Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bratislava – Biely kríž – Záh. Bystrica

Diskusná téma K článku: Bratislava – Biely kríž – Záh. Bystrica

Každoročne pre mňa záver diaľkoplazeckej sezóny predstavuje diaľkový pochod (DP) Barbora. Voľakedy sa volal Mikulášsky, no ako mnoho iných vecí, aj jeho premenovali. Ba namiesto redakcie Krás Slovenska sa organizovania chytili manželia Javorskí. Trasa je vedená priam bratislavským turistickým Korzom, tak prečo o nej píšem? V decembri 2010 som ju totiž šiel v snežniciach a stretol som na nej všetky druhy turistov – peších, bežcov, na bežkách, cyklistov a dokonca aj lyžiarov s tuleními pásmi. Bolo - 8 °C a v okolí Bratislavy vyše 30 cm snehobieleho snehu.

Fotopitu

aj posledný Včelín v chate Klinec na Bielom kríži končí...

Vážení priatelia Včelína.
Veľmi ťažko sa mi píšu tieto riadky,ale musím Vám žial oznámiť,že nový majiteľ chaty Klinec sa rozhodol,že už nebudeme ďalej pokračovať.
Želáme mu,aby to robil ďalej srdcom a nie pre peniaze,pretože len tak sa dá udržať na Včelíne priateľská atmosféra a "rodinná pohoda" .
Dovoľte,aby som Vám všetkým zo srdca poďakoval za vašu priazeň a podporu počas tých 15 rokov,za ktorých sme zažili aj zlé časy,ale chvalabohu väčšinu dobrých a veselých,za čo vďačíme Vám-priatelia včelína.
Nechal som na Včelíne kus života a srdca a verím,že nejaká stopa tam po mne zostala.
Ešte raz priatelia,kamaráti,turisti,cyklisti,bežkári....veľké V Ď A K A.
P.S. Snáď na nejakom inom mieste v Karpatoch sa opäť všetci stretneme... Uvidíme...
Váš Pali SHUSŤO

Tidoj

Alebo sa tam bude stavať niekoho "rezidencia". Z horárne bude zámoček, turistické trasy sa presmerujú a lúka sa oplotí, nech tam nelozí len tak hocikto. Ako ostatní mäsiari inde na Slovensku...

Zdenči

Ak to bude tak ako pise Lubo, bolo by dobre majitela noveho zariadenia ignorovat...ale ako poznam ludi, nestane sa tak

Lubo

@Roman8
Podla mojich info majitelovi a prevadzkarovi sa tam kontinualne niekto vyhrazal vypalenim. Jeden krat sa to aj udialo. Tak im asi dosla trpezlivost a rozhodli sa Vcelin zavriet v zaujme vlastneho zdravia. Predpokladam, ze nejaka vyj* mafianska k tam zacne prevadzkovat vlastny kseft.

Roman8

Zdravím, neviete niekto, čo sa stalo s novou bielou maringotkou na Bielom kríži v MK?

DanielaM

No veru spaleny Vcelin vidiet nechcem, tak prve cyklotury v novej sezone vezmem inou cestou. Ale kofolka s horalkou po vyslape od Jura mi budu velmi chybat. Drzim palce majitelovi, aby cim skor zohnal novu maringotku a navratil na tieto miesta to, co tam patri a na có sa vzdy tak tesim.

Miroslav Svitek

No my sme tam v sobotu prišli po 14 hod. a to sa ešte dymilo z toho, čo zostalo zo Včelína. Podľa majiteľov to bolo podpálené úmyselne a je smutné, že to čo je okolo nás dolu v mestách , dorazilo aj na takéto zdanlivo pre kšeft bezvýznamné miesto, ale pre turistov veľmi osožné.

Zdenči

už aj o tieto miesta sa takto bojuje? smutné :-(

Starec

Aj ja si už prajem sneh v Karpatoch. BTW - súhlasím so Sidom, že Včelín má výborné strategické umiestnenie, ja osobne ho na mojich cyklojazdách nikdy nevynechám. Sem sa nevyvezú "mastňáci" autobusom ako na Kačín, sem si to treba odšlapať. to Boro: beriem tvoj humor, asi si mal smolu. Ale guláš sa im niekedy podarí :-)

Zidane

Vo včeline ma ujo tu paletu pred okienkom a večer ju zdvihne a pozbiera drobne co zakaznikom popadali.Teraz sa mu viac oplatí,ked euromince majú vačšiu hodnotu ako koruny

Boro

Vo Včelíne som pil najkyslejšie varené víno na svete. Dávali ho do plastu, lebo keď to skúšali do smaltovaných plechových hrnčekov, tak sa im rozpúšťal smalt. Na dve deci bolo treba 4 polievkové lyžice cukru.A i tak som mal ešte ďalšie tri kilometre vykrútenú papuľu.

Barbora11

Ja inak z môjho pracoviska (VD Žilina) krásne vidím Malú Fatru, ale dnes je zahalená v tamvých oblakoch :/

Axel

Aj ja vidim v Kosiciach od stola Alpy. Sice trochu neostro, ale co by som chcel, ved ten kalendar je na opacnej stene kancelarie... :-D

MatusM

+8 stupňov, ale vzduch čistý ako málokedy, od stola krásne vidím Alpy

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov