Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma TuristickaMapa.sk - fórum

MisoB

Aktualizácia
Boli aktualizované priebehy TZT na mapy.dennikn.sk a výpočtové dáta pre službu HIKEPLANNER. Stav ku koncu júla 2023. Ďakujeme za pomoc všetkým prispievateľom.

Tomas S.

Ahojte, pre istotu píšem aj sem

Chcel by som nahlásiť zhoršenú priechodnosť modrej TZT v úseku Veľká Skalná, ústie- Malý Rakytov, úbočie vo Veľkej Fatre. Po ceste na Drieňok nás v Rožkovej doline nemilo prekvapili miestami čerstvé vývraty bukov ležiace na sebe krížom cez chodník so zhoršenou možnosťou obchádzky. Čas prechodu sa v našom prípade navýšil približne o hodinu.

Ďakujem

Dominob

1/ V NT, na severnej strane pod Ďumbierom, zdá sa neexistuje časť žltého TZCH medzi rázcestiami Krúpové sedlo a Kráľov stôl, žltá značka oficiálne prebieha len medzi Demänovským sedlom a Kráľovým stolom. V realite neexistujúca žltá by sa teda mohla úplne zrušiť. Z Krúpovho sedla sa však legálne dá na žltú dostať po zelenej na rázcestie Pod Krúpovou hoľou. Potom by sa mohla databáza odľahčiť aj o rázcestie Kraľov stôľ a vzdialenosť a čas medzi rázcetím Pod Krúpovovou hoľou a Kráľovým stolom by sa mohli pripočítať k údajom medzi ráczestiami Pod Krúpovou hoľou a najbližším rázcestím v sedle Javorie (až na križovatke žltej a červenej).

Ani v návštevnom poriadku predmetný úsek (odbočka) nie je vedený.

2/ V NT sa podľa návštevného poriadku nachádza viacero "trás, kde je povolený vjazd a státie s bicyklom" (príloha 2 bod návštevného poriadku): napant.sk/…/). Tieto trasy by sa fialovou mohli premietnuť do máp, podobne ako sa to stalo napr. pri ceste na chaty v Malej Fatre. Týchto trás je v NT je však veľmi veľa, označené sú a) až zl), vrátane niektorých zjazdoviek a pod.

Medzičasom už na niektorých z uvedneých trás boli vznačené aj oficiálne cyklotrasy, a su aj v mapových vrstve cyklotrás, samotná ich identifikácia a vyznačenie do vrstiev v mape bude teda časovo náročnejšia ako v MF. Napríklad oficiálna cyklotrasa vyznačená v teréne aj v mapovej vrstve vedie z Liptovského Jána do Svidovského sedla, no podľa spomínanej prílohy sa dá ísť napr. aj zo Svidovského sedla do Malužinej, hoci v teréne ani z mapy sa to nikto nedozvie, jediný zdroj pre len tá príloha návštevného poriadku. Takých skrytých legálnych úsekov môže byť v tej prílohe viac...

MisoB

Aktualizácia
Boli aktualizované priebehy TZT na mapy.dennikn.sk a výpočtové dáta pre službu HIKEPLANNER. Stav ku koncu júna 2023. Ďakujeme za pomoc všetkým prispievateľom.

Dominob

Modrá značka k Dobšinskej ľadovej jaskyni od hlavnej cesty nevedie serpentínkami, ale pokračuje po lesnej ceste, ktoru sa dá k jaskyni dostať autom (napr. zamestnanci jaskyne). Táto cesta je viditeľná na OTMH podklade, nie SHOCart. Serpentínkami vedie náučný chodník, nijako zvlášť značkou neznačený. Ak by však mapa mala zohľadňovať reálny stav, asi by to bolo vhodné prekresliť.

MisoB

Aktualizácia
Boli aktualizované priebehy TZT na mapy.dennikn.sk a výpočtové dáta pre službu HIKEPLANNER. Stav ku koncu mája 2023. Ďakujeme za pomoc všetkým prispievateľom.

MisoB

Mimoriadna aktualizácia
prebehla kvôli podstatnej zmene trasovania Cesty hrdinov SNP medzi Terňou a Zimnou studňou.

MisoB

Tú novú žltú z Podrozsutca už chystám do najbližšej aktualizácie.

Erzet

Využívam Vašu mapu. Napr.: vydám sa chodníkmi mimo značených trás, je aplikácia v mobile, ktorá by mi ukázala kadiaľ som prešiel s prevýšením?

MisoB

Rastislav, nedal si polohu, ale ak je to tuto mapy.dennikn.sk/?x=18.30546…, to si prípadný záujemca ten kúsok ľahko odčíta (alebo bude mať rezervu), netreba zahlcovať databázu.

Rastislav Haleš

Zdravím

Dal by sa pridať bid na rázcestie Horáreň Jedliny ? Je tam smerovník, nachádza sa na červenej zo Zlatna na Veľký Tríbeč, pri vstupe do lesa. je to dosť doležité rázcestie, viacerí pri plánovaní túr na tento vrchol začínajú práve tu, kedže cesta pokračuje ďalej smerom k chatovému zariadeniu a je prístupná. Ďakujem.

MisoB

Aktualizácia
Boli aktualizované priebehy TZT na mapy.dennikn.sk a výpočtové dáta pre službu HIKEPLANNER. Stav ku koncu apríla 2023. Ďakujeme za pomoc všetkým prispievateľom.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma