Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nové informačné centrum v Tatrách

Diskusná téma K článku: Nové informačné centrum v Tatrách

Od štvrtka 14.6. funguje v Starom Smokovci nové informačné centrum. Jeho prevádzkovateľmi sú Združenie cestovného ruchu Vysoké Tatry (ZCR VT) a Horská záchranná služba (HZS). Pôvodné infocentrum v Dome služieb už nenájdete. Treba zamieriť do novopostavenej prístavby Domu HZS.

Peter61

Btw. ak mate daco menej noblesne (Horol.krčma a pod.), dajte to pls sem.

Kornel

Dobrý deň,
29.5.som v novom infocentre v S. Smokovci chcel po prítomnom pracovníkovi informáciu o chodníkoch pre vozíčkárov. Odkázal ma do T. Lomnice na Tanap, že je to ich aktivita, a že on o tom nič poriadne nevie. Hlavná vec, že sa to vo všetkých médiách pár dní predtým omieľalo.Kornel

Ondro_RK

...ale vážne, vždy je čo zlepšovať - najmä čo sa služieb týka, veď je všeobecne známe, aké služby na Slovensku máme...

Sona

A Ondro - nehovor prosim, ze vidiet, ze maju co zlepsovat, ked si tam osobne nebol - skus sa tam najprv pozriet. Ja osobne som mala z infocentra velmi dobry dojem - to by si mal teraz napisat, ze vidiet, ze su super :-)))

Lubo

Pre Vysoke Tatry a Smokovce obzvlast je to brutalne zlepsenie uz len v tom, ze sa do info centra da dostat aj po pol stvrtej :-). Znie to dost dementne, ale vo VT funguje vela veci dementne. Stacil nam so Sonou jeden obed v nedalekom hoteli Smokovec (jedalenska cast) a tak nas nasrali, ze som im tam rovno poslal SOI z Presova ... o dva mesiace (!) mi odpisali emailom, ze nedostatky skutocne nasli a ulozili zariadeniu pokutu. A stalo ma to jeden email ... keby sa tak viac ludi stazovalo, snad by sa v tom nasom gastro sektore nieco aj pohlo :-).

Ondro_RK

hmm, no ja osobne som ho ešte nenavštívil - vidieť, že ešte majú čo zlepšovať...

Jano

Faktom však je, že tak zúfalé informačné centrum som už dávno nevidel. Zhodou okolností som tam za posledný mesiac bol päťkrát, tie panie sú tam dosť bezradné... Iba raz som odtiaľ odchádzal spokojný, inak som sa vždy musel pozerať, aké viditeľné problémy spôsobujem tým dámam otázkami typu: kompletný zoznam ubytovania, otváracie hodiny múzea na Havránku, kontakt na jedného konkrétneho ubytovateľa či zoznam ubytovania pozdľž Cesty slobody, ktorý by som si mohol odniesť zo sebou, nie iba si ho opísať... Mohli by venovať pozornosť aj výberu personálu - úsmev a proaktívny záujem o návštevníkov problém či jeho otázku by mali byť základným vybavením personálu. Tá pani dôchodkyňa, čo tam je iste príjemna a milovaná stará mama (bez irónie), ale manažment a vzťah k zákaznikovi sú jej dosť cudzie pojmy... ale čo čakať od Vysokých Tatier, že?

Svetovid

Ide o podobny tunel, akym je aj zachranna sluzba?

Lubo

Kukol som si slovnik (www.slex.sk) a plasticka mapa skutocne je spisovna vec. Mea culpa ... tak teda nakoniec to veru tak je :-) mne sa reliafna mapa paci asi o trosk viac ... ale proti gustu, ziaden disputat

Misob

Ondro ma pravdu, slovo "plastický" má viaceré základné významy: tvárny (materiál), syntetický, výstižný (opis), trojrozmerný (mapa)...

Ondro_RK

Sona fajn článoček.

Lubo, ale plastická mapa je správny názov, pozri:

kartografiehp.cz/mapy.php?sek…

Aj v časopise: Krásy Slovenska 5-6/2007, str.36 o tom píšu:
,,V decembri 2006 vďaka spolupráci firiem Kartografie HP, SHOCart a vydavateľstva DAJAMA vyrobili novú plastickú mapu TATRY v mierke 1:66 666 vo veľkosti 100x75cm. Ide o najväčšiu a najpodrobnejšiu doteraz vydanú plastickú mapu Tatier.

;-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum