit (zatial) cast mapy v oblasti Babej hory.

Tono

Mapy uz luskam cez 3 hod. /nastastie v praci je klud :-D / a nasiel som viacero nepresnosti znacenia. Cize trasa znacky ide inak, ako je zakreslena na mape. Mam tieto zmeny davat sem do fora, alebo Ti ich posielat emailom?

Lubo

Tono, nepresnosti turistickeho znacenia posielaj MisoviB a mne do kopie. Najlepsie tak, ze zoberies kus mapy a zakreslis do nej spravny priebeh trasy.
Inac rychlost nie je uplne zavratna, pretoze mapserver je hostovany v americkej Kalifornii a ping time je dost dlhy (inak uz download rate je OK).
Dalsie turisticke informacie budu pribudat, toto je zatial zakladna funkcionalita :-).
Vdaka za tvoje prispevky.

Tulenique

Very well done. Sklanam sa v pase a skladam klobuk. (-;
Testoval som to nahodou uz okolo 0.20am.

Misob

K (ne-)presnosti priebehov turistickych znaciek: povodne som ich do Hikeplannera kreslil na podkladoch 1:25 000, najnovsie na podklade ortofoto 1:10 000 (ale je to strasne zdlhave).
Treba si vsak uvedomit, ze cesticky, ktore su zakreslene v podkladoch od SHOCartu nemusia vzdy zodpovedat skutocnosti... takze to nebudem opravovat podla nich. Najviac sa da spolahnut, ak niekto posle vystup trasy vo formate PLT z GPS pristroja - to dokazem naimportovat a podla toho upravit priebeh.

Lubo

Vo svojej reakcii som zabudol podotknut len to, ze nam posielajte iba take navrhy na zmeny trasy, kde ide o ocividne zle trasovanie ... nie, ze znacka nesedi so SHOCart lesnou cestou, chyba totiz nemusi byt u nas, ako vravi Miso.

Stefan Pavlik

Ahoj
Velmi pekna stranka.
Len mi tam chyba udaj o aktualnej mierke mapy. Skusene oko sice tusi ze najpodrobnejsie je to asi 1:100 000 ale aj tak.
Este raz diky za stranku.
Vydra

Stefan Pavlik

Este raz.

Teraz ma napadlo ze davat tam mierku v tvare 1:100 000 je blbost (to predsa zalezi od nastavenia obrazovky). V tom pripade by som privital mierku ako maju napr maps.google.com vlavo dole.
Vydra

Lubo

Najpodrobnejsia mapa je SHOCart 1:50.000 pri tusim 240dpi. Mierka pribudne hned ako ju zvladnem nejako inteligentne vymysliet :-).

PeterS

Verejne a bezplatne dostupný mapový server na báze mapy 1:50000 je nielen slovenským unikátom. Osobne by som uvítal vyššiu rýchlosť načítavania a v mapovom podklade tiež zakreslenie tur. chodníkov v prihraničnom území susedných krajín. Inak bez chyby!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov